SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoncalı Barajı İçin 12 Milyon TL Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Yapımına 1994 yılında başlanan, tamamlandığında Arguvan’ın 23 köyündeki tarım arazilerine hayat kaynağı olacağı belirtilen Yoncalı Sulama Barajı için 2020 Yılı Yatırım Programı’nda ayrılan ödeneğin 12 milyon 100 bin TL olduğu öğrenildi.

Türkiye’de çeşitli tarihlerde yaşanan ekonomik krizler nedeniyle yapımına zaman zaman ara verilen, kimi zaman “yapımı için gerekli kaynak olmayan veya önceliğini kaybetmiş ama programda tutulması gereken yatırımlar için ayrılan iz ödenek” kategorisine giren ve bu nedenle uzun süre herhangi bir çalışmanın  yapılmadığı Yoncalı Barajı için, 2020 Yılı Yatırım Programı’nda verilen bilgilere göre, baraj inşaatına bugüne kadar 2019 yılı rakamlarıyla 299 milyon 131 bin TL harcama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Yatırım Programına göre Yoncalı Barajı 2020 yılı yatırım ödeneği ise 12 milyon 100 bin TL olarak açıklandı.

Toplam maliyeti 1 milyar 46 milyon 648 bin TL olan Yoncalı Barajı için açıklanan bu rakam, 2019 yılında baraj için yapılan harcamanın  %4’üne karşılık geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na göre, yapımına 1994 yılında, yani 26 yıl önce başlanan ve 132,50 hmᶾ su depolayacak olan Yoncalı Barajı’nın bitirilme tarihi 2026 yılı olarak belirtildi.

Hizmete girdiğinde Arguvan'ın 23 köyü sulama suyundan faydalanacak  

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Yoncalı Barajı’nın bitmesi halinde Arguvan’ nın 23 köyünde toplam 174 bin 90 dekar arazi sulamaya açılacak. DSİ açıklamasına göre Yoncalı Barajı’ndan yapılacak sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri şöyle:

Akören, Alhasuşağı,  Armutlu, Asmaca, Aşağısülmenli, Bozan, Çavuş, Çevreli, Ermişli, Eymir,  Gökağaç, Gümüşlü, Güngören,  İsaköy, Karahöyük, Kızık,  Kömürlük, Kuyudere, Morhamam, Tarlacık,  Tatkınık, Yeniköy,  Yukarısürmenli.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yoncalı Barajı inşaatı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Tansiyon (4 yıl önce)
    Dsi bizim le dalga geçiyor herhalde. Maliyeti 1milyar TL yi geçen ve 2019 fiyatlarıyla 300 milyon TL harcanan bu proje bu ödenekle 50 yılda biter. Dua edelim de zemin etüdü doğru yapılmış olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • 1milyar tl de yanlışlık var galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Tansiyon (4 yıl önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Mahmut bey emin olmamakla beraber bu 1 milyar TL ihale bedelinin 2020 fiyatına güncellenmesi sonucu çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla