SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüce Allah Bizlere Sabrı Vermiş"

0
Güncellendi - 2021-02-16 05:19:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, pandemi döneminde engellilerin dini eğitimlerinden uzak kalmamaları için sosyal medya üzerinden online eğitim veren Yeşilyurt İlçe Müftülüğü’nde görevli Vaiz Betül Doğan ve Sevim Çancı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

İstasyon Gençlik Merkezi Engelli Kuran Kursu’nda düzenlenen ziyaret programına Malatya Yeşilyurt İlçe Müftülüsü Mehmet Şirin Ayral, Malatya Kent Konseyi Yöneticileri, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Üyeleri, Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altundaş, Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Nuri Duran, Vaiz Betül Doğan ve Sevim Çancı katıldı.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Malatya Yeşilyurt İlçe Müftülüğü’nün sanal ortamda başlatmış olduğu eğitim programları hakkında bilgi almak ve Engelliler Çalışma Grubu olarak destek vermek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Batar, “ Yeşilyurt Müftülüğü’ne ve eğitmen hocalarımıza göstermiş olduğunuz bu hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimin anne karnından başlayarak ölene kadar sürdüğünü ifade eden Malatya Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral, toplum içinde engelli kardeşlerimiz ile bir arada yaşadığımızı vurgulayarak,  “Bizler de müftülük olarak bütün engelleri aşarak engelli vatandaşlarımıza eğitimler vermeye gayret gösteriyoruz” dedi. Kuran okuyan, öğrenen, dini ilimlerde kendini yetiştiren ve hatta hafızlık yapan engelli vatandaşlarımızın olduğunu belirten Ayral,  “ Rabbim sizlerle birlikte bizlere bütün engellilere ulaşabilmeyi ve onlara hizmet edebilmeyi nasip etsin” dedi.  Aral, engelli insanların hayatını kolaylaştırmak adına kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Kent Konseyimiz ile birlikte engelliler adına ortak çalışmalar yapmak bizleri mutlu edecektir. Bu anlamda kıymetli hocalarımızı onore etmek adına gerçekleştirmiş oldukları nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu olarak her anlamda engellilerin hayatına dokunmak adına çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini söyledi. Engellilerin yaşamış oldukları sıkıntılara bağlı olarak zaman zaman manevi anlamda kendilerini çok iyi hissetmediklerini vurgulayan Altuntaş, “ Sağlıkla imtihan olmanın mükâfatı olarak, Yüce Allah bizlere sabrı vermiş. Bizler de bunu bilerek her daim şükrederek ve sabırla hareket ettiğimiz sürece zorlukları aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Engelli insanlara verilecek en büyük desteğin yine insan desteği olduğunu ifade eden Altuntaş, toplumun engellilere bakış açısını değiştirdiği sürece her şeyin daha güzel olacağına inandığını söyledi. Yeşilyurt Müftülüğü’nün engellilere yönelik yapmış olduğu online eğitimlerin bu anlamda çok önemli olduğunu belirten Altuntaş, Yeşilyurt Müftülüğü’ne, Din görevlileri Betül Doğan ve Sevim Çancı’ya teşekkür etti.

Eğitmen Betül Doğan, “Sosyal medya üzerinden yapmış olduğumuz çalışmalarda engelliler yönelik bir eksikliğin olduğunu ve fark ettik ve Yeşilyurt Müftülüğü olarak bu boşluğu doldurmak adına Eğitmen Sevim Çancı hocamız ile birlikte “Engellere Takılmadan” başlıklı bir program hazırladık. Malatyayesilyurtdiyanet Instagram adresinden işitme engelli kardeşlerimize ve diğer engel grubundaki kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Amaçlarının engeliler adına bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Doğan, eğitim programının hazırlanmasında kendilerine katkı sunan Yeşilyurt İlçe Müftülüğüne ve nazik ziyaretlerinden dolayı Malatya Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Ziyarettin ardından Din görevlisi Betül Doğan ve Sevim Çancı’ya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş tarafından plaket takdimi ve hediye verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız