SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, F.Karagümrük Karşısında 3 Puan Hedefliyor

A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 22.haftasında sahasında İstanbul ekibi Fatih Karagümrük’ü konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, sahasında kazanarak ikinci yarıya galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor.

Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 22.haftasında Cuma günü 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. İlk yarının son maçında sahasında Galatasaray’a 1-0 mağlup olan sarı siyahlı takım, Fatih Karagümrük’ü yenerek hem ilk yarıda deplasmandaki mağlubiyetin rövanşını almak hem de ikinci yarıya galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor.

Yeni Malatyaspor'da sakat olan Kaleci Ertaç ve Mustafa Eskihellaç ile sarı kart cezalısı Tetteh ve Chebake, Karagümrük maçı kadrosunda yeralamayacaklar.

İLK YARIDA 27 PUAN TOPLADILAR 

Lig’de iki hafta üst üste kazandıktan sonra son maçını kaybeden Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında oynadığı 20 karşılaşmada hanesine 27 puan yazdırdı. Sarı siyahlı takım, oynadığı 20 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik, 7’de mağlubiyet yaşadı. Malatya ekibi, 20 maçta rakiplerine 27 gol atarken, kalesinde ise 26 gol gördü.

Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında topladığı 27 puanın 18’ini sahasında oynadığı maçlarda elde etti. Sarı siyahlı takım, bu sezon sahasında ikinci mağlubiyetini Galatasaray karşısında alırken, 5 maçı kazandı, 3 maçta ise berabere kaldı. Doğu Anadolu ekibi, sahasında oynadığı 10 karşılaşmada rakiplerine 16 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü.

SAHASINDA HANESİNE 18 PUAN YAZDIRDI 

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, sahasında oynadığı 10 karşılaşmada hanesine 18 puan yazdırdı.

Evinde 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşayan sarı siyahlılar, şuana kadar aldığı 2 mağlubiyetini Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Galatasaray maçlarında yaşadı.

DÖRDÜNCÜ KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR 

Yeni Malatyaspor ile Fatih Karagümrük, daha önce 2’si 2.Lig, 1’i ise Süper Lig olmak üzere 3 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 1 kez Fatih Karagümrük, 1 kez de Yeni Malatyaspor kazandı.

İki takım ilk olarak 2014-2015 sezonunda 2.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı.

İki takım bu sezonun ilk yarısında bu kez Süper Lig’de karşı karşıya geldi. İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Fatih Karagümrük 3-0 kazandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR? 

Opta Fact’in verilerine göre; Yeni Malatyaspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanan tek Süper Lig maçını bu sezonun ilk yarısında İstanbul ekibi 3-0 kazanmıştı.

Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçının ikisini kaybeden (1G 1B) ve son karşılaşmada Galatasaray'a mağlup olan Yeni Malatyaspor, bu sezon iç sahada üst üste iki yenilgi almadı.

Fatih Karagümrük'ün bu sezon Süper Lig deplasmanlarında aldığı iki galibiyet de son iki dış saha karşılaşmasında geldi (vs Gençlerbirliği & Denizlispor).

İstanbul takımlarını konuk ettiği son yedi Süper Lig maçının sadece birini kazanan Yeni Malatyaspor (3B 3M), tek galibiyetini bu sezon Kasımpaşa'yı yenerek aldı (2-0).

Fatih Karagümrük'ün Süper Lig'de oynadığı son 10 maçta da karşılıklı goller atıldı (Fatih Karagümrük 16-18 Rakipler).

Bu sezon ilk golü yediği Süper Lig maçlarında en fazla puan toplayan takım Yeni Malatyaspor (11 puan; 2G 5B 7M).

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son beş golün üçünde Adem Büyük'ün doğrudan katkısı var (1 gol & 2 asist).

Fatih Karagümrük forması giyen Jimmy Durmaz, Süper Lig'de çıktığı son dört deplasman maçının üçünde birer gole katkı sağladı (1 gol & 2 asist).

Son iki Süper Lig maçında birer gol kaydeden Fabio Borini, lig kariyerinde en son Şubat-Mart 2012 arasında Roma formasıyla daha uzun bir seri yakalamıştı (Serie A'da 4 maç).

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son 10 maçtan beraberlikle ayrılmadı (4G 6B).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: İki takım arasında 12 Eylül 2020'de İstanbul'da oynanan ve Yeni Malatyaspor'un 3-0 kaybettiği maçtan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • New Malatya (3 yıl önce)
    Takım düşecekse düşsün kalacaksa kalsın ama şu iş bilmez yönetimden bir an önce kurtulsun. Her sene statla rezil oluyoruz, transferde rezil oluyoruz, oyunla rezil oluyoruz bu iskencenin biran önce bitmesi lazım. Taraftar her transfer döneminde transfer bekliyor yok, iyi bir oyun bekliyor yok, iyi bir takım izlemek istiyor yok, oyuncular para bekliyor yok, yönetim iyi bir oyuncu bekliyor oda yok neyi doğru yaptın adil gevrek,Ali ravci ve diğerleri hala ne bekliyorsunuz. Transfer sezonu 3 güne bitiyor adil bey hala küçülmemiz lazım diyor daha nereye küçüleceksin bundan küçüğü yok olmak demek sen onu istiyorsun. 3 gün içinde 5 tane ilk 11 de oynayacak oyuncu alamazsan iyi dediğin bu takımdaki çöpleri al yanında git bu şehirden
    0
    0
    Yanıtla