SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yoncalı Barajı İnşaatı Bu Yıl Bitiyor'

0
Güncellendi - 2021-01-18 17:27:38
'Yoncalı Barajı İnşaatı Bu Yıl Bitiyor'
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçesinde yapımı devam eden Yoncalı Barajı’nın  9 kilometre uzunluğundaki Yoncalı Sulaması İsale Tünelinde de çalışmaların devam etitği ve şuana kadar 1 kilometre 600 metrenin yapıldığı bildirildi.

Devlet Su Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan yazılı açıklama da, “Malatya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Malatya ilimiz için çok büyük önem arz eden Yoncalı Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor. Barajın tamamlanması ile depolanacak olan 114 milyon metreküp su ile 174 bin 90 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Malatya Yoncalı Barajında gövde dolgusu ve dolusavak imalatları tamamlanmıştır. 2021 yılında ön yüzü beton imalatlarının da tamamlanmasıyla Malatya Yoncalı Barajının inşaatı bitirilmiş olacaktır.” şeklindeki bilgiler paylaşıldı.

-“İsale tünelinin yüzde 29’u tamamlandı”

Yoncalı Sulaması İsale Tünelinde hakkıda ise DSİ Genel Müdürlüğünün verdiği bilgi şu şekilde:

"Bununla birlikte Malatya Yoncalı Sulaması kapsamında yapımı devam eden 9 bin 40 metre uzunluğundaki Yoncalı Sulaması İsale Tünelinde de çalışmalar devam ediyor. TBM ile tünel açmada 1.600 metre ilerleme sağlanmış olup işte fiziki gerçekleşme yüzde 29 seviyesindedir. Temelden 98 metre yüksekliğinde, 114 milyon metreküp su biriktirme hacminde ve 2,25 milyon metreküp gövde dolgu hacmine sahip Malatya Yoncalı Barajının ve diğer bileşenlerinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 164.434.621 TL gelir artışının sağlanması hedefleniyor. “

-23 ayrı bölge faydalanacak

Sulamadan faydalanacak yerleşim bölgeleri ise şunlar; 1-Akören 2- Alhasuşağı 3- Armutlu 4- Asmaca 5- Aşağısülmenli 6- Bozan 7- Çavuş 8- Çevreli 9- Ermişli 10- Eymir 11- Gökağaç 12- Gümüşlü 13- Güngören 14- İsaköy 15- Karahöyük 16- Kızık 17- Kömürlük 18- Kuyudere 19- Morhamam 20- Tarlacık 21- Tatkınık 22- Yeniköy 23- Yukarısürmenli

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız