SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, 2. Yarıdaki İlk Galibiyetini Almak İstiyor

0
Güncellendi - 2021-02-20 19:03:55
YMS, 2. Yarıdaki İlk Galibiyetini Almak İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 26.haftasında Cumartesi günü saat 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda İttifak Holding Konyaspor’u konuk edecek. Ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçta galibiyet alamayan, ligde toplamda ise 5 maçtır galip gelemeyen sarı siyahlı takım, Konyaspor maçıyla bu kötü istatistiği bozmak istiyor.

 Yeni Malatyaspor, maç için son antrenmanını Cuma günü Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde gerçekleştirdi ve maç saatini beklemeye başladı.

Cezalısı ya da önemli sakatı olmayan Yeni Malatyaspor'da; Wallace, Lukoki, Acquah, Ahmet Ildız ve Jetmir Topalli sarı kart sınırında bulunuyorlar.

Süper Ligin ilk yarısında 27 puan toplayan ancak ikinci yarıda oynadığı 4 karşılaşmada hanesine sadece 3 puan yazdırabilen Yeni Malatyaspor, ligin 26.haftasında evinde Cumartesi günü İttifak Holding Konyaspor’u konuk edecek. İkinci yarıda şuana kadar oynadığı 4 karşılaşmada 3 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşayan ve topladığı 30 puanla 10’uncu sırada yer alan Doğu Anadolu ekibi, 5 haftalık galibiyet hasretini İttifak Holding Konyaspor maçıyla sonlandırmanın hesaplarını yapıyor.

Lig’de geride kalan 25 hafta sonunda 24 maça çıkan sarı siyahlılar, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 9 beraberlik, 8’de mağlubiyet yaşadı. 24 karşılaşmada 30 puan toplayan Malatya ekibi, bu karşılaşmalarda rakiplerine 30 gol atarken, kalesinde ise 31 gol gördü.

30 PUANIN 19’U İÇ SAHA MAÇLARINDA ELDE EDİLDİ

Süper Lig’de 25 hafta geride kalırken, oynadığı 24 karşılaşmada 30 puan toplayabilen Yeni Malatyaspor, bu puanların 19’unu iç saha maçlarında elde etti.

Sahasında şuana kadar 12 maça çıkan sarı siyahlı takım, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 4 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşadı.

Sahasında oynadığı 12 maçta 16 gol kaydeden ve kalesinde 12 gol gören Yeni Malatyaspor, evinde oynadığı son 3 lig maçında 2 mağlubiyet, 1’de beraberlik yaşadı.

SEKİZİNCİ RANDEVU

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor, Süper Lig’de daha önce 7 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Yeni Malatyaspor, 1’ini Konyaspor kazanırken, 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’de ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşma ise 1-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takım, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

2019-2020 sezonunda iki takım yeniden Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1 berabere tamamlandı.

Bu sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşma Zeki Yavru ve Artem Kravets’in karşılıklı golleriyle 1-1 beraberlikle sona erdi.

SAHASINDA 19 PUAN TOPLADI

Yeni Malatyaspor, bu sezon şuana kadar 12 iç saha maçına çıkarken, bu karşılaşmalarda hanesine 19 puan yazdırabildi.

Yeni Malatya Stadyumu’nda şuana kadar oynadığı 12 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşayan sarı siyahlılar, bu karşılaşmalarda 16 gol kaydederken, kalesinde 12 gol gördü.

İkinci yarıda şuana kadar oynadığı 4 karşılaşmada 3 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşayan ve topladığı 30 puanla 10’uncu sırada yer alan Doğu Anadolu ekibi, sahasında oynadığı son 3 maçta 2 mağlubiyet, 1’de beraberlik yaşadı. Sarı siyahlılar, sahalarındaki son galibiyetlerini 19.haftada Çaykur Rizespor’a karşı 4-1’lik skorla aldı.

MÜCADELEYİ, SARPER BARIŞ SAKA YÖNETECEK

Süper Ligin 26.haftasında Cumartesi günü 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak olan Yeni Malatyaspor-İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasını Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Sarper Barış Saka yönetecek.

Karşılaşmada, Saka’nın yardımcılıklarını Trabzon Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Abdullah Bora Özkara ile Rize Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Kısal Yapacak. Mücadelede, İstanbul Bölgesi Klasman Hakemi Bayram Başkan ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor arasında oynanan son dört Süper Lig maçının üçü berabere biterken; diğer karşılaşmayı deplasmanda kazanan taraf Malatya ekibi olmuştu (Ekim 2019'da 2-0).

Konyaspor, Yeni Malatyaspor'a konuk olduğu hiçbir Süper Lig maçını kaybetmedi (1G 2B) ve tüm karşılaşmalarda birer gol attı.

Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçında gol atamayan Yeni Malatyaspor (1B 2M), lig tarihinde üst üste dört iç saha karşılaşmasını boş geçmedi.

Süper Lig'deki altı maçlık galibiyet hasretini son karşılaşmada Denizlispor'u yenerek sonlandıran Konyaspor, Kasım 2020'den bu yana üst üste iki maç kazanamıyor.

Bu sezon Süper Lig'de kırmızı kart görmeyen iki takımdan biri Konyaspor (Göztepe ile birlikte).

Umut Bulut, Süper Lig kariyerindeki ilk hat-trick'i Aralık 2004'te Ankaragücü formasıyla çıktığı bir Konyaspor deplasmanında yapmıştı.

Yeni Malatyaspor forması giyen Adem Büyük'ün kariyerinde en fazla gol attığı rakibi Konyaspor (16 maçta 9 gol). Rakibine karşı çıktığı son Süper Lig maçında gol sevinci yaşayan Adem, en son 2011/12 sezonunda üst üste iki karşılaşmada yeşil-beyazlı fileleri havalandırmıştı (1. Lig play-off).

Konyaspor'un Süper Lig'de attığı son üç golün ikisinde pay sahibi olan Levan Shenglia (1 gol & 1 asist), bu katkıları oyuna sonradan girdiği karşılaşmalarda yaptı.

Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig kariyerinde Konyaspor'u konuk ettiği hiçbir maçı kaybetmedi (4G 3B) ve bu karşılaşmalarda rakibine sadece üç gol izni verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Basri (3 yıl önce)
    Bu takım bu günkü oynadığı futbolu ile Konyaspora'da mağlup olur, takım içerisinde futbol oynayan bir elin parmakları sayılacak kadar oynayan oyuncu var hangi başarıdan söz ede bilirsin. Açıkcası bu takıma hiç güvenim yok Konyayı bizden daha şanslı görüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Adem BÜYÜK oynayınca takım da oynuyor. Lukoki denen topçu da ortalarda yok kemiği kırılsa şimdiye kaynamıştı bu ne sakatlıkmış yahu. DİA gibi elimizde şişmesin bari. En çok beklentim ise TETTEH den. Ne zaman patlama yapacak diye merak ediyorum açıkçası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Codi44 (3 yıl önce)
    Yeni transferler neden oynatilmaz.onlari izlemek istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Takımı ne hallere getirdin Adil Gevrek resmen futbolcular teknik heyet kulübü Camia yı Tiye alıyor galibiyet yok futbol yok rezillik diz boyu başarısızlıkta direk paralarımız ödenmiyor diyorlar yönetim sus pus
    0
    0
    Yanıtla
  • Bakma ozaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizler resmen düşmanlık yapıyorsunuz.Sistemli olarak hep uğraşıyorsunuz.Bu takım ne Adil başkanın ne de Hamzaoğlu’nun bunlar zamanı gelir görevlerini tamamlarlar.Ancak bu takım Malatya’lıların iyi günde de kötü gündede bizim takım.Yürekli ben bu işi en iyi şekilde yaparım diyen adayınız varsa çıksın.Yoksa fazla gölge etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    Büyük çamlıcadan selamlar ist sesimi duyan var ise ricamdır konya maçında özellikle adem efendiyi vede umutu bu maçda oynamasın iddia ediyorum 3 puan malatyanindir adem umut okuyup ellerini vicdanına koymaları yetecektir lütfen saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (3 yıl önce)
    Geçen seneki durumumuza çok benziyor. İnşallah ben yanılırım
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    İlk yarıdaki ilk galibiyeti almak isteyen ne hoca ne de bir oyuncumuz var.sadece umut bulut sahada gezme rekoru kırsın gerisi önemli değil.hiçbir oyuncumuzda o iştahı göremiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla