SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Trabzonspor İle 8'inci Kez Karşı Karşıya

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 24.haftasında 8 Şubat Pazartesi günü 19.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor daha önce tamamı Süper Lig olmak üzere 7 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Yeni Malatyaspor 2, Trabzonspor ise 5 kez kazandı.

İki takım ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Trabzon’da oynanan karşılaşma 4-1 Trabzonspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 5-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Trabzon’da oynanan karşılaşmadan ise Trabzonspor 2-1 üstün ayrıldı.

İki takım, 2019-2020 sezonunda yeniden Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan karşılaşmayı 2-1 üstün tamamlayan Trabzonspor, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmadan da 3-1 üstün ayrıldı.

Bu sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan karşılaşmayı ise Trabzonspor 3-1 kazandı.

MÜCADELEYİ, ERKAN ÖZDAMAR YÖNETECEK

8 Şubat Pazartesi günü 19.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak olan Yeni Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşmasını Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Erkan Özdamar yönetecek. Özdamar’ın yardımcılıklarını Manisa Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi İbrahim Çağlar Uyarcan ile Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mustafa Sönmez yapacak. Mücadelede, İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Hakan Ceylan ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Trabzonspor ile oynadığı yedi Süper Lig maçının ikisini kazanabilen Yeni Malatyaspor (5M), iki galibiyetini de gol yemediği iki karşılaşmada sahasında aldı (Ekim 2017 & Kasım 2018).

Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor, bu karşılaşmalarda en az ikişer gol attı (toplam 10 gol).

Bu sezon sahasında oynadığı ilk altı Süper Lig maçında sadece dört puan kaybeden Yeni Malatyaspor (4G 2B), daha sonraki beş karşılaşmada 10 puan bıraktı (1G 2B 2M).

Deplasmanda oynadığı son iki Süper Lig maçından galibiyetle ayrılan Trabzonspor, bu sezon ilk kez üst üste üç dış saha maçı kazanmak istiyor.

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara rakip olduğu son 10 maçın birini kazanabilen Yeni Malatyaspor (1B 8M), tek galibiyetini kalesini gole kapatabildiği tek karşılaşmada aldı (3-0 vs Fenerbahçe).

Abdullah Avcı'nın ilk maçına çıktığı 22 Kasım 2020'den bu yana Süper Lig'de en fazla puan toplayan (33) ve en az gol yiyen (9) takım Trabzonspor.

Görev yaptığı son üç Süper Lig maçında iki gole doğrudan katkı sağlayan Mustafa Eskihellaç (1 gol & 1 asist), daha önceki 27 lig maçında aynı sayıda golde pay sahibi olabilmişti (2 gol).

Trabzonspor forması giyen Anthony Nwakaeme, Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu son dört Süper Lig maçında dört gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 1 asist).

Süper Lig'de Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı takımlara rakip olduğu ilk üç maçı kaybetmeyen Hamza Hamzaoğlu (1G 2B), daha sonraki üç karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu beş Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Abdullah Avcı (3G 1B), tek mağlubiyetini Aralık 2019'daki son karşılaşmada aldı (Beşiktaş 0-2 Yeni Malatyaspor).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: 26 Eylül 2020'de Trabzon'da oynanan ve 3-1 ev sahibi takımın kazandığı maçtan

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Halil ibrahim bıyık (3 yıl önce)
    İstatiklerine bizden yana bize her yer trabzon
    0
    0
    Yanıtla
  • #SaldırKaplanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökmen (3 yıl önce)
    Nwakameyi kontrol edebilirsek işimiz daha kolay olur. Bu maçı almak bundan sonra rahat olmamız açısından çok önemli. Başarılar dilerim takımımıza.
    0
    0
    Yanıtla