SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yol Bittiğinde Malatya Nefes Alacak"

0
Güncellendi - 2019-12-20 03:56:59
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, İstasyon kavşağından başlayıp Sivas yoluna bağlanacak olan 25 metre genişliğindeki yol projesinin birinci etabını tamamladı. Birinci etabın son çalışması olan asfaltlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, birkaç gün içerisinde 1 kilometrelik hattı ulaşıma açacak.

Toplam uzunluğu 4.7 kilometre olan bağlantı yolu İstasyon kavşağından başlayıp, Yeni Kapalı Spor Salonu, Şeker Fabrikası, Spor ve Yaşam Merkezi, Maşti’den devam edip, Metro alış veriş merkezi, Polis Okulu arkasından Malatya-Sivas karayoluna bağlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunup, projeyle ilgili bilgiler verdi. Geziye AKP İl Başkanı İhsan Koca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti.

Açılan yolun çevre yolu batı trafiğini rahatlatacağını belirten Cevatpaşa mahalle Muhtarı Murat Dikenli, “25 metre genişliğinde açılan yol çevre yolu batı yakasında bulunan 5 kavşağın yoğunluğunu azaltacak. Mahallemizin gelişiminin daha sağlıklı olmasına katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan bu tür projeleri kısa zamanda bitirmeyi seviyor. Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre yolunun, şehir içi bir yola dönüştüğünü belirten AKP İl Başkanı İhsan Koca, “Çevre yolunda yaşanan yoğunluğun azaltılabilmesi için hayata geçirilen yol projeleri Malatya için çok değerli. Hem güneyde hem kuzeyde alternatif yollar açıldı. Büyükşehir Belediyemiz uzun yıllardır beklenen yol projelerini yaparak, şehir içi ulaşımı rahatlatıyor. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Medeniyetin temel göstergelerinden birinin sağlıklı ulaşım ağı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’nın yol sorunlarının çözümü için Ulaştırma Bakanımızla görüştük. Yeni çevre yolu projesini 2022 yılında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak kuzey ve güney kuşak yollarını en kısa zamanda bitirerek bu bütünlüğü sağlayacağız. Bu çalışmaların yanı sıra böyle alternatif yolları açarak trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yine güneyde Çevre yoluna paralel alternatif bir yolu çok kısa zaman zarfında tamamlayarak hizmete açtık.

4.7 kilometre uzunluğunda olan ve Malatya-Sivas karayoluna bağlanan alternatif yolun ise 1 kilometrelik bölümünü tamamladık ve bugün asfaltlıyoruz. 25 metre genişliğindeki bu yolumuzun tamamı bittiğinde Malatya nefes alacak. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Carbon (4 yıl önce)
    Yuzaki güngör caddesi ni bağlayan 25 metrelik yolu sadece bir tek katlı ev tutuyor koskoca belediye bu evi istimlak edipte tamamlayamadi yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Besce (4 yıl önce)
    fahri kayahan toki yolu masal oldu anlaşılan ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur Vatandaş (4 yıl önce)
    Elazığdan gelip sivasa doğru her ayda 2 kez seyahat ediyorum. Batıda en küçük illerin bile çevreyolu var ama malatyanın çevre yolu yok nedense. Yarım saat malatyayı geçmeye çalışıyorum. Birsürü ışık, yoğun trafik insanı verem ediyor. Malatya ile işi olmayıp ilçelere veya civar illere gidecek olan gariban vatandaşlar için bir çevre yolu yapın. Birde Hekimhandaki maden yolunu başka yere taşıyın lütfen. Çok mağdur durumdayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (4 yıl önce)
    Güney ve kuzey çevre yolu projesini gündeme alın,iki tane yol yapma ile birşey olunmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hülya (4 yıl önce)
    başkanım yolu güzel düşünmüşsün ama doğalgaz deposu ne olacak yarın bir trafik kazası sonrası halimiz ne olur
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖREN GÖZ (4 yıl önce)
    bu yolun tamamlanması 5 yıl sürer. bu yolla ilgili kaçıncı haber.yol bitinciye kadar 20 defa haber olur.selattin gürkanın işi bu . is üretmeden haberle gündem yaratmak. malatyalı olarak butür haberler beni mutlu etmiyor geriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Baskanım bu halk otobüslerine bi çare bul tıka basa dolduruyorlar nefes alamıyoruz ilave sefer yapın bişey yapın motaş hiç yolcu olmayan yerlerde çalışıyor halk otobüslerine para kazandırmak için resmen vatandaş çile çekiyr Malatya ulaşımı Türkiyede örneği yok çok yetersiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaldırım muhendisi (4 yıl önce)
    Mevcut çevre yolunu 3 katlı yapın ...
    0
    0
    Yanıtla
  • ismet (4 yıl önce)
    Bu yapılanlar rahmetli Erbakan Hocanın dediği gibi pansuman tedbirler.Koskoca bir kentin çevre yolu yok.Şehir içinde şehirler arası çalışan otobüslerle,tırlarla ,kamyonlarla seyahat ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (4 yıl önce)
    anlaşılması güç bir yatırım oralarda acaba vekilerin arazisimi varda o saçma yolu açıyorlar çevre yolu dururken buraya para harcamanın anlamını çözemedim bu kararı alanların niyeti neyidi acaba çok gülünç bir yatırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyüp (4 yıl önce)
    Yolu açmayı biliyorsunuz bari durak ta koyun yolun ortasında bekliyoruz yağmurda karda çileden çıktık artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    TOKİ-FAHRİ KAYAHAN bağlantı yolu peki? Yıllardır gelişme yok... Sayın başkan yıllardan beridir Toki Malatyanın üvey mahallesi gibi neden kimse bura ile ilgilenmez zaten yeşilyurt belediye başkanı buradan bi haber... Geçen yıl tokiye ulaşılan ana arter yapıldı tşk.ler ama Malatyanın nerdeyse bir çok yerinde yapılan kaldırım düzenlemesi burada es geçildi oralara gelince canan oluyorsa tokiye gelince neden canansızlık oluyor nerede eşit hizmet söyleyebilirmisiniz. Çevre yolundan çarmuzuya uzanan hatta 400 m ile esenlik market varken neden Tokideki esenliği kapattılar yazık buradaki insanlara... Şehrin bir çok yerinde yan yana market varken tokide 2 tane... 15 bin insana haksızlık yapılmıyormu sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Kanunsuz yol istimlak edilmemiş şahıs arazisinde geçiyor ve bedeli ödenmemiş ayrıca trambüs bakım onarım merkezinin yerinde aynı yarın birgün mülk sahipleri yolu kapatırsa şaşırmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya halkının bugüne kadar adam seçtiği adam akıllı bir belediye başkanı var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (4 yıl önce)Cahit isimli kullanıcı yorumuna
    A.MÜNİR ERKAL
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (4 yıl önce)
    Cevreyolundaki trafiği rahatlatmak icin harcadiginiz paralarla 5 tane cevreyolu yapılırdı
    0
    0
    Yanıtla