SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin adı Malatyaspor FK Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:20
YMS'nin adı Malatyaspor FK Oldu
A- A+ PAYLAŞ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor, mali kongresini gerçekleştirdi. Kongrede, takımın isim ve logo değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Takımın ismi Malatyaspor Futbol Kulübü olurken, sarı-kırmızı ve siyah olan renkleri de sarı-kırmızı olarak saptandı.
 
Malatya Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen mali kongreye Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ve Yeni Malatyaspor yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra dernek üyeleri katıldı.
  
Mali kongrede bir konuşma yapan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Malatya Belediyesi ve TFF dışında takıma herhangi bir maddi destek sağlanmadığını kaydederek, “Malatya’da hakikaten son 10-15 yılda profesyonel kulüplere tek desteği Malatya Belediyesi veriyor. 2009-2010 yılında 3. Lig’den 2.Lig’e yükselen bir Malatya Belediyespor ile çıkılan yolda bugün inşallah sizlerinde desteğiyle Malatyaspor Futbol kulübü olarak tamamlamış olacağız. Son 3 yılı yakından bildiğim için söylüyorum, profesyonel futbol kulübüne maalesef Türkiye Futbol federasyonu dışında Malatya yerelinde kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere gerçekten bu sürece hiç kimsenin maddi anlamda katkı sağlamadığını sizde bizde çok iyi biliyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz 2. Lig, zor bir lig ve maddi açıdan çok paraya ihtiyaç duyuluyor” dedi.
 
“SÜRECE HERKES KATKI SAĞLARSA, HEDEFİ YAKALARIZ”
Mumcu, gelecek sezon ilk 5 için mücadele edecek bir takım oluşturmayı kararlaştırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Doğrusu biz takıma bir hedef koymak gerektiğine inandık. Önümüzdeki sezon için en azından ilk 5 için mücadele edecek bir takım oluşturmayı kararlaştırdık. Bu tamamen bir iyi niyet, inanmışlık ve tamamen bir hedef belirlemedir. Sağ olsun Malatya Belediye Başkanımız önümüzdeki sezon için takıma katkı sağlayacaklarını bizlere ifade ettiler. Yönetim kurulu olarak medyanın, taraftarın ve şehrin katkı sağlamasını bekliyoruz. Bahsettiğimiz hedeflere ulaşabilmek adına bunu bir çağrı olarak kabul edebilirsiniz. Şehrin bütün dinamiklerinden önümüzdeki sezon için maddi ve manevi katkı bekliyoruz. İnşallah bu zor, stresli ve sıkıntılı süreci, belirlediğimiz hedefi yakalarız. Gerçekten inanırsak, bir ve beraber olursak, yakalanması zor bir hedef değil. Yeter ki istediğimiz şartlar, birlik ve beraberlik ile sürece katkı olduğu takdirde hep birlikte bu hedefi yakalayacağımıza inanıyoruz.”
 
“YENİ İSMİMİZ VE LOGOMUZ İNŞALLAH BİZE ŞANS GETİRİR”
Takımın isminin ve logosunun değiştirilmesi konusuna da değinen Mumcu, “Yeni Malatyaspor unvanı hukuki bir zorlama sonucu önüne “Yeni” ismini koyarak, telaffuz etmemiz gerekiyordu. Ama bu “Yeni” ifadesi çok şık ve olumlu bir ifade değildi. Romantizme gerek yok. Geçmişi geçmişe teslim etmek lazım. Malatyaspor ise Malatyaspor demeliyiz. Dernekler masasına gerekli müracaatı yaptık. Kulübümüzün bundan sonraki ismini Malatyaspor Futbol Kulübü olarak tescil edilmesi için başvuruda bulunduk. Aldığımız kararı da dernekler masasına sunacağız. Ondan sonra yasal süreç başlamış olacak. Renklerimizi de ana renk olarak sarı – kırmızı olarak belirledik. Böyle bir talep vardı. Bunlar önemli mi? Küçük teferruatlar ama önemli. İnşallah yeni ismimiz ve renklerimiz hayırlı uğurlu olur. Bize şans getirir. Bize birlik ve beraberlik getirir. Hemşericilik hukukumuzu pekiştirir. Malatya İnönü Stadyumu’ndaki başarılara çanak tutar. Dolayısıyla bundan sonra Malatyaspor Futbol Kulübü olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu süreç zor ve sıkıntılı. Maddi ve manevi katkılar ile bu kulübe destek veren herkese teşekkür ederiz. Bu katkıları esirgeyen kurum, kuruluş ve şahıslara da hiçbir şey diyemeyiz. Ama hem katkı sağlamayıp hem konuşan hem de eleştiren insanları da kamuoyunun vicdanına terk ederiz. Bu şekilde de yolumuza devam ederiz” diye konuştu. 
  
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu’nun konuşmasının ardından takımın isminin Malatyaspor Futbol kulübü olması ve logo değişikliği oylamaya sunuldu. Logoyla ilgili birkaç üye değişiklik yapılması talebinde bulunurken, takım ismi ve logo değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. 
  
Mali kongrede son olarak 2012-2013 sezonunun tahmini gelir ve gider raporu okunarak oylandı. 2012-2013 futbol sezonu için 8 milyon 500 bin TL tahmini bütçe hazırlandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız