SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoncalı Barajı İçin 60 Milyon TL Ödenek

0
Güncellendi - 2021-01-17 19:20:55
Yoncalı Barajı İçin 60 Milyon TL Ödenek
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın Arguvan ilçesinde 174 bin dekar araziyi su ile buluşturması beklenen Yoncalı Barajı'na bu yıl için 60 milyon lira ödenek ayrıldığını söyledi. Çalık, barajın tamamlanmasıyla milli ekonomiye yıllık 155 milyon lira gelir artışı sağlamasının hedeflendiğini belirtti.

Çalık, yaptığı açıklamada Arguvan'da yapımı devam eden Yoncalı Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını ve diğer çalışmaların devam ettiğini belirterek, barajın devreye girmesiyle birlikte Arguvan ovasındaki 174 bin 90 dekar sahanın sulu tarıma açılacağını söyledi.

Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgenin tarımsal üretimi ve ekonomisinin canlanacağını ifade eden Milletvekili Öznur Çalık, “Yoncalı Barajında baraj inşaatı, isale tünel inşaatı ve sulama boru şebekelerinin döşenmesi şeklinde üç aşamalı çalışma devam etmektedir. Baraj inşaatında gövde dolgusu ve dolu savak imalatları tamamlanmış olup, 9 bin 40 metre isale tünel inşaatı ise kazı çalışmaları ve beton kaplamalarıyla ilerlemektedir. Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgenin tarımsal üretimi ve ekonomisi canlanacak. Bölgede yapılacak sulu tarımla birlikte geçen yıl ki birim fiyatlarıyla milli ekonomiye yıllık 155 milyon lira gelir artışı sağlayacak” dedi.

Çalık, DSİ Genel Müdürlüğünün Yoncalı Barajı için ilk etapta bu yıl 60 milyon liralık ödenek ayırdığını belirterek, baraj projesi kapsamında 29 yerleşim biriminde 580 bin dekar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmalarının da tamamlandığını kaydetti. Çalık, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

DEPREM SONRASI 388 DERSLİK..

Malatya'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan okulların yerine hayırseverler ve devlet tarafından 388 yeni derslik kazandırılıyor. Malatya'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremde kent genelinde ağır hasar gören binalardan 23 okulun yıkımı tamamlandı ve 38 okulun yeniden eğitim hizmetine alınması amacıyla projeler tamamlanarak, onarım ve güçlendirme çalışması yapıldı.

Milletvekili Öznur Çalık, ağır hasar raporu verildiği için yıkımı tamamlanan 23 okul binasından bazılarının yerine Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerin katkılarıyla kentin farklı mahallelerinde yapımına başlanan okulların inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çalık, kentteki derslik ihtiyacının karşılanması amacıyla TOKİ tarafından ilçelerde 9 okul daha yapılmasının planlanarak yeni yatırım programına alındığını belirtti. Çalık, bu 9 okulun toplam proje tutarının 113 milyon lira olduğunu ve 188 dersliği kapsadığını kaydetti.

Öznur Çalık, kentte depremde yıkılan okulların yerine bazı hayırsever işadamları tarafından başlanılan ve başlanılacak derslik sayısının 100’e ulaştığını aktararak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından programa alınan derslik sayısının da 100 olduğunu, orta ve hafif hasarlı olduğu için güçlendirme ihtiyacı duyulan 38 okulda ise çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

Çalık, Malatya’ya son 18 yılda 5 bin 35 yeni derslik kazandırdıklarını belirterek, yıllardır Doğanşehir’in özlem duyduğu ve büyük beklenti içinde olduğu fen lisesinde mutlu sona yaklaşıldığını ve yaptıkları görüşmeler sonrasında Doğanşehir Anadolu Lisesinin, Fen Lisesine dönüştürülmesi için onay çıktığını sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu proje bir 25-30 yıl daha bekler. Durum onu gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (3 yıl önce)
    cevre yolu icin ne kadar odenek ayrilmis onu niye soylemiyor sayin oznur hanim? ben soyleyeyim 840 milyonluk proje icin sadece 10 miyon odenek ayrilmis. bu gidisle 2080 yilinda bitecek insallah cevre yolu. 2023 degil, 53 hatta 71 hedefini bile tutturamiyoruz sayenizde akpli vekiller sag olsun!
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Baraj biter bitmesine de.o zamana kadar su kalırmı orada allah bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (3 yıl önce)
    Kuzey Çevre Yolu için bütçeden kaç TL ayrılmış acaba? Ben araştırdım bulamadım. Bilen varsa ve erişim bağlantısinı yazarsa sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • TAHİR (3 yıl önce)
    Öznur Hanım övünçle anlatmış 60 milyon liralık ödeneği ama bu ödenek, Yoncalı Barajı'nın toplam maliyetinin sadece % 5'ine karşılık geliyor. Bu ödenek, 2021 yılında Yoncalı Barajına % 5'lik inşaat ilavesi yapılacak demektir. Bu gidişle, Yoncalı Barajı sulama filan yapmaz, 2023 hedeflerine değil ama 2073 hedeflerinize malzeme olabilir ancak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Sayın Milletvekili, baraj için DSİ ödenek ayırmaz. Ödenekler, Bütçe Kanunu kapsamında Hükümet tarafından ayrılır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (3 yıl önce)
    Dıger örneklere baktınız mı, kuzey çevreyolu, havaalanin v.s....çok dusuk.
    0
    0
    Yanıtla