SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Yine PFDK'lık.. Cezalardan Biri 'Alt Küme'!

0
Güncellendi - 2021-06-05 11:16:23
YMS, Yine PFDK'lık.. Cezalardan Biri 'Alt Küme'!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, aralarında Yeni Malatyaspor'un da olduğu 4 Süper Lig kulübünü, "Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı"nın çeşitli maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'na sevk etti.

TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Helenex Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe. Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulübü'nün, Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın değişik maddelerinin ihlali nedeniyle, Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya sevk edildiği belirtildi.

YMS 3 maddenin ihlal edilmesi gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi

TFF açıklamasında, Helenex Yeni Malatyaspor için alınan karar için şöyle denildi:

"Helenex Yeni Malatyaspor Kulübü'nün "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/3, 18/b-ç ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir".

Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz sezonlarda da aynı gerekçeyle PFDK'lık olmuştu.

YMS'nin ihlal ettiği maddelerin içeriğinde neler var?

Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı Madde 11 / 3: Futbolcu ve kulüpler, menajerler ile yaptıkları sözleşmeler ve menajerlerin katılımı ile imzaladıkları profesyonel futbolcu sözleşmesi veya transfer sözleşmelerinin birer nüshasını imza tarihinden itibaren 30 gün içinde belgeleri ile birlikte TFF'ye ibraz etmek zorundadır. Futbolcu ve kulüplerin, menajerlik faaliyetleri kapsamında menajerlere ödedikleri ücretlere ilişkin bilgi ve sair ödeme belgelerinin suretlerini en geç Şubat ayının son işgünü TFF'ye ibraz etmek zorundadır.

Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı Madde 18 / b) Kulüpler, Sadece lisanslı menajerlerin hizmetlerinden yararlanmak, bu talimatta öngörülen istisnalar haricinde doğrudan veya dolaylı olarak lisanssız hiçbir kişinin onlar ad ve hesabına kulüpler veya futbolcular ile sözleşme müzakere etmesine veya menajerlik faaliyeti kapsamında değerlendirilebilecek işlemler yürütmesine izin vermemek zorundadırlar.

Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı Madde 18 / ç) Kulüpler, Bir menajer ile herhangi bir sözleşmesel ilişkiye girmeden önce, söz konusu menajerin hâlihazırda bu faaliyeti yürütebilecek şekilde lisanslı olduğunu, lisansının iptal edilmediğini ve askıda olmadığını kontrol etmek zorundadırlar.

Yaptırımlardan biri bir alt lige düşürülme..

Yeni Malatyaspor'un PFDK'ya sevkine neden olan Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 23. maddesi ise FIFA, UEFA veya TFF’nin menajerlik faaliyetine ilişkin sair mevzuatına aykırı hareket eden kulüpler hakkında verilecek cezaları düzenliyor.

Yeni Malatyaspor'un muhatap olabileceği ve aralarında 'küme düşürme' cezasının da bulunduğu söz konusu yaptırımlar şöyle düzenleniyor:

“İşbu talimat ile FIFA, UEFA veya TFF’nin menajerlik faaliyetine ilişkin sair mevzuatına aykırı hareket eden kulüpler hakkında;

a) İhtar b) Süper Lig İçin 75.000.-TL’den, TFF 1.Lig için 35.000.- TL.’den, TFF 2.Lig için 17.500.- TL.’den ve TFF 3.Lig i.in 7.500.- TL.’den az olmamak üzere para cezası, c) Transfer yasağı cezası, ç) Puan tenzili cezası, d) Bir alt lige düşürme cezası verilebilir. Bu cezalara ihlalin ağırlığı, niteliği, tekrar durumu dikkate alınarak birlikte ya da ayrı ayrı hükmedilebilir”.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MEHMET (2 yıl önce)
    Kümeye düşürürlerse şaşırmayın adamlar zaten bahane arıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (2 yıl önce)
    Takımları kümeye düşürürlerse şaşırmayın adamlar zaten bahane arıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yasar (2 yıl önce)
    Menajerlere verilen ücretleri açıklamadığı için para cezası alan 4 kulüpten biriyiz açıklasan da para boşa gitmezse daha iyi değil mi. Ama amaç farklı ise açıklanmaz nasılsa mali kongrede herkesin eli havada
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    klüpleri anlarım her menejerim diyeni dinler varsa elemanı anlaşır da fenerasyon ne iş yapar bunu anlamıyorum. lisans verirsin menejere o da ibraz eder kulüplere bunu denetlersin her gelene belge basarsan klupler ne yapsın.
    0
    0
    Yanıtla