SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yine Suç Şebekesi, Yine 'Gazeteci Kisvesi'!

0
Güncellendi - 2020-12-26 09:59:01
Yine Suç Şebekesi, Yine 'Gazeteci Kisvesi'!
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, baba ve 2 oğlunun yönettiği ve vatandaşlara faizle para verip, ödeme yapamayanları tehdit ederek zorla tahsilat yaptığı belirlenen 8 kişiyi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen ihbarlar üzerine yaptıkları araştırmada, vatandaşlara faiz karşılığı para veren ve daha sonra parayı tahsil etmek için mağdurları tehdit ettiği belirlenen suç örgütünün izine ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, tefecilik yapan suç örgütü liderinin H.A. olduğu tespit edildi.

Ekiplerin derinlemesine yaptığı araştırmada, örgütün lideri H.A., çocukları Y.A. ve C.A. ile örgüt üyelerinin yasal zeminde iş yapıyor gibi görünmek için galeri ve kafe işlettiği tespit edildi. Öte yandan örgüt lideri ve çocuklarının lüks içinde yaşayarak 5 dönüm arazi üzerine kurulu villada oturdukları, ticari gelirleri olmadığı halde banka hesaplarında milyonlarca TL'lik para trafiği bulunduğu ve lüks bir yaşam sürdükleri öğrenildi.

Ayrıca örgüt yöneticilerinin vatandaşlara faizle verdikleri para karşılığında imzalattıkları senetleri tahsil etmek için senet ile çekleri 3. şahıslar üzerinden icraya verdikleri, bu yöntemle kendi kimlik bilgilerini ön plana çıkarmadıkları, ödeme yapamayan mağdurları ise evlerine giderek tehdit ettikleri tespit edildi.

Yapılan çalışmaların ardından Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla düğmeye basan ekipler, şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgüt lideri H.A., çocukları Y.A. ve C.A. ile birlikte 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken şüphelilere ait 2 oto galeri, kafe ve ikametlerde yapılan aramalarda, mağdurlara ait senet ve çek koçanları, 3 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek ve çok sayıda kartuş ele geçirildi.

Yakalanan bazı şüphelilerin sahte basın kartı ve polis kimliğine benzetilen 'Polis Gazetesi' muhabir kartı kullandıkları da görüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KONYA'DA DA YİNE 'GAZETECİ KİSVELİ' EROİNCİLER YAKALANMIŞTI..

İki hafta önce de Konya Polisi tarafından yapılan bir operasyonda, iki kişinin bulunduğu bir otomobilde 4 kilo 36 gram eroin ele geçirilmişti.  Araç ve şahıslardan Hakan Nar’dan sarı renkli olarak hazırlanmış “Basın Kartı Kriminal Polis Haberleri” ve “Kriminal Polis Haberleri Basın Araç Kartı” yazan kartlar ve bir dernek adına hazırlanmış kart da çıkmıştı.

Malatya'da da geçtiğimiz günlerde, yine gazeteci ve köşe yazarı olduğunu öne süren bir kişinin, deprem hasarlı bazı binaların yıkımını yasadışı ihalesiz olarak alıp malzemelerini söktüğü gerekçesiyle hakkında, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Eşya Hakkında Hırsızlık, Kamu Malına Zarar Verme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Son yıllarda, çeşitli suçlarla ilişkili birçok şahsın 'basın' sektörünü kendisine paravan yaparak, 'gazeteci kisvesi' altında resmi makamlar başta olmak üzere yerel yönetimler, siyasiler üzerinde etki oluşturma girişimlerine dair örneklerinin arttığı, bunların 'tehdit ve şantaj' başta olmak üzere birçok suç iddialarına muhatap oldukları öne sürülüyor.

Ankara, iha- malatyahaber.com

GÖRSELLER: Ankara'daki tefeci operasyonunda yakalanan şahıslardan birine ait kartlar ile operasyon görüntüsü

GÖRSEL: 2 hafta Konya'da eroinle ele geçirilen şahıslardan birinin üzerinde çıkan kartlar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız