SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"YKS'de Malatya'dan 45 Öğrenci İlk 1000'e Girdi"

0
Güncellendi - 2021-08-13 09:28:55
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'de, Malatya'dan 45 öğrencinin ilk 1000 arasına girdikleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) istatistik verileri açıklandı. 2021 YKS istatistik bilgilerine göre Malatya’da 45 öğrenci ilk bine girerek derece elde etti.

2021 YKS istatistiklerine göre Malatya’da 6 öğrenci ilk yüze, 28 öğrenci ilk beş yüze, 45 öğrenci ilk bine, 115 öğrenci ilk beş bine, 200 öğrenci ilk on bine, 362 öğrencimiz ise ilk yirmi bine girdi.

2020 yılı istatistiklerine göre bu yıl ilk yüze giren öğrenci sayısı %300, ilk beş yüze giren  öğrenci sayısı %352, ilk bine giren öğrenci sayısı %217, ilk beş bine giren öğrenci sayısı %5, ilk on bine giren öğrenci sayısı %7, ilk yirmi bine giren öğrenci sayısı %21 oranında artarak, YKS’de büyük bir ilerleme kaydedildi."

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın sosyal medya hesabından yayınladığı YKS sıralama tablosuna göre de; ilk 100 kişi arasına geçen yıl 2 öğrenci bu yıl 8 öğrenci, ilk 500 kişi arasına geçen yıl 6 öğrenci, bu yıl 28 öğrenci,  ilk 1000 kişi arasına geçtiğimiz yıl 14 öğrenci, bu yıl ise 45 öğrenci girdi.

Kanbay, bu başarıda emeği geçen idarecilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hoca (2 yıl önce)
    Sayın müdürüm istatistik gerçeklerle oynama sanatıdır. Eminim ilk binde sayısal, sözel, eşitağırlıktaki aynı öğrenciyi üç defa eklemişlerdir önünüze gelen istatistiği Bi isim isim kontrol edin....
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    müdür bey bu benim eserimmi diyor... eğitim 2 ayda meyvesi alınan bir şey değildir... benden söylemesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Yeni il müdürünün şube müdürü olarak görevlendirdiği ve özel büroya görevlendirdiği kişiler öyle vasıfsız kişiler ki başarılı olması mucize .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Sayın müdürüm , keşke bu istatistiğe gençlerin mezun olduğu okulları ( devlet veya özel ) belirtseydiniz. Bir de bu öğrencilerin kaç tanesinin son sınıfta özel okullara geçtiğini. Ailelerin bu ekonomik sıkıntılar içinde büyük özverisi, kursların çabası ve en önemlisi öğrencilerin üstün gayreti var. Bir yılı aşkın süredir uzaktan eğitime devlet okullarında erişim ve katılım imkanı ne kadar ? Son yaşanan süreç yine gösterdi ki eğitimde eşitlik sınıfta kaldı. Hani dershaneler kapanacaktı ? Dershaneleri çakma okul binaları ile özele çevirmek dahiyane bir fikirdi ! Yazık bu ülke bir akşam sınavı kaldıracağım deyip sabah arkadaşlar çalıyor deyip sınava iki ay kala yeni sistemimiz bu diyen ve sınavı kaldırmayı başaramayan düşünceye teslim ettik. Daha kötüsü bu eğitim eşitsizliğinin mağduru olan aileler yine size yürü be kim tutar seni demeye devam edecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent AVCI (2 yıl önce)
    Emeği gecen öğretmen ve idareci arkadaşlarin eline emeğine sağlık.Ozellikle bu sene Malatyanin eğitim-öğretimine büyük bir katkı sağlayan il milli eğitim müdürümüz Sayın Battal KANBAY müdürümüze de teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • zindaşti (2 yıl önce)
    Okullar kapalı olduğundan
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer b (2 yıl önce)
    Kıymetli müdürümüz Battal KANBAY ile Malatya daha çok yol alacak. Çalışkan,samimi bir bürokrat. Kendisi nezdinde Malatya eğitim camiasını tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla