SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 50'ye Yakın Yolcuyu Ücretsiz Taşıyoruz"

0
Güncellendi - 2021-09-04 23:44:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci , Malatya Minibüsçüler Odası’nı ziyaret ederek, yeni eğitim öğretim yılı başlarken minibüsçü esnafının talep ve eksiklerini dinledi.

Malatya Milletvekili Tüfenkci, "Malatya’nın birlik ve beraberlik noktasındaki gayretleri minibüsçü esnafının sorunlarını dile getirme ve takibi noktasında başkanımız ve arkadaşlarının ısrarlı çalışmaları Türkiye’de bir çok konun da değişmesine vesile oldu. Bu anlamı ile güçlü bir odamız. Bizlerde dün olduğu gibi bugünde minibüsçü esnafımızın ve halk otobüsü esnafımızın sorunlarına hiçbir zaman duyarsız kalmadık. AKP hükümetleri olarak bu sektörde hem vatandaş memnuniyetini arttırmak aynı zamanda esnafımızın düzene girmesi ve haksız rekabetin önlenmesi noktasındaki çalışmalar geçmişteki başkanımızın büyükşehir ile hatlar noktasındaki çalışmaları bilen biri olarak bütün esnafımızın yanında olduk.’’ şeklinde konuşan Tüfenkci, 2020-2021 döneminde toplamda sadece KOSGEB eli ile bin 29 girişimciye 30 milyona yakın destek sağladık. Pandemi döneminde orta ölçeğin üzerindeki esnafımıza KOSGEB aracılığıyla toplamda 63 milyon lira gibi bir rakamı esnafımıza faizsiz kredi olarak verdik. Depremden zarar gören esnaflarımıza da ciddi anlamda yardımlarda bulunmuştuk. Hayat devam ettikçe yeni yeni sorunların çıkması gayet normal ve bu sorunların çözümü de yine siyaset merkezidir. Siyaset sorun üretme merkezi değil çözüm üretme merkezidir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da esnafın sorunlarına karşı ne kadar duyarlı olduğunu herkes bilir’’ ifadelerini kullandı.

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce ise, "Bakanımız her zaman odamızın ve esnaflarımızın yanında olmuştur. Bakanımızın Bakanlık döneminde 2017’de çıkarılmış olan servis araçlarının 12 yaşa indirilmesi beraberinde koltuk sensörü ve rehber personelinin lise mezunu şartları o dönem servisçi esnafımıza büyük bir mağduriyet yaşatmıştı. Konuyu Bakanımıza ilettiğimizde İç İşleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızla irtibat kurarak yeni yönetmenliğin çıkarılmasında bizlere büyük bir emeği olmuştur. Bülent Tüfenkci Bakanımıza katlılarından dolayı teşekkür ediyorum. Şuan servis araç yaşlarımız 15 yaşa çıkarılarak hem milli ekonomiye büyük bir katkı sağlanmış hem de pandemi döneminde mağduriyet yaşayan servisçi esnafımıza çözüm noktasında büyük önem arz etmektedir’’ şeklinde konuştu.

İnce, "En büyük sorunlarımızdan birisi halk otobüsçü esnafımızın ücretsiz taşımaları, yaklaşık yüzde 50’ ye yakın yolcularımızı ücretsiz taşıyoruz. Gelir giderimizi karşılamadığı için hal otobüsçü esnafımızın mağduriyetini çözemiyoruz. Merkezi hükümetimizin ücretsiz taşımaları iptal etmesi ve esnafımızın rahat nefes almasını sağlaması için Bakanımıza sorunlarımızı ileterek çözüm noktasında da takipçisi olacağız’’ dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Muzaffer Başeğmez (2 yıl önce)
    Sayın Vekilim bu ifadeler bana biraz abartılı geldi, oda başkanını çay verip yollayın. Diğer ülkelerin emeklileri dünyayı gezerken ülkemizde 65 yaş üstünün bedava seyahat hakkı iptal edilirse bizim emekliler çarşıya gidemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin (2 yıl önce)
    Ücretsiz taşınan yolcular için belediyenin otobüs sahiplerine bir miktar para ödediğini duymuştum.Bedava taşınan yolcu ücretinin tamamını karşılamıyor olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    yüzde elliye yakın binenlerin coğu 65 yaş. 65 yaşı 1500 yap ögrençilerde 1000 tl olsun bakalım 65 likler binecekmi otobüse
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Reisin çay attığı minibüsçüler odası başkanı bu değil mi? Güzelce iç o çaydan boşver politika yapma..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim ta kendisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seçimde bakalım ne olacak :)
    0
    0
    Yanıtla
  • KapAK (2 yıl önce)
    Biz vatandaşlar da siyasetçilerin %100 ünün sırtımızda bedava taşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saffet (2 yıl önce)
    Yüzde elli yi bedava taşıdığınıza göre ya pahalı taşıyorsunuz yada devlet büyükleri sizin sırtınızı sıvazlayıp kendi siyasetleri gereği kapının önüne koyuyor sizde bu sırt sıvazlamadan zevk alıp kendinizi ve vatandaşı mağdur ediyorsunuz ,devlet belediye taşıdığınız bedava yolcunun parasını versin vatandaşta üç liraya değil birbuçuk liraya binsin kafalarına göre suya taşımaya zam yapmasınlar millet hesabını sandıkta sorar ,sizde iki çift lafa tav olmayın hakkınızı arayın.
    0
    0
    Yanıtla