SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Ankara'da Galibiyet Arayacak

0
Güncellendi - 2021-01-02 18:28:00
YMS, Ankara'da Galibiyet Arayacak
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 16.haftasında Yeni Malatyaspoe, 2 Ocak Cumartesi günü saat 16.00’da deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Eryaman Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşmayı İstanbul Bölgesel Üst Klasman Hakemi Volkan Bayarslan yönetecek.

Lifin 15.haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a kaybederek, büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yeni Malatyaspor, 16.haftada deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Sarı siyahlılar, deplasmandan galibiyetle dönerek, Erzurum maçı sonrası yaşadığı krizi sonlandırmak, MKE Ankaragücü ise sahasında kazanıp, tehlike hattından uzaklaşmak istiyor.

YENİ MALATYA'DA 2 ÖNEMLİ EKSİK

Süper Ligin 15.haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 3-1 mağlup olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yeni Malatyaspor’da, 16.haftada deplasmanda MKE Ankaragücü ile oynanacak olan karşılaşmada takım kaptanı Adem Büyük ile merkez orta saha oyuncusu Afriyie Acquah kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Süper Lig’de Yeni Malatyaspor formasıyla şuana kadar 11 karşılaşmada 910 dakika görev alan Adem Büyük, 7 gol kaydetti. Bu sezon 14 karşılaşmada bin 179 dakika görev alan Afriyie Acquah ise 2 gol attı. Sarı siyahlı takımın forvet oyuncusu Benjamin Tetteh ise kart sınırında bulunuyor.

Cuma akşamı uçakla Ankara'ya giden Yeni Malatyaspor'da Acquah'ın yokluğunda Ahmed Ildız, kaptan Adem Büyük'ün yokluğunda ise Olcay Şahan'ın ilk 11'de yer alması bekleniyor.

ALTINCI KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü tarihlerinde 6, Süper Lig’de ise 5.kez karşı karşıya gelecekler.

Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü daha önce 4’ü Süper Lig, 1’i Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 5 karşılaşmada karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’si Yeni Malatyaspor, 2’si MKE Ankaragücü’nün üstünlüğüyle sonuçlanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım ilk olarak 2011 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. Grup aşamasında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü daha sonra 2018-2019 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 1-0 MKE Ankaragücü’nün üstünlüğüyle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 3-1 kazandı.

İki takım 2019-2020 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynana karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 4-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-0 MKE Ankaragücü’nün üstünlüğüyle sonuçlandı.

İKİ TAKIMIN LİGDEKİ PERFORMANSLARI

Süper Lig’de 14 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşayan ve topladığı 20 puanla sekizinci sırada bulunan Yeni Malatyaspor, 14 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 8’de mağlubiyetle hanesine 12 puan yazdırabilen MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligin 15.haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 3-1’lik skorla mağlup olan sarı siyahlılar, kritik deplasmandan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

Yeni Malatyaspor, şuana kadar oynadığı 7 deplasman maçında 1 kez galip gelebilirken, hanesine 6 puan yazdırdı. Deplasmanda oynadığı 7 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşayan sarı siyahlılar, 8 gol kaydederken, kalesinde 11 gol gördü. Yeni Malatyaspor, şuana kadar tek deplasman galibiyetini 12.haftada Fenerbahçe karşısında 3-0’lık skorla aldı.

Süper Lig’de şuana kadar 3 kez galip gelebilen MKE Ankaragücü, bu galibiyetlerin 2’sini sahasında yaşadı. İç sahada oynadığı 7 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşayan sarı lacivertliler, hanelerine 7 puan yazdırabildi. Ankara ekibi, iç sahada oynadığı 7 karşılaşmada rakiplerine 9 gol atarken, kalelerinde 10 gol gördüler.

Ligin 11.haftasında sahasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Yeni Malatyaspor, 12.haftada deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Ligin 13.haftasında sahasında Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden sarı siyahlılar, 14.haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Yeni Malatyaspor, 15.haftada ise sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 3-1’lik skorla mağlup oldu.

Süper Ligin 11.haftasında deplasmanda Fraport-TAV Antalyaspor’a 1-0’lık skorla mağlup olan MKE Ankaragücü, 12.haftada sahasında İttifak Holding Konyaspor’u 4-3 mağlup etmeyi başardı. Ligin 13.haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Ankara temsilcisi, 14.haftada sahasında Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu. Sarı lacivertli takım, ligin 15.haftasında ise deplasmanda Yukatel Denizlispor’u 2-1’le geçmeyi başardı.

MÜCADELEYİ, VOLKAN BAYARSLAN YÖNETECEK

2 Ocak Cumartesi günü 16.00’da Eryaman Stadyumu’nda oynanacak olan MKE Ankaragücü-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Trabzon Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Salih Mazlum ile Balıkesir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Bilal Gölen yapacak. Mücadelede, İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mustafa Kürşad Filiz ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Kral çıplak (3 yıl önce)
    Hamza hamzaoğlu kaldığı sürece,Malatyaspor bu saatten sonra hiçbir takımı yenemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Yönetim yada Hamza hoca ve futbolcularla bilerek oynanmıyorlar Malatya yı küçük düşürüyorlar ve sabote ediyorlar çünkü Omurgasız ve tepkisiz bir şehir olduk çünkü yetkisi olanlar rant beşinden koşturmaktan fırsatları olmuyor yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (3 yıl önce)
    Adam resmen kovulmak için kadro kurmuş.Başkanla birlikte ikiside istifa etmeli.Birinci lig takımları bile malatyadan iyi top oynuyorr.Başkan türbünler sahip çıkamıyor!önüne gelen küfür ediyor takıma.Mali disiplin yok ,ödemeler yok.Hamza hocada takımdan bir haber olcay ,kubilay,umut,ve ahmetten başka adam yokmuş gibi kendi bahçesinde oyuncaklarıyla oynuyan bir kreş çocuğu gibi.Kafasına kuma sokmuş deve kuşu gibi bekliyor!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (3 yıl önce)
    B.Teteh gibi bir futbolcu kesilipte yerine olcay şahan oynuyorsa ,Hamza hoca bunca yıl boşuna top oynamış boşuna antrenörlük yapmış!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yördem (3 yıl önce)
    hamza hoca bu nasıl kadro tetteh,i kenara almışsın umut&kubilay,la başlıyorsun.senden rıcam maç sonunda malatya,ya dönme ordan istanbul,a geç
    0
    0
    Yanıtla
  • Dost (3 yıl önce)
    Boşuna,galibiyet sevdasından vazgeçin. Takım bugün mağlup.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (3 yıl önce)
    Hadi ankaragücünü yenin gelin artık para sorunuda çözülmüş umut la kubilay bu maçtada yedek olsun lukoki ile zeki oynasinlar topalliyle tetteh ileride iyi iş yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif tunç (3 yıl önce)
    Hafta boyunca hergün, her antremanda berabersiniz ya siz çok iyi biliyorsunuz..erol hoca maç kazanırdı defansif oynatıyor ya böyle olmaz,sergen hoca malatya'da durmaz kaçacak falan herşeye bir yorumunuz var maşallah.. Senelerdir kaç tane forma, tişört, şapka vs ürün aldınız kulüp kasasına ne bıraktınız... Kaç maça gittiniz !!! Böyle mi Malatya'lısınız... Efsane malatyaspor dönemi en zayıf seyircili maç 10.000 kişiydi o da eski stad yapılmadan önce... Stad yapıldı 2. Sene Avrupaya gittik maçlara gelmemeye başlandı.. Siz destek peşinde değil köstek için yaşıyorsunuz.. Rahat bırakın baba adamları yener de yenilirler de her maç galip gelinecek diye bir dünya yok futbolda... Memleketimize takımımıza emek verenlere sahip çıkalım... Taraftarlığını yapan sorumluluğunu bilenler söylemlerimi üstüne alınmasın gerçek Malatya,'lı onlar zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    Oyuncularin paraları ödendimi hamza hocada ve oyuncularda özür dilendimi yönetim uykuda uyandimı 3 puan inşallah bizim olur Ama oyuncularin ve hamza hocanin insan olduklarini unutmayalım Takımın en formda olduğu zamanda küfürle ödülendiğini ne de çabuk unutuk Içimizdeki malatya ve insan düşmanlari olduğu sürece 3 puana hasret kalacağiz Yenilirsek o da küfür edenlere küfürleri 10 kat onlara olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    İnşallah kadroda revizyona gidilir.zaten Adem ile Aquah bu maçda yoklar.En önemliside hamza hocanın Erzurum maçı sonrası protokol tribününden küfürler yemesine sebep olan umut bulut inadından vazgeçmesidir.Elimizde un yağ şeker var ama helva yapacak usta yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Geçen hafta kaybettiğimiz 3 puan geri gelir inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Arkadaşlar Allah rızası için yeter oturduğunuz yerde takımı sabote etmeyin.gecen yıl c.baskanimiz kıyak yaptı ligde kaldık.bu sefer c.baskanimiz bile bizi kurtaramaz.cok biliyorsunuz da niye bir takım calistirmiyorsun bu kadar para kazanmak varken
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli. (3 yıl önce)
    Kimle arayacak. Akuah ve adem yok. Artık adem ve kubilay harikalar yaratır. Yazık bu memlekete birileri hamza hocayı ikna etmeli. Oyunculara forma adil dağıtılmalı.
    0
    0
    Yanıtla