SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yolu 1 Km. Kısalttı, Tasarruf Sağlayacak'

0
Güncellendi - 2020-12-16 02:18:22
'Yolu 1 Km. Kısalttı, Tasarruf Sağlayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ulaşım yatırımları arasında yer alan Malatya ve Elazığ dahil bölgedeki 16 il için geçiş noktası konumundaki yapımı tamamlanan Yeni Kömürhan Köprüsü açılış için gün sayıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konumda bulunan 660 metre uzunluğundaki Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli'nin yapımı tamamlandı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek açılışı için son çalışmalar yapılıyor.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürlüğünce Malatya-Elazığ illeri arasındaki kesimin bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanması, daha konforlu ve güvenli bir ulaşımın temin edilmesi amacıyla 2014'te Karakaya Baraj Gölü üzerindeki yapımına başlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nde sona gelindiğini ve önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Dünyada kendi alanında 4. sırada yer alıyor

Milletvekili Çalık, 660 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğindeki modern Yeni Kömürhan Köprüsü'nün tamamı yerli teknoloji, yerli mühendislik ve iş gücüyle yapıldığını, ters-y tipi kule olarak tek pilon ve orta açıklığı 380 metre olması özelliğiyle dünyada kendi alanında 4. sırada yer aldığını ifade etti.

'Zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak'

Çalık, “Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu”nun açılışıyla birlikte mevcut yolun yaklaşık 1 kilometre kısalarak zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacağını, hızlı ve güvenli trafik akışı imkanı ile turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımda kolaylık sağlanacağını ifade etti.

Çalık, proje kapsamında bir adet 2 bin 400 metre uzunluğunda çift tüp tünel, bir adet 660 metre gergin eğik kablolu köprü ve bir adet 123 metre uzunluğunda betonarme köprünün bulunduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Malatya elazığ (2 yıl önce)
    Valla ne olursa olsun tek istediğim şu yolun bitmesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bir Badkilli olarak demiryolu köprüsünün karayolu araçlarının geçidine uygun hale getirilmesi elzem. Desteklerinizi bekleriz Sn Vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Bir yatırım yapıldı Bunu habere bakıp da 1 km için değer mi şeklinde düşünmek çok hatalı. Elazığ yolunu çok sık özel aracı ile kullananlar Yeni Köprü ve Tunel ile daha emniyetli bir yolculuk yapacak. hemen çıkıştaki virajlardan kurtulacak en önemli nedenlerden biri ise Heyelan riski olmayacak. Kaç kez o yollar taş ve kayalarla ulaşıma kısa süreli kapandı. veya tek şeride düştü. Emeği geçenlere teşekkürler. Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer efendi Malatya çevre yolu mu öncelikli bu yol mı Ülkenin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği bu zamanda 1 katrilyon para neden betona gömüldü.Mütehaitler zengin edildi. Ülkenin parası çok olsa değil 1 köprü 1 tünel baştan başa viyadük olsun isteriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali efendi Ben yatırıma bakarım içinde asla art niyet aramam. Her yatırımı eleştirme derdinde olmak bir şey kazandırmaz. Tam tersi ülkemiz için yapılan her hizmet uzun inceleme ve fizibilite çalışmaları ile yapılır. Gelelim çevre yoluna.. Şöyle bir çıkın çevre yolu ile ilgili çalışmaları görürsünüz. Elbetteki şu anda çevre yoluna şiddetle ihtiyaç var. Her Malatyalı acil olarak bunu ister. Ben en az çevre yolu kadar önemli başka bir şey söyleyeyim. HIZLI TREN. Malatyamıza bu yakışır. İnşaallah bir an önce çalışmalar başlar. Malatya ya hızlı tren için bu kadar masrafa ne gerek var şu ekonomik sorunlarda diyenler de çıkacak. Ancak hızlı tren Malatya için olmazsa olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer Efendi sanırım rant yazacakken art diye bir yazım hatası yapmışsın Ben yatırıma bakarım içinde asla rant niyet aramam Öncelikli olan geriye bırakılıp önceliksiz olan yapılıyorsa burda ART niyette vardır o niyette RANT dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali efendi. Türkçem ve akademik eğitimim iyidir. Yazımda hata yok siz yanlış okumuşsunuz. Ayrıca yazdığınız için cevapladım. Ben şahıslara cevap değil yorumumu yaparım. iyi günler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Toplamda 2 km uzunluğunda olan yolu 1 km kısaltmak için 660 metrelik tünel yapmak nasıl bir başarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mısto (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali efendi. Eleştirin yerinde. Ancak muhalefet olmak için muhalefet yaptığında aşikar. Devleti sev sevme. Ancak saygı duymak zorundasın. Elazığ tarafında virajlarda yaşananları görmediğin için atıp tutman kolay. Hele bir kez aracına bir kaya düşseydi, o zaman ilk sen bağırırdın neden yapılmıyor diye. Kendine pay çıkaracaksan oradan değil, yeni yapılan kanalizasyondan çıkar. Çünkü her yaptığın yorumda atmaya çalıştığın şey belli. Hadi sus ki kolay gelebilsin sana
    0
    0
    Yanıtla
  • aytalam (3 yıl önce)
    Malatyamızın acil bir şekilde çevreyoluna ihtiyacı var bunun bir an önce yapılması gerekiyor . Çevre yolu malatyaya elzem bir ihtiyaçtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (3 yıl önce)
    bari köprü lazımdı falan diyeydiniz. 1 km için tünel yapacağınıza 1 km lik kısmı ıslah etseydiniz yeterliydi, 10 15 milyonla çözeceğiniz işi 300 milyona mal etmek doğru bir yatırım değil. o parayı çevreyoluna aktarsaydınız 1 değil 10 köprü parasını zaten amorti etmiştiniz. mutlaka eskisinden iyi oldu ama sırf daha iyi oldu diye bu iş iyidir diye birşey yoktur. o tünel ülkenin yıllık bütçesi 3-5 tirilyon liraya geldiği zaman yapılacak bir iştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Bir yıl içerisinde o yolu kullanan araçların toplam yakıt tasarrufu ne kadar bilir misiniz? Şu anki tarife ile 5.518.800 TL yakıt tasarrufu sağlanacak. Bu sadece 1 yıl için, Peki sorarım sizlere bu köprüden geçerek yakıt tasarrufu edecekler, bu köprüyü yapan ve vesile olan herkese nasıl bir yaklaşımda bulunacaklar. Acaba şöyle diyebilirler mi? Şehir hastanelerine nasıl gereksiz dedilerse, Bu köprü de gereksizdi, neden bu kadar para gömüldü? DERLER Mİ? derler derler, Onlar bir defa o kayığa binmişler ya derler...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    öznur hanım ağzına sağlık ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Öznur Hanım kusura bakmayın ama ACİL çevreyolu bize lazım MALATYAMIZA bu lazım değil.Şehir doğuya değil BATIya gelişiyor. Benim memleketimin kanayan yarası YILLARDIR yılan hikayesine dönen KUZEY ÇEVRE YOLUDUR. Malatyamızı birebir ilgilendiren ve herkesin hemen her platformda konuştuğu MALATYAMIZIN trafiğini rahatlatacak ve bir türlü bitmek bilmeyen ÇEVREYOLUMUZUN tamamlanmasını rica ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Beyler deresi viyadüğünu yaptınız onu düzeltin sık sık kazalar oluyor. Ayrıca buna alternatif bir yolda gereklidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derebeyi (3 yıl önce)
    7 senede yapıldı Karadeniz de olsa 1 sene de biterdi bu yol bu şehir sahipsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (3 yıl önce)
    Şu yorumları okuyorum da ne saçma sapan yazılar var. Devlet vatandaşın can ve mal güvenliği için çalışıyor bunlar çokmuş bu kadar masrafa ihtiyaç varmı kimi zengin etti vs boş şeyler. RTE size altın tepsiyle hizmet sunsa yine yaranamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)Nurettin isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka şimdi ! Eğri oturup doğru konuşacaksın.Eleştirini yapacak hatta BÜYÜK EKSİKLİKLERİ yazacaksın. Öznur Hanım Malatyamıza gerçekten büyük hizmetler vermiştir. KUZEY ÇEVREYOLU istenirse 1-2 yıl içinde biterdi AMA ÖZNUR hanım tek kalıyor bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumunuz gözlerimi yaşarttı! Kimse "yapılmasın" falan demiyor, "birilerine rant kapısı olmasın, geçilmeyen yol ve köprüden vatandaştan para alınmasın!" diyor. Can ve mal güvenliği diyorsun ama Malatya firmsına ait bir otobüs kötü yapılan yeni yol yüzünden kaza yaptı, ölen ve yaralılar oldu bu kazada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (3 yıl önce)
    Herşeye olumsuz yaklaşmak zorundamisiniz? Ne olursa olsun memleket için bir çivi çekeni taktir etmek,bir an önce de kuzey çevre yolumuza kavuşmak üzere basta öznur hanım olmak üzere tüm siyasetçilerimizi desteklememiz gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)Turgay isimli kullanıcı yorumuna
    Hizmeti, yatırımı devlet yapar, siyasetçiler değil. Onlar da önünde fotoğraf çektirir. Siz haberciler de fotoğrafını yayınlamak için can atarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Omer (3 yıl önce)
    Evimizin eletirigi kesik sayın vekil bir oy veren olarak sizi hakkimi helal etmiyorum ayrıca aksa fırat eletirikre fayizci ve sayın baskanın 3 ay erteleme maddesini kaydede almadan erkeleme diye bisey yok bakanlik yazi yazmaliymia bi zahmet onu yazin şu tefeci şirkete sayin vekilll
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Değerli okuyucular işin aslını bilmiyorlar. Şuan kullanılmakta olan köprü ömrünü tamamlamıştır. Yeni köprü yapılması zorunludur. Yeni köprüyle birlikte yeni bağlantı yolu yapılması da son derece yerinde bir karardır.Mevcut yol oldukça tehlikeli olmakla birlikte heyelan tehlikesi de mevcuttur.Yapılan yolun hiç biri boşuna değildir. Yeter ki hakkını vererek yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey çok haklısınız o yolu haftanın dört günü kullanan biri olarak heyelan kazasını beş altı defa atlattım yolun kısalması mevzusu asla değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan (3 yıl önce)
    Burada haber metnini yazan arkadaşın ard niyet demeyelim, eksikliği var. Birinci olarak.orada toplam yol uzunluğu 1 km olabilir ancak eski yolun içerdiği keskin virajlar ve virajların önün kapalı olması transit ve hızlı geçişleri engelliyordu. Geçişler transit yapılınca zamandan ve yakıttan kazanç sağlanacaktır. İkincisi kışın yağışlı havalarda keskin virajlar ve yolun eğimi yüksek kaza riski oluşturuyor. Hatta çoğunlukla irili ufaklı maddi ve can kaybının yaşandığı kazalar meydana geliyordu. Bu yeni köprü ve tünelle bunun önüne geçilmiş oldu. Üçüncüsü doğuya geçişlerde kilit önemde olan kömürhan köprüsü'ne alternatif oluşturuldu. Uzun yıllardır hizmet veren eski köprünün hem yenilenmiş hem de yedeği olmuş oldu. Eski köprünün dilatasyon derzlerinin bakım zamanları büyük probleme neden oluyordu. Bakım zamanlarında feribotla Elazığ minibüsleri yolcuları karşıya geçiriyor oradan ikinci bir minibüs yolcuları gideceği merkeze ulaştırıyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulisi (3 yıl önce)
    Ikinci resme bakınca onca masrafı Öznur Çalık yaptı zannettim..
    0
    0
    Yanıtla
  • ata oğlu (3 yıl önce)
    yani şimdi ben aracımla 25 kuruş kar ve 3 dakika zaman kazanayım diye mi trilyonlarca para harcandı evet baya mantıklı bu beyinle devam edin siz bir yere kadar......
    0
    0
    Yanıtla
  • O köprü sana özel yapılmadı kendini bukadar önemseme
    0
    0
    Yanıtla
  • hele kafaya bak bir de diğerlerini küçümsüyor 25 kuruşmuş hesaba bak hesaba allah akıl fikir vere
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Baba 44 (3 yıl önce)
    2014 yılında yapınca başlanmş yıl 2020 tam 6 yılda bir km kısalacak diye dünyanın parası harcanmstr keşke orta harcan para başka birşey için kulanlsaydi bir km icn bir km yol icn 6 yıl emeğe yazkk bir virajlı kism var oda zaten 5 dakikada bityordu neyse hayrli olsun vatana millete.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nermin (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun, ne diyeyim. Yine bir yandaş zengin edilmiştir. 1 km için yapılan masrafa bak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ne diyeyim köprüden geçmek nasip olmasın size...
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Güya Doğunun en büyük şehriyiz ama çevre yolumuz bile yok, mevcut çevre yolu şehir içi yol oldu. Bostanbaşından merkeze gelmek tam bir zulüm. Ben böyle rezil yol görmedim, trafiği kilitleyen onlarca trafik ışığı mı dersin, aniden renk değiştiren trafik ışıklarına yakalanmamak için yola son sürat giren dengesizler mi dersin Allah aşkına ışıklara saniye koyun da kazaların önüne geçilsin. trafik istasyon kavşağında tıkanıyor. Allah rızası için oraya köprülü kavşak mı, alt geçit mi , üst geçit mi, kelebek kavşak mı bir şey yapın. İktidara yüzde yetmiş destek veren bir şehiriz. Acilen hafif raylı sistem, sivil hava alanı, yüksek hızlı tren, şehir hastanesi yapılmalı bu şehre.
    0
    0
    Yanıtla
  • Secret_of_Petra (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Doğunun en büyük şehrimi? ??? buna çok güldüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Spartaküs (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    İyi güzel söylüyorsunda bu dediklerini kim yapacak iktidar partisi zaten her seçimde yüzde yetmiş oyunu alıyor birşey yapmasına gerek yok malatyalıda halinden memnun bende olsam bende bu şehre hiçbir şey yapmam zaten oyu çantada keklik
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Kömürhan köprüsünü malatya için yapılmış bir yatırım mı? Yoksa bölge için yapılmış bir yatırım mı? Karayolları bölge müdürlüğü tarafından yapımı kontrol ediliyorsa ve bölge müdürlüğü elazığ da ise malatya ile ne alakası var. Türküsünde bile kömürhan köprüsü Harput a bakar diyor. Site sadece bülten sitesi oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    öyle sanıyorumki bu köprüyle tünele harcanan para yeni parayla 1 milyar civar olduğu kanısındayım bu kadar büyük paraya yapılan bu yatırım sadece 1 km lik yolu kısaltmak içinmiydi yazı çok yazık bu karayolları bölge müdürlüğü elazığdaki tüm yolları en alasıyla bitirmiş hiç bir yerinde dublesiz yol kalmamış artık acil bir ihtiyaç olmamasına rağmen fantazi yapmaya başlamış sayın milletvekili hazır oralara gitmişken elazığın bağlantı yollarına ilçelerinin yollarına çevre yoluna bakaydında malatyayla karşılaştıraydın görürdün karayolları bölge müdürünün ne kadar ayrımcılık yaptığını yeter artık bize hikaye okumayı bırak vallahi bıktık sizden
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum Elazığ'ın çevre yolu bizden kat be kata daha iyi. Üstelik adamlar Elazığ'a girmeden Bingöl, Tunceli ve Diyarbakır yollarını ayırmışlar. Yani bu yatırım da öncekiler gibi Elazığ'a yapıldı, ve onlara yaradı. Malatya'ya doğrudan bir katkısı yok. Bunun yerine hızlı tren veya şehir hastanesi yapılsaydı daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melik Sefa (3 yıl önce)KAPTAN44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim yok yok nerdee yapsalar barii Elazığ a şimdi Kuzey Çevre Yolu yapıyorlar bir de şehirlerini çevre yollarıyla çembere alıyorlar bitmek üzere hatta Şehir Hastanesi desen o da Elazığ da zannetmiyorum ki Malatyamıza yapsınlar Hızlı tren desen yine onlar da nasiplenecek Malatya Elazığ Diyarbakır hattıyla hayırlısı olsun ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadece 1km kısaltacak merak ettim bende acaba harcanan para yakıttan nekadar zamanda amorti edecek.Ben o yolu iyi bilirim binlerce kez gitmiş 9 yil boyinca hergun gidip geldim.Bence aciliyeti yoktu hadi köpru neysede tünellere hiç gerek yoktu.Bakın Arapgirden çıkın malatyaya gelin.Yola bir bakin yol kebana yani elazığ tarafina dogru yapilmis sanki arapgir elazığın ilcesi.kmlerce sonra arguvan tarafina yani malatya istikametine dönüs vermısler.Yaziklar olsun ilcemizin yolunu bile elazıgâ dogru yapmişlar.Ayrıca gidin bakin arapgir keman yolu standardina bakin birde arapgir elazig yolu standardina bakin arada dagler kadar fark var .
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    hani söz verdiğiniz baskil battalgazi arasına demiryolunun üzerine yapılacak köprü basilliler derneği toplantı yaptı o gün bütün millet vekilleri şeref namus sözü verdiler 10 yıl geçti hep boş vaatler bir dahaki seçimde protesto edeceğiz sandığa gitmeyeceğiz yeter bitsin bu feribot işkencesi
    0
    0
    Yanıtla
  • vatan. (3 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı açmamışmıydı köprüyü ?, neyse bir daha açar. seneye bir daha açar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Omer (3 yıl önce)
    Evimizin eletirigi kesik sayın vekil bir oy veren olarak sizi hakkimi helal etmiyorum ayrıca aksa fırat eletirikre fayizci ve sayın baskanın 3 ay erteleme maddesini kaydede almadan erkeleme diye bisey yok bakanlik yazi yazmaliymia bi zahmet onu yazin şu şirkete sayin vekilll
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (3 yıl önce)
    Keşke bu köprü ve tünel yerine iki şehir arasına tarım yada hayvancılık ile ilgili bir fabrika yapılsaydı.O fabrikada da o yörenin insanları çalışıp istihdam ve üretim yapılsaydı. O fabrikadan kazanılan parayla da bu köprü yapılsaydı.Daha anlamlı olurdu... Ne diyelim yine de hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Yeni köprüyle yol 1 kilometre kısalarak zaman ve yakınttan tasarruf saglanacamış !!!!!
    0
    0
    Yanıtla