SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüklenici Firmaya 250 Gün Süre Verildi"

0
Güncellendi - 2018-10-17 00:21:44
A- A+ PAYLAŞ

HAVALİMANI YENİ TERMİNAL BİNASI PROJE İHALESİ.. AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs günü Malatya Mitinginde Malatyalılara verdiği sözün hayata geçirilmesi için ilk adımın atıldığını belirterek, Malatya Havalimanı yeni terminal binasının etüt ve proje işleri ihalesinin sonuçlandığını bildirdi.

“Etüd ve Proje çalışmalarına başlanıldı”

Yaptığı yazılı açıklamada, artan yolcu kapasitesinden dolayı ihtiyaca cevap veremeyen Malatya Havalimanı terminal binasının büyütülmesi konusundaki çalışmaların her aşamasının takip edildiğini  belirten Çalık,  “Malatya Havalimanı Terminal Binası Etüd ve Proje İşleri işi açık ihale usulü ile ihaleye çıkarılarak, ihale sonuçlanmıştır.

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binasının Etüt ve Proje İşleri için yüklenici firma ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında 3 Eylül 2018 tarihinde imzalanarak çalışmalara başlanılmıştır. İşin süreci için yüklenici firmaya 250 günlük bir süre verilmiştir. Etüd ve Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırım programına alınacaktır.” şeklinde bilgi verdi.

 “Cumhurbaşkanımız müjdesini Malatyalılarla paylaşmıştı”

Çalık, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binasının AKP’nin 24 Haziran seçim beyannamesinde yapılacak yatırımlar arasında da bulunduğunu da hatırlatarak, şunları söyledi:

 “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs 2018’de Malatya Mitinginde ‘Malatya Havalimanının yolcu sayısı biz geldiğimizde 89 bindi, şimdi bu sayı 886 bin oldu. Her yıl artıyor. İş bilenin kılıç kuşananın. Malatya Havalimanımızı daha önce yeni terminal binası dahil yatırımlarla büyüttük, modernize ettik. Bununla kalmıyor, Malatya’ya yeni bir havalimanı terminal binası kazandırıyor ve inşallah 2020 yılında hizmete alıyoruz.’ şeklinde Malatyalılara müjdesini paylaşmıştı. Proje kapsamında Terminal Binası, Apron Bariyer Binası, Isı Güç Merkezi Binası, Açık Otopark, İlave Apron, Yeni Taxiyolu bulunmaktadır. Etüt ve Proje çalışmalarının belirlenen zaman sürecinde bitmesi için takibini yapacağız.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Diyelim ki etüd ve proje verlen sürede tamamlandı.İş ihale aşamasına gelecek.İşi en fazla kırım veren üstenciye verilir baktı ki zarar ediyor bırakır gider İş bitene kadar bir kaç müteahhit daha bulunur ve aradan yıllar yıllar geçer.oda eksikleriyle teslim eder.Sadece bir örnek Yeni stadyum.Onunda daha çok eksiği var.Maalesef her işimiz böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekçi (5 yıl önce)
    Erhaç askeri liman olarak kalsın... kale tarafına yeni bir bölgesel havalimanı yapılsın çünkü tüm uçak seferleri olmalı... Malatya— Elazığ arasına hizmet etmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA SEVDALISI (5 yıl önce)
    HASTANE NE OLDU HASTANE YOĞUN BAKIMLARDA YER BULAMIYORUZ İL DIŞINA GÖNDERİLİYOR HASTALAR HASTANEYE YIKIP YERİNE HASTANE YAPMAYANLAR HESAP VERİLMELİ BENCE BU SECİMDE
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Cakmak (5 yıl önce)
    Yazdğim yorumu yayinlamayan nankördür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Cakmak (5 yıl önce)
    Buraya yorum yapan kisilere seslenmek istiyorum bu kadar nankör olmayin malatyaya 16 yildan hicmi bir sey yapilmadi eğer 16 yil önceki malatyaya bakarsaniz aradaki farki görürsünüz siz oradan yasadiğiniz icin hic bir seyin farkinds değilsiniz ben yildan 1 haftaliğina gelebilixorum malatyanin cağ atladiğini görebiliyorum biraz gözünüzdeki at gözlüklerini cikarip öyle bakin hosca kal güzel memleketim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yapılmış? Engebeli köprüden başka ne yapılmış? Hakkari de mi yaşıyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • sayın hasan ÇAKMAK bey iki hastaneyi tek hastane ettiler 1100 yataklı hastane sekizyüz yataklı hastane ye döşürüldü bölge hastanesi elazığ a yapıldı belediye ye hep Adıyamanlılar dolduruldu dolar başını aldı gidiyor piyasa yine öyle yüzde elli zam yedi daha ne yazam mazot yedi tl oldu Malatya ya ne yapılmadı kamu kurumlarına hep yakınları yerleştirildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (5 yıl önce)
    Heryere sivil Havaalanı Malatya’ya bina çok bile
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    bence ihale iptal edilmeli. ve sivil bir havalimanı yapılmalı. benim önerim kalede yapılacak bir malatya-elazığ havalimanı tüm bölgeye hizmet verecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    her seçime yakın salvolar. bir kere malatyanın geriye gitmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz. şehri yolaltı yol sütü diye ikiye böldünüz bir tarftan rant. diğer taraftan şehir demeye bin şahit çevre yolu altı. yazık yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    yol altı yol üstü değil doğusu batısı diye de ayrı yatırım ve planlamalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun be. Bu şehir bu kadar sahipsizmi. Bunlar 19 milyar YL'nin üstüne yetim hakkını saçıp savurmaya devam ediyorlar. Kuzey çevre yolu çabuk unutuldu. Gitti 1 yıl kaldı 99 yıl . Yeter beyler yeter. Bu şehir kayboluyor. Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Malatyalılar demeyeceğim çünkü malatyalı kalmadıki. Bilinçsiz Malatya halkı herşeye çabuk kanıyor. Her yere havaalanı yapılıyor malatya ya ise askeri üsse ek bina yapılıyor öznur çalıkda bunu göğüs gere gere ankatıyor. Akp döneminde malatya hep geri planda bırakıldı
    0
    0
    Yanıtla