SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"YKS İçin Hukuk Süreci Başlattık"

0
Güncellendi - 2020-06-09 00:27:40
A- A+ PAYLAŞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamada, iktidarın gençlere karşı görevlerini yerine getirmediği eleştirisinde bulunarak, 18 yılda eğitim sisteminin "yapboza döndüğü"nü iddia etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin, önce ileri bir tarihe alındığını, daha sonra ani bir kararla öne çekildiğini belirten Akşener, şunları kaydetti:

"Yanlışı düzeltebilmek için, geri dönüşü olmayan zararların oluşmasını engellemek için, hiçbir siyasi amaç gözetmeden, sınav takviminin gençlerin planlarına uygun hale getirilmesi için bir hukuk mücadelesi başlattık. Bu hafta bir karar verilmesini bekliyoruz. Sağduyusunu ve vicdanını kaybetmemiş Türk yargı mensuplarının, bu yanlışı durduracağını umuyoruz. Bu vesileyle iktidarı bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Gelin, çok geç olmadan bu yanlıştan dönün. Gençlerimizin geleceğini tehlikeye atmayın."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (3 yıl önce)
    hanmefendi tribünlere oynamayı bırakında ülkenin gerçek sorunlarını konuşun.Olağanüstü bir dönemden geçerken sınav tarihi ileri bir tarihe ertelendi,sonra gerçek tarihine çekildi.sınava girecek çocuklarımızın da kafalarını karıştırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burakcam (3 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey afedersiniz ancak böyle bir durumu hafife almak mantık dışı bir şeydir.Çünkü ülkenin 4 bir yanından sınav adayları ve velileri aynı anda harekete geçip aynı anda geri dönecekler. Bu da milyonlarca insanın aynı anda toplu taşıma araçlarına sıkışıklığa ve korona virüs ün bulaşma ihtimalini arttırmakla beraber gençlerin 3 ay boyunca sınava çalıştıktan sonra 2 ay kaldıklarını düşündükleri sınavın süresinin yarıya düşürülmesi gençlerin piskolojisini kötü olarak ertelemiş ve yalnızca turizm için ertelenmiş olması onları daha çok kızdırmıştır. Ancak "YKS,MSÜ,LGS" sınavları hariç diğer sınavların ağustos ve sonrasına bazılarının da 2. kez ertelenmesi pandemi döneminin daha geçmediğini ve gençlerin taşıyıcılık yapma ihtimalini yüksek oranda arttırıp 2. bir koronavirüs dalgasının gelebilecek olmasını işaret etmektedir.Oynadığını düşündüğünüz " tribün " aslında bu kadar önemli bir olayken sizi ilgilendirmediğini düşündüğünüz için bu kadar kolay bir şekilde hafife alıyorsunuz. Eminimki siz veya çocuğunuz veyahut kardeşiniz bu sınava hazırlanıyor olsa idi bu durumda daha ciddi düşünüp bunun " tribün " e oynamak olmadığını anlardınız.
    0
    0
    Yanıtla