SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıllarca FETÖ'ye Kucak Dolusu Sevgi Gönderdiler"

0
Güncellendi - 2017-03-27 04:24:07
A- A+ PAYLAŞ

  • ADD ve Eğitim İş Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye Yol Ayrımında.. Neye Evet Neye Hayır?" konferansında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a cevap verdi.

CHP'li Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda, Atatürkçü Düşünce Derneği ile Eğitim-İş Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye Yol Ayrımında, Neye Evet Neye Hayır" konulu konferansına katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın "FETÖ'nün Türk yargısının içerisinde güç sahibi, yetki sahibi olmasını sağlayan adımın faili ve müsebbibi CHP'dir" açıklamasına sert bir tepki gösteren Ağbaba, “AKP ile cemaat et ile tırnak gibi olmuş birer yapıdır. Bunlar öyle iç içedir ki birbirinden ayıramazsınız. Bunu gören AKP, başkalarına bu çamuru sıçratma telaşında. Yıllarca cemaat ile birlikte vatanperver onurlu insanlara attıkları darbeci iftirası gibi, bu sefer de yine bu insanlara FETÖ'cü iftirasında bulunuyorlar. AKP'lilerin son dönemde yaptığı bu iftiralar sistematik bir algı operasyonunun parçasıdır. Bakanlar sıraya girmiş FETÖ'yü devlete yerleştirenlerin kendileri olduğu Ağrı Dağı kadar gerçekken, suçu başkasına yıkmaya çalışıyorlar. CHP'yi FETÖ'yü yaratmakla suçluyor. Yıllarca kürsüden Pensilvanya’ya kucak dolusu sevgiler gönderenler, atamaları "Muhterem Hoca Efendi Hazretleri" dedikleri terör örgütü liderine sormadan yapmayanlar, icazet almadan karar almayanlar bugün CHP'yi suçluyorlar. Bakanlar Kurulunda ve AKP'nin yetkili organlarında alınmış bir karar bu. Akıllarınca tarihi tersten yazıp kendi suçlarını temizleyecekler.” iddialarında bulundu.

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Ballık ise yeni anayasanın herkesi etkilediği gibi eğimi çalışanlarını da doğrudan etkilediğini savundu.

Balık, konuşmasında, “Ulusumuz adına son derece önemli bir kavşaktayız. 16 Nisan günü ulusumuzun varlığı ya da yokluğu oylanacak. Türkiye’de anayasanın 150 yıllık bir geçmişi var. Zaman zaman kesintilere uğrasa da, isyanlarla ya da darbelerle baltalansa da 150 yıllık bir anayasa birikimine, kültürüne sahibiz. Bu süreçte mutlak monarşiden meşrutiyete, meşrutiyetten cumhuriyete giden bir süreçte yönetimi tek adamdan alarak, kayıtsız şartsız millete teslim edildi. Asıl sorgulayacağımız budur. Yönetimi tek adamdan yani tek karar vericiden alıp, milletin egemenliğine, milletin seçtiği milletvekilleri aracılığıyla yönetir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

Eğitim-iş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara da çocukların ve milletin geleceği için yeni getirilecek sisteme ‘hayır’ dediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Yapılmak istenen egemenliğin halktan alınıp, saraya vermektir. Bu açıkça bir karşı devrim hareketidir. Ulusal egemenliğe dayanan tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan, ilk kurtuluş belgemiz olan Amasya Genelgesi’nde ‘milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ denilmektedir. Bunu söyleyen ulusumuz elbette ki şimdi yeniden gasp edilmek istenen egemenliğini yine kendisi müdafaa edecektir. Bundan hiçbirimizin şüphesi yok. Ulusumuzun egemenliği için, demokrasimiz için cumhuriyetimiz için elbette ki bu yeni getirilmek istenen sisteme ‘hayır’ diyoruz.”

Bu arada, konferansa konuşmacı olarak katılacağı bildirilen İstanbul Barosu eski başkanı Doç.Dr. Ümit Kocasakal'ın uçağı kaçırdığı için Malatya'ya gelemediği öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • HALİL İBRAHİM (7 yıl önce)
    FOTOGRAFTAKİ VELİ AĞBABANIN SOLUNDA Kİ ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ATATÜRK'E ÇOK BENZİYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • ertt (7 yıl önce)
    yapın yapın sucu chpye atın hasan mısn nesın allah buyuk...bu boyle kalmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (7 yıl önce)
    vallahi bu feto chp cia ortak projesidir TSK 365 GENERAL var 155 tanesi Fetodan dolayı içrede .tsk 30 yılda general olabiliyor. tsk kemalist bir ordu otuz yıl bir sürü irticai mücadele edilirken hiç mi fetoyu fark etmediler bana hiç mantıklı gelmiyor. 15 Temmuz de kemalistler feto ile beraber darbe yaptılar amma ne olduysa Kemalistler son anda vazgeçtiler. niçin vazgeçtiklerini ağbaba daha iyi bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Ainesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Kılıçdaroğlu ve ağbaba ikisi birden el sallayarak veda edecek siyasete. Hiç bir çözüm yok, fikir yok, varsa yoksa laf atma yapılan her şeyi kötüleme sayın ağbaba geçmişi bi araştırsın chp kurulduğu günden beri bu ülkeye faydalı ne iş yapmış sağduyulu tüm chp'li vatandaşları EVET demeye davet ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiraz da beraberinde....
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (7 yıl önce)
    konuşma tarzı ve olayları değerlendiriş biçimleri genel başkanıyla ne kadar benzeşiyor.acaba hangisi diğerini etkiliyor olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Feto nun yerini başka tarikatler cemaatler vakıflar alıyor hükümet sevgilerini onlarla paylaşmaya basladi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    Uçağa kavuşamayanlar çağa kavuşabilirmi Veli bey.
    0
    0
    Yanıtla