SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Konya'da Hedefi Galibiyet

0
Güncellendi - 2020-10-17 18:08:52
YMS'nin Konya'da Hedefi Galibiyet
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor, ligin beşinci haftasında Cumartesi günü 16.00’da Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı siyahlılar, milli arada dönüşü zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılarak, deplasmanda bu sezonki ilk galibiyetini almak istiyor.

2020-2021 sezonuna istediği başlayamayan ve ilk 3 hafta sonunda 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşayarak, hayal kırıklığına uğrayan Yeni Malatyaspor, ligin 4.haftasında sahasında Frapot-TAV Antalyaspor’u Tetteh’in golüyle 1-0 mağlup ederek, bu sezonki ilk galibiyetini almış ve milli araya moralli girmişti.

Ligdeki ilk galibiyetini 4.haftada alan sarı siyahlılar, 5.haftada Cumartesi günü İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Deplasmanda şuana kadar oynadığı 2 karşılaşmayı da kaybeden Doğu Anadolu ekibi, zorlu maçtan 3 puanla ayrılarak, ilk deplasman galibiyetini almanın hesaplarını yapıyor.

Sarı-kırmızılı kafile, maç için Cuma günü uçakla Konya'ya gitti. Kafilede, koronavirüs testleri pozitif çıkan Kaleciler Ertaç Özbir ve Murat Akşit'in yanı sıra Karim Hafez ve Bülent Cevahir'in yanı sıra, ülkelerinin milli takım kamplarından sakat dönen Jody Lukoki ve Youssouf Ndayishimiye yeralmadılar.

İKİ TAKIMIN YEDİNCİ RANDEVUSU 

Yeni Malatyaspor ile Konyaspor, Süper Lig’de daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Yeni Malatyaspor, 1’ini Konyaspor kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım Süper Lig’de ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile İttifak Holding Konyaspor, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

İki ekip 2019-2020 sezonunda yine Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 2-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

ZORLU MÜCADELEYİ TURGUT DOMAN YÖNETECEK 

İttifak Holding Konyaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Turgut Doman yönetecek.

Doman’ın yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Deniz Caner Özaral ile Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Ali Tuna yapacak. Mücadelede, Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Burak Şeker ise dördüncü hakem olarak görev yapacak.

YMS İLK GALİBİYETİ, KONYA NAMAGLÛP YOLUNA DEVAM ETMEYİ İSTİYOR 

2020-2021 sezonuna iyi bir başlangıç yapamayan Yeni Malatyaspor, milli araya Antalyaspor galibiyetiyle girerek, bir anlamda moral depolamış odu.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük’e 3-0 mağlup olan sarı siyahlılar, ikinci hafta sahasında İzmir temsilcisi Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Ligin üçüncü haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 3-1 kaybeden Doğu Anadolu temsilcisi, 4.hafta sahasında Fraport-Tav Antalyaspor’u 1-0’la geçti ve bu sezonki ilk galibiyetini aldı. 4 hafta sonunda bir kez galip gelebilen Yeni Malatyaspor, şuana kadar topladığı 4 puanla 16.sırada yer alıyor.

İttifak Holding Konyaspor, 2020-2021 sezonuna maç yapmadan başladı. Birinci haftayı bay geçen yeşil beyazlılar, ikinci haftada deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı ve 0-0 tamamlanan karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı. Ligin üçüncü haftasında sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı Levan Shengelia (2) ile Artem Kravets’in (2) golleriyle 4-1 mağlup eden Konyaspor, bu sezonki ilk galibiyetini elde etmiş oldu. İttifak Holding Konyaspor, milli maç arası öncesi ligin 4.haftasında deplasmanda karşılaştığı Yukatel Denizlispor ile 0-0 berabere kaldı. Ligde geride kalan 4 haftalık bölümde 3 karşılaşmaya çıkan ve 5 puan toplayan Konyaspor, 5 puanla 11.sırada yer alıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Yeni Malatyaspor Kafilesi Konya'da (yms)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • KMYC ALANYA (3 yıl önce)
    İnanıyorum bu maçı biz alacağız.. İnanan yazsın.. Alanya'dan selamlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Isallah puan alirsiniz bol sanslar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla