SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yorumcular: 'Malatya'nın Penaltısını Yediler Ama..'

0
Güncellendi - 2021-09-12 03:44:30
Yorumcular: 'Malatya'nın Penaltısını Yediler Ama..'
A- A+ PAYLAŞ

YORUMCULARDAN HAKEMLER İLE YMS KALECİSİ VE 2 STOPERİNE AĞIR ELEŞTİRİ.. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un, İstanbul'da Beşiktaş'la oynadığı ve 3-0 kaybettiği maçta skor 0-0 iken 5. dakikada Yeni Malatyaspor'un mutlak bir penaltısının verilmemesi, futbol ve hakem yorumcularının da tepkisine yol açtı. Erman Toroğlu, bu pozisyonda yanlış yerde duran maçın hakemi Arda Kardeşler'in yanı sıra, mutlak penaltıya rağmen hakemi çağırmayan VAR hakemlerine ağır eleştirilerde bulundu. Bu arada, yorumcular Yeni Malatyaspor'un yediği gollerde başta Kaleci Abdulsamed Damlu ile defans oyuncuları Sadık Çiftpınar ve Semih Kaya'ya da eleştiride bulundular.

"YÜZDE 100 PENALTI.."

Karşılaşmanın 5. dakikasında, Adem Büyük'e faul yapılmasıyla kazanılan serbest atışı Haddadi kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği top karambol yarattı. Yeni Malatyasporlu oyuncuların 6 pasta kaleye vurdukları topa Valentin Rosier elle müdahale etti ve daha sonra topu uzaklaştırdı. Yeni Malatyasporlu futbolcular penaltı itirazı yaparken hakem Arda Kardeşler oyunu devam ettirdiği gibi, VAR'da bu pozisyona müdahale etmedi.

5. dakikadaki bu pozisyon, maç sonrası futbol ve hakem yorumcuları tarafından değerlendirildi. A Spor'un Takım Oyunu programında pozisyonu yorumlayan Hakem ve Futbol Yorumcusu Erman Toroğlu, 'net penaltı' dedi. Hakem Arda Kardeşler'in serbest atış kullanıldığı sırada yanlış yerde durduğunu, ancak VAR'ın Beşiktaşlı oyuncunun net penaltı olan elle müdahalesi için neden hakemi uyarmadığına anlam veremediğini belirterek, "Bu pozisyonda VAR'a gitmeyeceksin de hangi pozisyonda gideceksin" dedi.

Toroğlu, hakemi çağırmayan VAR hakemi Özgüç Türkalp'e de sert tepki göstererek, hakemi niye VAR'a çağırmadığını sordu. Türkalp'in iyi bir hakem olmadığını, '25 yıldır koltuk doldurduğunu' söyleyen Toroğlu, bu ve bazı isimlerin hakemliği bırakmaları ya da VAR görevini kabul etmeleri teklifi yüzünden, VAR'da görev aldıklarını belirtti.

Takım Oyunu Programının moderatörü Ender Bilgiç ile diğe yorumcular Levent Tüzemen, Reha Kapsal ve Gökhan Keskin de, 5. dakikadaki pozisyonun net penaltı olduğunu söylediler.

TRT Spor'da pozisyonu yorumlayan Rıdvan Dilmen de "Valentin Rosier'in pozisyonu net penaltı. Maç 0-0 iken Yeni Malatyaspor'un penaltısı verilmedi. Hakem Arda Kardeşler görmeyebilir, orası kalabalıktı, ancak VAR'ın çağırması lazımdı" yorumunu yaptı.

KALECİ VE DEFANSA AĞIR ELEŞTİRİ

A Spor'un Takım Oyunu programı yorumcuları, Yeni Malatyaspor'un etkisiz ve 'ezik' futboluna tepki gösterirken, Kaleci Abdulsamed Damlu ile stoperler Sadık Çiftpınar ve Semih Kaya'ya da ağır eleştiri yaptılar.

Erman Toroğlu, Yeni Malatyaspor'un kalecisi Abdulsamed Damlu için 'Balta Kaleci' eleştirisini yaparken, diğer yorumcular sakat olan Ertaç Özbir'in yedeğinin olmadığını, Abdulsamed'in Süper Lig ekibinin ikinci kaleciliğini yapamayacağını, Yeni Malatyaspor'un ikinci kalecisinin olmadığını söylediler.

Toroğlu, ayrıca Yeni Malatyaspor'un stoperleri Sadık Çiftpınar ve Semih Kaya'yı da eleştirdi ve "Bu ikisi Malatyaspor'a bayağı bir gol yedirirler. Bu ikinci kaleci ve stoperlerle Malatya'nın durumu çok zor. Malatyaspor kayısı gibiydi. Beşiktaş da yedi." dedi.

Takım Oyunu'nun moderatörü Ender Bilgiç de, ilginç bir iddiada bulunarak, Sergen Yalçın'ın Beşiktaşlı futbolcuları, Kaleci Abdulsamed Damlu'nun zaafıyla ilgili maç öncesinde "Bu kaleci topa çıkacağı zaman hemen önünü kapatın" dediğini, üçüncü golün de benzer bir hatayla geldiğini ifade etti.

HAQI OSMAN'A ÖVGÜ..

Karşılaşmanın 71. dakikasında Semih Kaya'nın yerine oyuna giren genç futbolcu Haqi Osman, Takım Oyunu yorumcularının hakkında olumlu bahsettikleri tek Yeni Malatyaspor'lu oyuncu oldu.

Yorumculardan, aynı zamanda Teknik Direktör olan Reha Kapsal, "Oyuna girer girmez bir hareket getirdi." diyerek Haqi Osman'a dikkat çekerken, Erman Toroğlu da, genç futbolcunun vuruşunun direkten döndüğü pozisyonu değerlendirirken, "Bu enteresan bir futbolcu. Yürüyerek adam geçiyor" diyerek Yeni Malatyaspor teknik heyetinin, geçtiğimiz hafta da iyi işler yapmasına rağmen, Beşiktaş maçında oyuna ancak 71. dakikada alınan bu futbolcuya dikkat çekti.

Haqi Osman'ın yanı sıra oyuna 54. dakikada Ndong'un yerine giren Mounir de, sosyal medyada övgü ile bahsedilen iki Yeni Malatyaspor'lu futbolcu oldular.

'İRFAN BUZ BU TAKIMA NE OYNATIYOR?' ELEŞTİRİSİ..

Bu arada, A Spor'un 'Son Sayfa' programında da, Beşiktaş- Yeni Malatyaspor maçı ele alındı.

Yorumculardan Serdar Kelleci, Yeni Malatyaspor'un yediği gollerde çok ciddi defans ve pozisyon hatalarına dikkat çekerek, İrfan Buz'un '3-5-2 ya da 5-3-2' dizilişiyle mi takımı oynattığının anlaşılamadığını belirterek, bu karmaşada defans oyuncularının nerede oynadıklarını anlayamadığını söyledi. Yorumcu Serdar Sarıdağ da, benzer eleştirilerde bulundu.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

GÖRSELLER: Yeni Malatyaspor'un verilmeyen penaltısında Beşiktaşlı oyuncunun topa elle müdahalesi (beinsports.com.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Erdoğan (2 yıl önce)
    Hakem hatalı ancak Malatya bu oyunla zaten yenilirdi zira var artık kalkmalı faydası yok zararı cok bu oluşumun irfan Buz bu ligin teknik adamı değil
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (2 yıl önce)
    utanç verici oyun ve skor...
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Tetteh zamanında oyundan çıkarmayan, sakatlanmasına seyirci kalan, Mustafa dan kanat beki yapmaya çalışan anlayış sorgulanmalı, yoksa Osman şöyle oynadı, münir böyle oynadı ,Abdülsamed mevzusu değil Defansın pozisyon hatası sorgulanmalı,Birde bize karşı bEŞİKTAŞ en iyi oyununu oynadı, bunları üst üste koyarsak halimizi oyun şeklimizi,sorgulayıp ilerde ne yapabiliriz,o na bakmamız lazım...............buna verilmeyen penaltılar dahil..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Takım kötü olunca bence çokta iyi oynamadılar 2 pozisyon u kaleci içeri aldı kendi golleri yarattı resmen defans evlere şenlik irfan buz sivas maçından sonra gider
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Maclarin kaderlerini hakemler tayin ediyor Besiktas macinda kesin penalti ama yuregi adeleti gozu vicdani yetmedi varda incelenmedi yani dusecek takimlari hakemler kara veriyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu hakem bizim takıma karşı art niyetli geçmiş maçlarda da aleyte çok karar verip takımın direncini düşürmüştü, 1-0 öne geçsek maçın farklı bir hikayesi olurdu,
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Malatya spora hakaret eden puan alıyor dogruyu yazan kırmızı Kendinize gelin beyler başka malatya spor yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sırasıyla Sadık, semih ve Abdülsamed herşey gözlerinizin önünde oldu.Ciddiyetsizlik had safhada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahtuka (2 yıl önce)
    İrfan Hoca süper Lig maçlarını izle Been sports üyeliğin var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Ahtuka isimli kullanıcı yorumuna
    İzlese ne değişecek tetteh siz sittin sene olsa puan alamaz takım berbat halde bugün yine idman yapmamışlar dünkü rezil oyun sonrası birde futbolculara izin verilmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (2 yıl önce)
    İran'ın kendini geliştirmesi lazım. Her hafta aynı hataları tekrar ediyoruz. İrfan ın neden golcü alınmasına karşı çıktığı anlamak zor. Çünkü tetteh olmayınca gol atamıyor uz . Mustafa yetersiz kalıyor. Mönürr ve Hagi Osman iş yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (2 yıl önce)Emin isimli kullanıcı yorumuna
    İrfan diye hitap ettiğine göre, ya çok yakın akrabasısın irfan hocanın yada yaşın irfan hocadan bayağı büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan (2 yıl önce)
    Yorumlara bakıp ümitsiz olmayalım.Penaltı verilmediği gibi hakem hiçbir faullü de görmek istemedi.Kaleci süoer lig seviyesinde olmadığı gibi,öyle statlarda maça çıkmasa iyi olur.İç sahada zorda kalınırsa oynayabilir.Beşiktaş çok ballıydı,gerçek gücünü Avrupa maçlarında göreceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    VAR daki hakem ÖZGÜÇ TÜRKALP Konya FB maçında Konya 2-*0 galip iken FB nin 4-2 yendiği maçta ANELKA nın voleybol oynar gibi attığı golü veren hakem.Adam o zamanda görmüyordu.Aradan 20 yıl geçmiş yine görmüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Görmüyor değil aga , Görmek istemiyor Aynı durum bjk ye yapılsa Yer yerinden oynardı değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    malatyaspor öyle bir. rezil. ruhsuz ve teslimiyatçı futbol oynadıki penaltı muhabbetinin önüne geçti penaltı pozisyonu aklımıza bile gelmedi.bir futbol takımı bu kadar halbur altı futbol oynayıp memleketini küçük düşürmez
    0
    0
    Yanıtla
  • M s Beşiktaş'a yenilmasi normal bir sonuç Malatya'ya küçük dusurmaz futbolda yenmekta var yenilmakta malatyayi senin gibiler küçük dusuriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Sahada hakemlik yapamayacak eski hakem ve futbolcuların yakınlarını bu sene var hakemi yapmışlar be kardeşim sahada hakemlik yapamayanin varda ne işi var maçın özeti sahada olmayan hakem var başında kahve sefası yapanlar amatöre yakışmayan gittikçe tükenen bir kalece ismine ve geçmişine göre ilk onbirde sahaya çıkan ve pozisyonları seyreden sadık ve Semih ,bütün olup bitenlerin baş sorumlusu adaletsiz forma veren irfan hoca , bütün bunların sonucu bundan daha iyisi olamazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Penaltı verilse ne olurdu kaleci her gelen top u içeri aldı bir kaç top üzerine geldide tokatladı zamanlama hataları üzerine topu gitti adama çarptırıp kendi kalrsine gol atan bir kalecimiz var buradan sosyal medya dan adil gevrek e transfer transfer diye taraftar yalvardı sonuç bu tetteh olmasın bu takım puan alamaz kubilay bu ligin futbolcusu değil abdulsamet i kimse 3.lig de dahi oynatmaz küme düşmeye ilk adaylardan biri bizim takım demesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Birturlu su takımı kümeye dusuramadin okadar ograsmana ragmen
    0
    0
    Yanıtla
  • Tf44 (2 yıl önce)
    Gerçekten de bu sadık semih ikilisi yüzünden çok gol yeriz. Bütün elek altılarını toplamışız yine.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (2 yıl önce)Tf44 isimli kullanıcı yorumuna
    Senin elinde elek üstü varsa gönder gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba (2 yıl önce)
    Maçın başından beri kötü geri pas yaptılar ve golü yediler. Samet maç eksiği ne ragmen güzel oynadı. 3. gol hariç hatasızdı. Semih agır kalıyor, Kubilay çok iyi idi.sert bir orta saha yok. Bu maç ölçü olmaz Beşiktaş müthiş bir şey olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulsamet mi iyidi kardeşim sen gözlük tak bir daha izle
    0
    0
    Yanıtla
  • 1nci gol ve 3ncü golü iyi bir kaleci yemez.1nci golü o an 10 kişiydik Walles dışarıda olunca kademe bir anda kayboldu.Erken de gol yiyince iyice dağıldık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Codi44 (2 yıl önce)
    Türkiye futbol böyle.. küçük takıma yok...büyük takıma var...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Hakemler dahil gozleri vicdanlari penaltiyi gormuyorsa soylenecek soz yok adeletli yonetim gosterin
    0
    0
    Yanıtla
  • Söz konusu malatyaspor hele karşıda ki büyük takımsa adalet de vicdan da ortadan kalkıyor çünkü büyük takım konuşmak isterler.. Adaletli olun bu işlerin hesap kitabı da varrr
    0
    0
    Yanıtla