SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yoncalı Barajı'nın Yapımı Sürecek"

A- A+ PAYLAŞ

  • Yüzde 70 seviyesine gelmişken tasarruf tedbirleri kapsamında inşası durdurulan Yoncalı Barajı'nda çalışmaların yeniden başlayacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Arguvan’da yapımı devam eden ancak tasarruf tedbirleri kapsamında yapımı durdurulan Yoncalı Barajı’nın bitirileceğini söyledi. Kahtalı “Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin Malatya ziyaretinde bu konu gündeme geldi. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 70’e ulaşmış projelerin tasarruf tedbiri kapsamında değerlendirilmeyeceğini ve bitirileceğini söyledi” dedi.

“Hiçbir kısıtlamaya gidilmeyecek”

Arguvan bölgesinin 20 yıldan fazladır yapılmasını hayal ettiği Yoncalı Barajı’nın yapımının ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar sonucu getirilen tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulduğu belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde Malatya’da iki gün boyunca temaslarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ziyareti sırasında konunun gündeme geldiği ve Yoncalı Barajı’nın bitirileceğini söylediği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Yoncalı Barajı’nın yapımı her ne şartta olursa olsun devam edecek. Barajın yapımında hiçbir kısıtlamaya gidilmeyecek. Bölgedeki çiftçilerimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Zaten fiziki gerçekleşmesi yüzde 70’e ulaşmış durumda. Sayın Bakanımız da bitirileceğini ifade etti.  Yoncalı Barajı 20 yıldan fazla bir süredir Malatya’nın gündemine ve esas olarak çok özel bir proje. Hava şartlarına göre barajda çalışmalar başlayacak” diye konuştu.

AKP İl Başkanı İhsan Koca da, Yoncalı Barajı için özel bir uygulama da yapılacağını belirterek “Tamamlayıcı kanal projeleri için çalışma yapılacak. Yoncalı Barajı planlandığı şekilde yapılacak” ifadelerini kaydetti.

Kızıldaş “Arguvanlıların umutlarını kıran bir gelişme” demişti

Geçtiğimiz günlerde  belediyenin 4 yıllık çalışmaları ile ilgili  Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Yoncalı Barajı’nın yapımının durdurulmasını “Arguvanlıların umutlarını kıran bir gelişme olarak’ değerlendirmişti.

Kızıldaş, “Bizi çok umutlanmıştık. Arguvan’ın ekonomisinde dönüm noktası olacak bir projeydi. Uzun süre önce, 90’lı yıllarda başlayıp ama çok az şey yapıldıktan sonra 2002’de iz kapsamına alınan, 2012’de hız verilen bir proje. Biz çok umutlanmıştık. Proje 3-4 yıl içerisinde bitecekti ve Arguvan’ın suya hasret toprakları suyla buluşacaktı. Ama ne yazık ki ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle, barajın gövde inşaatının yüzde 70’i, 9.5 km’lik tünelin su toplama havzasının 250 metresi ve tünelin çıkış noktasındaki derinliğin de açılmış olmasına rağmen, Kasım ayı içerisinde tüneli açacak son sistem makinenin yerleştirileceği söylenirken, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle çalışmalar durdu. Bir tane makine yok. Bütün Arguvan’ı üzen, umutlarımızı kıran bir duruma geldi. Çalışmalar durdu” açıklamasını yapmıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    İklim şartlarından dolayı çalışma sanırım önümüzdeki seneye kaldı. Her ne kadar ümidimiz olmasa da inşallah tamamlanır ve hem ilçe, hem il, hem de ülke ekonomisi kazanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Cakmak (5 yıl önce)
    Beyker bir de cinar köyü barajina el atin oradaki insahatin yaklasik yüzde 80 i bitmis durumda son zamanlardan hic bir calisma yok cinar halkinin hayellerini gerceklestirin bir zahmet yalniz oy zamani uğrayip sonra kayip olmayin saygilarimla H.Cakmak
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Ercan (5 yıl önce)
    Baraj inşaatının başlaması sevinçli bir haber. Emeği geçen ve bu projeyi atıl olmaktan kurtaran kişi ve kuruluşlara şükranlarımızı sunarız.
    0
    0
    Yanıtla