SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Toplantısında 'Kaval Yusuf' Rüzgarı..

A- A+ PAYLAŞ

"FORMAMI GİYDİRİP, BENİ SAHANIN ORTASINA ÇIKARTMAYIN.." Malatyaspor'un 60, 70 ve 80'li yıllarında, 'kulübe karşılıksız hizmet eden' amigosu, Malatya'nın renkli siması 'Amigo Yusuf', Yeni Malatyaspor'un olağan mali genel kurulunda konuşmasıyla, ortama renk kattı. Geçmişte Malatyaspor kongrelerinin nüktedan konuşmacısı, Malatyaspor kurucularından, Beden Terbiyesi eski bölge müdürü, 'Mıh Osman' lakaplı merhum Osman Çağlı'yı anımsatan espri ve iğnelemeleriyle alkış toplayan Amigo Yusuf Mor, vefasızlığa da tepki gösterdi.

Yeni Malatyaspor’un Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen 2020-2021 mali genel kurulunda son sözü, şimdi Malatya Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Malatyaspor’un, geçmişte amatör ligde kaleci mevkisinde oynayan eski bir futbolcularından da olan unutulmaz amigosu Yusuf Mor aldı.

Konuşması ve hareketleriyle adeta profesyonel stand-upçulara taş çıkardan, futbol camiasında 'Kaval Yusuf' lakabıyla da tanınan Amigo Yusuf, kulübe engel çıkaran, desteklere mani olanlara da “Ben Yusuf Mor’um, 28 sene türbün (tribün) liderliği yaptım. Biliyor musunuz, bilmeden konuşmayacaksınız. Malatya’da Sami Kasap vardı, tanırsınız, rahmetlik oldu. Tanıyorsunuz değil mi? Tanıyanlarınız vardır. Onun güzel bir türküsü var “Ne çare, ne çare / Kız ne çare / Sen çok güzelsin de / Senin başındaki biçare.” Anlattı, başkan. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Şimdi gelmişiz buraya, şu güzelliği bak, şu gardaşlarıma bak, la o kim ki, sabahtan beri 3 tane ayakçıyı konuşuyorsunuz yav. Kim onlar la.” sözleriyle tepki gösterdi.

-“Beni sahanın ortasına çıkartmayın”

Taraftarların Elazığ takıntısına tepki gösteren Amigo Yusuf, “Formayı giydirip, beni sahanın ortasına çıkartmayın. Ben 85 yaşındayım. Elazığ kümeye, la sizin ne işiniz var Elazığla. Sen Malatyalısın, sen Malatyasporlusun. Ben bunun kitabını yazmışım, siz kıymet bilmiyorsunuz.” diye de konuştu.

-“Hanımın adını sordular, hatırlayamadım, eve gidip sordum”

6 ay önce hayatını kaybeden eşiyle ilgili geçmişte yaşadığı bir durumu anlatan Amigo Yusuf, “Avrat 6 ay evvel rahmetlik oldu. Dedi ki; “İzin çıkart ki, İzmir’de çocukların yanına gideyim.” Gittim, bayan dediki, ‘Yusuf abi”, “Yusuf Mor” yazdı. “Hanımın adını söyle?”, hanımın adını unuttum. Aklıma gelmiyor. Dedim ki, “Müsaade edin, hanımın adını unuttum, gidip öğrenip geleyim, ev karşıda.” Oradan eve gelene kadar da aklıma gelmedi. Gittim, zile bastım, hanım çıktı, ‘Yav yaptın mı” dedi. “He yaptım. Adını bir kağıda yaz ver, unuttum. Şimdi söylersin, gider yine unuturum.” Dedi; ‘Sen iyimisin?’ Sizin elinizde ne çektim ben, ne söyleyem daha.” sözleriyle güldürdü.

-“Bir uçak biletine satmam’ dedim”

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’in kendisini İstanbul’a daveti ve kendisinin cevabını ise Amigo Yusuf şöyle anlattı.

“Ben Malatyaspor’u şampiyon yapıyorum, 3 tane çakal geliyor kümeye düşürüyor. İşte başka burada. Başkanım size bir şey soracağım. Elazığspor-Malatyaspor, İstanbul’da Beşiktaş stadında oynadı, hatırlar mısın, burada sahamız arızalıydı. (Salonda oturanlar, ‘Başakşehir Stadı’ diye uyardı) Neyse. Başkanım telefon açtı, dedi, ‘Yav seni İstanbul’da ne kadar seviyorlar, öldün mü, kaldın mı diye soruyorlar, ölmediğini gel göster, uçak biletini gönderiyorum, seni de misafir ediyorum, havaalanında aldırıyorum’. Dedim; ‘Başkanım bana 10 dakika müsaade et, cevap vereyim.’ İşte burada bak. Açtım 10 dakika sonra, dedim ki; ‘başkanım, ben Amigo Yusuf’um, 28 sene türbün liderliği yaptım. Bir uçak biletine satamam. Eğer param olursa gelirim. Ben 28 sene o seyirciye hizmet ettim, o hizmeti bir uçak biletine satmam’ dedim. Malatyalı asıldır, Malatyalı yiğittir. Dinle, Galatasaray ile oynuyor Malatyaspor son maçı. İşte başkanım burada, işte. 50 trilyon istese vermeyecek mi Galatasaray? Ama Malatyalı satmaz, Malatyalı onurludur.”

