SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin, Antalya Hedefi Galibiyet

0
Güncellendi - 2021-02-15 22:21:46
YMS'nin, Antalya Hedefi Galibiyet
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 25.haftasında 15 Şubat Pazartesi günü saat 19.00’da Antalya Stadyumu’nda Fraport-TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin ikinci yarısında şuana kadar oynadığı 3 karşılaşmada galibiyet yüzü göremeyen sarı siyahlı takım, zorlu deplasmandan 3 puan çıkararak, hem ilk galibiyetini almak hem de puan tablosunda üst sıralara çıkmak istiyor.

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, ligin 25.haftasında deplasmanda Fraport-TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. 15 Şubat Pazartesi günü Antalya Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. 

Ligin ilk yarısını 27 puanda tamamlayan Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında 3 hafta geride kalırken henüz galibiyetle tanışamadı. 3 karşılaşmada 2 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşayan sarı siyahlılar, hanesine sadece 2 puan yazdırabildi.

DEPLASMANDA 10 PUAN KAZANDILAR

Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de şuana kadar kazandığı 29 puanın 10’unu deplasmanda oynadığı maçlarda elde etti.

Deplasmanda şuana kadar 11 maça çıkan sarı siyahlı takım, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 4 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşadı. 11 maçta 10 puan toplayabilen Doğu Anadolu ekibi, bu karşılaşmalarda rakiplerine 13 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü. 

Lig’de son deplasman galibiyetini 20.haftada Atakaş Hatayspor’a karşı 2-1’lik skorla alan Malatya temsilcisi, bu sezonun 12.haftasında İstanbul’da Fenerbahçe’yi 3-0’la geçmeyi başarmıştı.

ANTALYASPOR 31 PUAN TOPLADI

Yeni Malatyaspor’un 25.haftadaki rakibi Fraport-TAV Antalyaspor ise 24 hafta geride kalırken, oynadığı 23 karşılaşmada 31 puan topladı. 

23 maçta 7 galibiyet, 10 beraberlik, 6’da mağlubiyet yaşayan kırmızı beyazlılar, bu karşılaşmalarda 23 gol kaydederken, kalesinde ise 28 gol gördü.

Akdeniz ekibi, şuana kadar topladığı 31 puanın 18’ini iç sahada elde eti. Sahasında 11 maça çıkan kırmızı beyazlılar, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşadı. Akdeniz ekibi, 11 maçta rakiplerine 13 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Bu sezonun ilk yarısındaki Süper Lig maçında Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup olan Antalyaspor, daha önce rakibiyle karşılaştığı üç sezonda da en az bir galibiyet aldı. 

Antalyaspor'a rakip olduğu son Süper Lig maçını kazanan Yeni Malatyaspor (1-0), daha önceki altı karşılaşmada aynı sayıda galibiyet alabilmişti (1B 4M). Malatya ekibi, lig tarihinde rakibini üst üste iki karşılaşmada mağlup edemedi. 

Antalyaspor ile Yeni Malatyaspor arasında oynanan yedi Süper Lig maçında toplam altı kırmızı kart çıktı (Antalyaspor 2-4 Yeni Malatyaspor). 

2021 senesinde Süper Lig'de Trabzonspor ile birlikte mağlubiyet almayan iki takımdan biri olan Antalyaspor (3G 5B), aynı zamanda bu süreçte en az gol yiyen ekip konumunda (4). 

Deplasmanda oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (1G 1B), bu sezon en fazla üç maçlık bir seri yakalayabilmişti.

Süper Lig'deki 998'inci golünü Denizlispor filelerine gönderen Antalyaspor, lig tarihinde 1000 gole ulaşan 12'nci takım olmak istiyor. 

Süper Lig'de görev yaptığı son iki maçta birer gol atan Gökdeniz Bayrakdar (vs Beşiktaş & Hatayspor), Mayıs 2019'dan (Mevlüt Erdinç) bu yana üst üste üç karşılaşmada fileleri havalandıran ilk Antalyaspor oyuncusu olmak istiyor. 

Bu sezon Süper Lig'de çıktığı ilk 10 maçta yedi gol atan Yeni Malatyaspor forveti Adem Büyük, daha sonraki dokuz karşılaşmada bir gol sevinci yaşayabildi.

Umut Bulut (501 maç), bu karşılaşmada görev yapması halinde Oğuz Çetin'e (503 maç) "Süper Lig tarihinde en fazla maça çıkan oyuncu" rekorunu egale etmeye bir adım daha yaklaşacak. Bulut'un profesyonel kariyerinde en fazla resmi maç golü attığı takım da bu karşılaşmadaki rakibi Antalyaspor (13 gol). 

Ersun Yanal, Süper Lig'de Hamza Hamzaoğlu'nun çalıştırdığı takımlara rakip olduğu son dört maçı toplam 10 gol atarak kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Basri (3 yıl önce)
    Fazla değil 4 hafta sonra liğin dibinde buluruz kendimizi.
    0
    0
    Yanıtla