SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'YMS'nin Penaltısı Verilmemiş, A.Gücü'ne Verilen İse Yanlış'

0
Güncellendi - 2021-04-26 07:23:34
'YMS'nin Penaltısı Verilmemiş, A.Gücü'ne Verilen İse Yanlış'
A- A+ PAYLAŞ

TRT Spor'daki Teknik Analiz programında, 2-1 ev sahibi ekibin galibiyetiyle sonuçlanan Helenex Yeni Malatyaspor- Ankaragücü maçındaki pozisyonları değerlendiren, eski hakem ve Hakem Yorumcusu Bünyamin Gezer, maçta Yeni Malatyaspor'un bir penaltısının verilmediğini, maçın uzatma dakikalarında Ankaragücü lehine verilen ve golle sonuçlanan penaltıda ise, Yeni Malatyasporlu futbolcuya faul yapıldığını, penaltı kararının yanlış olduğunu söyledi.

Hünkar Mutlu'nun moderatörlüğünü yaptığı programda pozisyonları değerlendiren Bünyamin Gezer, karşılaşmanın 21. dakikasında kornerden gelen topa yükselen Yeni Malatyasporlu Semih Kaya'nın, İbrahim Akdağ tarafından itilerek yere düşürüldüğünü bunun bariz bir penaltı olduğunu, ancak verilmediğini söyledi. Gezer, karşılaşmanın 90+3. dakikasında, Yeni Malatya ceza sahasında Alper Potuk'la Karim Hafes arasında yaşanan mücadelede, hakemin Ankaragücü lehine penaltı kararı verdiğini, ancak görüntülerden bu pozisyonda daha önce Ankaragücülü oyuncunun Hafes'i şortundan çekerek faul yaptığını, Malatya lehine faul kararı verilmesi gerekirken, Ankaragücü lehine penaltı kararı verilmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Gezer, 65. dakikada Geraldo'nun Harim Hafes'e yaptığı faulun net kırmızı kart olduğunu, hakemin kırmızı kart kararında haklı olduğunu belirtirken, bir başka pozisyonda Fofana'nın Ankaragücü ceza sahasına girerken kendini yerde bulmasının penaltı olmadığını, Malatyalı oyuncunun kendini yere bıraktığını bildirdi.

Programın moderatörü Hünkar Mutlu, karşılaşmanın 2-0 sonuçlanması halinde ilk maçı 3-1 kazanan Ankaragücü ile Yeni Malatyaspor arasındaki ikili averajın eşitlenmiş olacağını, ancak Ankaragücü lehine verilen ve gole çevrilen penaltı ile averajın Yeni Malatya aleyhine döndüğünü, ligden düşmeme mücadelesinde takımların kendi aralarındaki maçlardaki averajlar, ikili, üçlü ve hatta dörtlü averajların etkili olacağını değerlendirdiğini, Yeni Malatyaspor'un böylece de kayba uğradığını söylerken, yorumcu Bünyamin Gezer de bu görüşe katıldı. Hakemin iki penaltı pozisyonuyla ilgili hatalı kararına karşın, görüntülerde pozisyonların çok açık olduğunu, VAR'ın buralarda devreye girmemesine bir anlam veremediğni de sözlerine ekledi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Sivas 1 puan Kayseri kesinlikle 3 puan Rize düşmez o maç 1 puan .olay biter mi bitmez çünkü arada sıyrilacak gençlerbirliği var .o nedenle bu maç 5 puan sart
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (2 yıl önce)
    Maltyasporlu hiçbir futbolcu itiraz etmedi böyle durumlarda hakemin üzerinde baskı oluşturacaksın yoksa umurunda mı. maçı canlı izlerken de zaten penaltıyla hiç alakası olmadığı anlaşılıyordu spiker bile şaşırdı.ama itiraz gelmeyince var da oralı olmuyor maalesef Semih in pozisyonunda da hiç kimse sesini çıkaramadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Var’da oturan Arda Kardeşler Denizli maçında bizi doğradı aynı zihniyet Malesef bu maçta da bu camiaya fevkalede zarar vermiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bu hakemler Sahipsiz malatyasporu doğramıyacaklarda kimi doğruyacaklar?Arkadaş yönetimden bir kişi çıkıp konuşmuyor?Bunlar nasıl yöneticiler?Elin adamı şaibeli maçları alıp,maçtan sonra da hakemi eleştirirken,bizimkiler haklı oldukları halde gıkını çıkarmıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    TRT 'nin beğendiğim programlarından,Adam gibi yorum yapmış hocamız ,yüreğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • new malatya (2 yıl önce)
    İşi ikili averaja bıraksak altta olan hiçbir takıma üstünlüğümüz yok zaten. Biz sivas, rize ve kayseriden 5-6 puan alarak kendi ipimizi kendimiz kesmeliyiz yoksa son iki haftadan pek bişey beklememek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    takıma sahip çıkan bir yerel yöneticimiz yok, ya turistik gezi yaptırıyoruz ya beton meton işleri... bir şehir ve takımı böyle böyle yok ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Var gibi bir sistem bulunmaz bir nimet adam gibi adamlar oraya oturtulup görevlerinin layiki ile yapılması istenirse ama nerde var sistemi nerdeyse can almaya devam ettiği için koyanada orda oturanada lanetten başka bir şey okutmuyor insan olalım hak yemeden onurlu insanlar olmanın erdemine faydalanın beyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ERHAN (2 yıl önce)
    Penaltıda yenilen o gölle A.gücü 2 li avarajda üstün oldu, Belkide o golle küme düşecek Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Allah kahretsin,böyle adamları ve zihniyeti,Malatya ya Gelince sanki penaltıyı cebinden veriyor,böyle hakemlerin düdüğünü asması lazım..........hakemlik haram olsun böyle varlıklara....
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (2 yıl önce)
    çok doğru bende hemen maçtan sonra herkese söyledim kerim kesinlikle faul yapmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynı görüşteyim bende faul yok dedim hatta böyle düdük çalarken zaten kimse tınlamadı bakmadı bile suç orta hakemin deil bu pozisyonda var in devreye gitmesi lazım girmeyecekse orda ne yapıyor lar niye oturuyorlar. Bu nasil hak yeme şekli korkmadan hakk yiyorlar varyaaaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Irfan hocam sizi kutlarım bu hakemlere rağmen kazandık sayın tff yetkilileri spor bakani bir açıklama yapmalılar bu kadar hak yenilmez klüp yönetimi ve siyasi vekillerimiz devreye giriniz bence hakkı yenilen klüpte tff yi ve hakemleri para cezasına çarptirabilmelidir. Usulsüz hakem kararlarına saygı duymuyorum.
    0
    0
    Yanıtla