-“8 yıl sonra ikinci sınıfa geçtim"

Konuşması esnasında salonda bulunanları “Yok, bir yere gitme yok, oturun.” diye uyaran Amigo Yusuf, renkli hayatından anılarla konuşmasına renk kattı ve bir anısını şöyle anlattı:

“Derme Okulu’nda (Derme İlkokulu) birinci sınıftayım, 8 sene oldu, arkadaşlarım orta’yı bitirdiler, ben daha birinci sınıftayım, her gün topun peşindeyim, her gün topun. 8 sene sonra beni ikinci sınıfa geçirdiler. Aldım karneyi götürdüm babama, dedim ‘baba sınıfı geçtim.’ ‘Aferin oğlum benim’ dedi. Devrisi gün gidip bir tane büyük koç alıp getirdi, kesip mahleye dağıttı. Dediler ki, ‘Ömer dayı bayram değil, seyran değil.’ Dedi ki, ‘Oğlumun zehni açıldı’ “

-“Elinize geçti bir koyun, yiyin öğün öğün”

Mor, “Şimdi, o hangi seneydi, burada Ramazan’a denk geldi. Benim başkanım 20 bin tane dürüm yaptırdı o stada getirdi, hatırlıyormusunuz, ayranla beraber. Ben ondan sora hiçbir şeyden zevk almadım, biriside 2-3 tane alıyor ki, zöhürde (sahurda) yiye. Yav başkan sen gülme. Böyle bir başkan bulmuşsunuz, elinize geçti bir koyun, yiyin öğün öğün. Nedesiniz oyunu moyunu? 4 tane çakal… Kanalboyu’nda idare heyeti yapıyorlar. Öbür Kanalboyu’nun başına gidiyorlar; ‘Kaç lira kazanırsak nasıl bölüşeceğiz.’ Niye, satmadılar mı o efsane Malatya’yı?” diyerek başkan Gevrek'i övdü.

-“ Bir kağıt parçası da siz bana vereydiniz..”

Kendisine her hangi bir teşekkür plaketi verilmemesine de sitem eden Amigo Yusuf, “Sizinle hesabınızı o tarafta göreceğiz. Umut Bulut, 649 defa top oynamış, Malatyalılar koşturuyor, hediyeler veriyor, plaket. La 900 defa oynadım, gidip lisans sicil numarasına bakın. Beyler 4 tane dünya rekorum var, herkese sorun. 30 sene futbol oynamışım, 46 yaşında futbolu bıraktım, İtalyan kalecisi 43 yaşında. Hiç kavuşamazlar. 72 maç gol yemedim. 28 yıl türbün liderliği yaptım, Bunlar hep dünya rekoru. Bir kağıt parçası da siz bana vereydiniz, götürüp duvara asardım.” İfadeleriyle sitemini dile getirdi.

-“Gardaş af buyurun..”

Amigo Yusuf konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Gardaş af buyurun, eşek çamurda düşerse bir daha orada gitmiyor. Bak eşek, bir daha orada gitmiyor. Biz o çamurda düştük, o Malatyaspor’u götürüp gömdüler. Malatyaspor’a gerçek kişilerin yardımından dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Başınızı ağrıttım.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Yusuf Mor abi, Malatyanın Değeridir,böyle insanlar unutulmamalı,Lig ler başladığında,bütün seyirci önünde ONORE EDİLİP plaket verilmeli........saygılar abi.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Gompile Malatyalı (2 yıl önce)
    ''Ne başımızı ağrıtması'' Koca Yusuf. Zihnimizi açtın. Bunu gutliyah.Yalanız gurban kesmiyek de birbirimizi kesek ki davara para vermiyek.Hee bülümüsün ....
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    ağzına bedenine emeğine sağlık ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (2 yıl önce)
    Nede olsa amca oğlu, binyaşa Yusuf abi ömrüne bereket.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yusuf baba agzina sozlerine saglik seni yurt disinda yurt icinde yasayan malatyalilar unutmadi unutmayacak bir malatyali olarak Sayin baskan amino Yusuf babanin adini spor Salonuna verilmesin istiyorum amerikadan saygilar sevgiler sunuyorum Yusuf babaya
    0
    0
    Yanıtla