SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yükü Ağır.. Malatya'nın Destek Olması Gerekli"

0
Güncellendi - 2019-04-30 03:35:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve beraberindeki oda başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yükünün ağır olduğuna dikkat çeken Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf ve sanatkâr camiası olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı güzel işlere her zaman destek oluruz. Başkanımızın açık ve şeffaf olacağına ben yürekten inanıyorum. Başkanımız esnaf ve sanatkâr camiasına çok yakın biri, dediğim gibi yükü ağır, yükün hafifletilmesi için Malatya’nın destek olması gerekli. Seçimlerde Malatya büyük bir başarıya imza attı. Zor görevinde kendisine başarılar diliyorum” dedi.

EKKK Birliği Başkanı Ali Evren de kısa bir konuşma yaparak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yeni görevinde başarılar diledi.

Esnaf ve Sanatkâr camiasının her zaman kendilerine destek olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Esnaflarımız yaşadığımız süreç içerisinde sürekli yanımızda oldu. Memleketimizi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında çıktığımız bu yolda esnaf camiamızın desteğini görmek bizleri mutlu ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu destekleri, Cumhurbaşkanımız, katıldığımız Kızılcahamam kampında ödüllendirdi. Büyükşehirler arasında Malatya ikinci oldu. Yüksek bir teveccühle bizlere bu görevi layık gördü. Bizde doğru gördüğümüz yolda dost doğru gideceğiz. Doğru yerlerde bizleri desteklemelerini arzu edeceğiz. Tarafsız, şeffaf ve adil olma, kontrol edilebilme ve denetlenebilme mantığını kendimize rehber edindik. Geçmişte bir başarı hikâyesi varsa, şehrimize güzel hizmetler yapmışsak temel hareketimiz bu ilkelerden olmuştur” dedi.

MTB'DEN ZİYARET..

Malatya Ticaret Borsası yönetimi de, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

Malatya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette ilk olarak söz alan Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Gürkan’ın Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde önemli hizmetlere imza attığını belirterek, “Bölge ciddi anlamda cazibe merkezine döndü. Malatya Büyükşehir Belediyesinde de çok ciddi ve önemli hizmetler yapacağınızdan endişemiz yoktur” dedi.

Borsa olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’dan beklentilerinin büyük olduğunu ifade eden Özcan, “Biz Malatya Ticaret Borsası olarak da sizden güzel bir haber bekliyoruz. Özellikle Şire Pazarı ve Buğday Pazarı konusunda yerleşke sorunu olduğunu siz daha önceden biliyor ve takip ediyordunuz. En kısa şekilde özellikle dünyanın başkenti Kayısı diyarı olan Malatya da kayısıya yakışır esnaf ve tüccarımıza yakışır Şire Pazarı ve Buğday Pazarı inşasını sizden bekliyoruz. Bizde bu konuda orada esnaflar olarak size her türlü desteği ve katkıyı sağlamaya hazırız. Özellikle bu konuda da Battalgazi Belediye Başkanı iken kafanızda planlarınız vardı. Kayısı Malatya'nın her şeyi özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesinin ihalesini yaptığı Avrupa Birliğinden almış olduğunuz hibe desteği ile lisanslı depoda yakın bir sürede hayata geçer. Bu lisanlı depoda birlikte kayısıdaki sıkıntıları bitirecek bir takım kararları almada da sizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya Ticaret Borsası’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Bizlerde Belediye olarak yoğun bir çalışmamızın olacağını seçim aşamasında ifade etmiştik. Özellikle arsamızın bulunduğu yerin hakikaten pazarlanması ticari anlamdaki koşulların pek uygun olmadığını biliyoruz. Kayısıda aynı durumda. 40-50 sene geride gelen geleneksel bir yapı formatı ile dünya kayısı başkenti olan Malatya’yı ve coğrafi işaret almış kayısı ileriye taşımak mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

Malatya'nın artık herkesin ortak paydası olduğunu ifade eden Gürkan, “Malatya'nın milli ürünü olan kayısının daha ileri aşamalara getirilmesi, türevsel anlamda da değişik çeşitlenmeye gidilmesi, pazarlama anlamında yine aynı şekilde ambalaj noktasında aynı şekilde çeşitlenmeye gidilmesi gerekiyor. Kayısının şuandaki Dünya pazarında 3 milyar civarındadır ama Malatya ise bunun 250-300 civarındaki rakama tekabül eden bir kısma hükmedebilir. Ama onun 10 katını diğer taraftan aracı ve bu konuda pazarlama teknik usul esaslarını bilen ticaret erbapları tarafından alınıyor. Bu miktarın ne kadar kendimiz Malatya’ya sağlayabiliriz, bunun gayreti çabası içerisinde olacağız” diye konuştu.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Tuncay (4 yıl önce)
    Bırakın adam işini yapsın, başkan kaçmıyor her zaman görürsünüz, birde bu oda başkanlarının artık emekli olması gerekir, yıllardır aynı adamlar, biraz gençlere fırsat tanıyın, koltuğa yapışıp kalmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Özellikle EKKK BAŞKANI ALİ EVREN bey o görevde yaşlandı benim bildigim 30 yıldır orda 6-7 tane belediye başkanı eskimiştir muhterem. !!! Bence başkan ya o görevden emekli olmayı unuttu yada onu seçimle geliyosa o göreve karşısına rakip çıkmıyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (4 yıl önce)
    Esnaflar iyice coştu, kaldırım ve yol işgali hat safhada.
    0
    0
    Yanıtla