SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin 'Futbol Köyü' Projesinde Neler Var?

0
Güncellendi - 2019-12-13 04:06:57
YMS'nin 'Futbol Köyü' Projesinde Neler Var?
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü’nün hayata geçirmeyi planladığı ‘Futbol Köyü’ projesinin detayları belli oldu. 

Kulüp tarafından hazırlanan projede, tesisleşme çalışmalarına bugüne kadar 15 milyon TL harcandığı kaydedildi. 

Sarı kırmızılı takım tarafından hayata geçirilmesi için ilk adımı atılan ‘Futbol Köyü’ projesi için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürlüğü’nün kullanımında olan 100 dönümlük arsanın Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden tahsisi istendi. 

Malatya ve bölge futbolu için büyük önem taşıyan projenin tamamı 200 dönümlük bir alanı kapsıyor. Türkiye Futbol Federasyonu Malatya Bölge Müdürlüğü’nün kullanımında olan 100 dönümlük arsanın Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden tahsisi istenirken, Malatya İnönü Üniversitesi’ne ait olan 100 dönümlük yerde talep edildi. 

‘Futbol Köyü’ projesi için yaklaşık 150 milyon TL’lik bir bütçenin oluşturulması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na projeyle ilgili detaylı bilgi verilirken, destek için söz alındı. Proje, UEFA yetkilileri ile iş insanlarına da götürülecek. ‘Futbol Köyü’ projesi için Malatya ziyaretinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’den de destek sözü alındı. 

PROJE’NİN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Yeni Malatyaspor’un ‘Futbol Köyü’ projesi uzun vadeli olacak çok büyük bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

Proje kapsamında özellikle altyapının kalacağı, 5 yıldızlı otel kalitesinde tesislerin yapılması amaçlanıyor. İçerisinde çocukların eğitim alabileceği bir kolejde projede yer alıyor. 

Sarı kırmızılı kulüpte, altyapı hocalarının beğenisi kazanan genç sporcular, Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan Nurettin Soykan Tesisleri’nde kalıyor. Bu sporcuların barınma ve okul ihtiyaçları da karşılanıyor. Şuanda kısıtlı olan olanakların hayata geçirilmesi planlanan projeyle daha da genişletilmesi planlanıyor. Bu noktada da üst düzey hocaların altyapıda görevlendirilmesi amaçlanıyor. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ‘Futbol Köyü’ projesi ile birlikte altyapısını daha da güçlendirmesi planlıyor. Futbolun kalitesini yükseltmesi planlayan sarı kırmızılı kulüp, altyapıda geleceğin sporcularını yetiştirmek için kolları sıvayacak. 

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sadece Malatya değil bölge ve Türk futboluna da katkı sağlanması hedefleniyor. Bölgenin geneline hitap edeceği açıklanan proje kapsamında yetenekli sporcuların Malatya ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmesi planlanıyor. 

PROJENİN SOSYAL HEDEFLERİ

Kulüp, projenin sosyal hedeflerini ise şöyle açıklıyor:

Bölgeye, Malatya’ya ve ülkeye büyük yararları olacak futbol önemli ancak asıl gaye bölge insanına ve çocuklarına sahip çıkmak.

Terör örgütünün çocukları ve gençleri çeşitli vaatlerle kandırmasının önüne geçilecek.

Elinden tutulacak çocukların gayri ahlaki işlerin içerisine girmesine engel olunacak.

Geleceği parlak bir neslin zarar görmesine yol açacak birçok olumsuz faktör bertaraf edilecek.

Yeni Malatyaspor bünyesine dahil edilecek gençlerin önderlik rolü üstlenecek, diğerlerine yol çizilecek.

NE TÜR ÇALIŞMALAR YAPILACAK?

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, ‘Futbol Köyü’ projesiyle birlikte kabiliyetli olan oyuncuları taramadan geçirecek. Belirli elemelerden geçirilecek olan geleceğin sporcuları, il ve bölge temsilcileri tarafından tespit edilecek. 

Sarı kırmızılı kulüp, altyapı futbolcu seçmeleri kapsamında Hakkari, Siirt, Şırnak ve Van’ın da aralarında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nin birçok ilinde seçme yapmıştı. Ekonomik açıdan dar imkanlara rağmen bölgeden belirlenen 42 çocuk, çeşitli alt yaş gruplarında futbol oynaması için Malatya’ya getirildi. 

PROJEDE NELER VAR?

Her sporcuya 1+1 şeklinde tasarlanmış olan süit odalar

45 metrekare kullanım alanı

Oturma, çalışma, dinlenme alanı, WC ve banyo, çift yönlü TV ünitesi ile açık teras

Sporcular için 45 metrekare kullanım alanı ile 48 adet 1+1 süit odalar

Teknik ve sportif direktör için 65 metrekarelik 1+1 2 adet süit oda

Kapalı havuz, fitness center, 3 adet ibadethane, spa ve masaj salonu, idareci ofisleri, restaurant, çok amaçlı seminer ve konferans salonu

Sporcu konaklama kampusu: toplam 10250 metrekare kapalı kullanım alanı, 50 adet 1+1 oda, kapalı havuz ve şok havuzu, fitness center, spa ve masaj bölümleri, idareci ofisleri, restaurant, çok amaçlı seminer ve konferans salonu

Altyapı tesisleri: 8900 metrekare kapalı kullanım alanı, 40 metrekare 2 kişilik 100 adet oda, 6 adet açık antrenman sahası 80x115 metre, 4900 metrekare organik tarım bahçeleri, derslikler, kütüphaneler, oyun ve eğlence salonları 

215 BİN METREKARE PROJE ALANI

‘Futbol Köy’ projesi, 215 bin metre kare proje alanını kapsıyor. Toplamda 34 bin metrekare kapalı alanın içerisinde yer aldığı proje kapsamında 10 açık, 1’de kapalı antrenman sahasının yapılması planlanıyor. 

Projenin içerisinde 450 araçlık otopark, helikopter pisti, açık ve kapalı sosyal donatılar ile bin kişilik tribünde yer alıyor. 

İdareci ve misafirler için 300 araçlık otopark alanının içerisinde yer aldığı projede sporcular için 150 araçlık otopark alanı da bulunuyor. 

‘Futbol Köyü’ projesi kapsamında yönetim binasında toplamda 7 bin 300 metrekare kapalı kullanım alanı, 24 adet ofis, 30 adet konaklama odası, başkanlık süiti, toplantı salonu ile restaurant yer alıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

GÖRSEL: Projenin maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mustafa (4 yıl önce)
    Güzel proje ancak verimli tarım arazileri yerine çorak arazilere yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Proje güzel, düşünce güzel lakin olur mu kocaman bir soru işareti ??
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    Yorumum ne oldu yorumum neden yayınlanmıyor kime ne dedik?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Futbol köyü projesi ismi spor projesi değil. Şu anki kulüp binasını spor toto yaptı. Stadın tüm eksiklikleri vekiller belediye başkanı vasıtasıyla gsb tarafından giderildi. Stadın tüm ekipmanı alındı. Stadın temizliğini ilk zamanlar belediyeler yaptı. 3-5 kişiyle yönetilen stad böyle devasa bir projeyi bu ekonomik şartlarda hangi parayla yapacak. Nasıl işletecek. Şu anki Tff yanındaki sahalar Büyükşehir tarafından yapılıyor. Böyle bir tesisi Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş düşünmüyor da biz mi düşünüyoruz. Bence şu anda kulübün kendi kendini idare eden bir mali yapısı var. Maceraya gerek yok. Kurumsallaşma adına işlerin zamana yayılması gerekir diye düşünüyorum. Devlete ait arazilerin ve tesislerin derneklere tahsisinin doğru olmadığını düşünüyorum. Zaten tesislerin kullanım hakkı veriliyor tapu vermeye gerek olmadığı düşüncesindeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • çöşnüklü (4 yıl önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    hakkı kardeş ufkumuz geniş olmalı. büyük düşünmeliyiz, dikkat edersen Malatya için değil doğu ve güneydoğunun tamamı için düşünülen bir proje planlanan projenin yarısının gerçekleşmesi bile büyük bir başarı. sen mızrağını uzağa fırlat gitmeyen mızrak utansın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Proje hayata geçerse ve herşey planlandığı gibi devam ederse İnşaAllah önümüzdeki yıllarda Malatyaspor umuz Türkiye nin Ajax ı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (4 yıl önce)
    Çok beğendim. Yüzlerce çocuk için umut. Düşünsenize milyonlarca dolara futbolcu satıyoruz. Her ülke ,her lige . Bir fabrika Malatya'ya girdi,reklam ..tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    Emeği geçen Başkan,Yönetim Kurulu ve Vekilimiz Sayın Öznur Çalık Hanıma teşekkür ederiz.Çok güzel bir yatırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (4 yıl önce)
    Çok güzel tesis malatya için inşallah hayata geçer.
    0
    0
    Yanıtla