SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzü Kızarması Gerekirken Bizi Suçluyor"

0
Güncellendi - 2021-05-23 05:30:51
A- A+ PAYLAŞ

"BİZ NE SORUYORUZ, ADAM NE YANIT VERİYOR!".. VE ÇINAR'A CHP'DEN YENİ SORULAR..  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, 'gri pasaportla insan kaçakçılığı’ iddialarını gündeme taşıyan CHP’lilere yönelik, “Belediyeyi itibarsızlaştırdınız, sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP İl Başkanı Enver Kiraz yanıt verdi.

"UTANMADAN MODEL OLMUŞSUN"

Ağbaba, “Yahu kardeşim sen 29 Belediyeye örnek olan bir şey yapmışsın. İnsan kaçakçılığında utanmadan model olmuşsun, Türkiye’deki belediyeler sana bakarak bu sahtekarlığı öğrenmiş.Yüzü kızarması gerekirken utanmadan bizi suçluyor.” dedi.

Belediye Meclis toplantısında gri pasaportla insan kaçakçılığı iddialarını gündeme taşıyan üyelerin, yurt dışına giden diğer 55 kişinin akıbetini sorması üzerine, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar CHP'lileri suçlayarak, “İçinde bulunduğunuz belediyeyi itibarsızlaştırdınız, bütün meclis üyelerimizin o şekilde düşündüğüne inanıyorum. Bizim haricimizde yaklaşık 29 il, 60 kurumda olmasına rağmen Yeşilyurt'un adının özellikle sizin genel başkan yardımcınız tarafından gündeme getirilmesi ayrı bir soru işareti” şeklinde açıklama yapmıştı.

Milletvekili Ağbaba, “Türkiye’nin en önemli olaylarından birisi insan kaçakçılığı ortaya çıkmış biraz utanması gerekirken, yüzü kızarması gerekirken utanmadan bizi suçluyor” dedi. Konuyla ilgili sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da ayağa kalktığını belirten Ağbaba, “ Her yerde bu konu konuşuluyor tek konuşmayan, cevap vermeyen bir kişi var. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Veli Ağbaba “Mehmet Çınar kendisini Yeşilyurt’a Malatya’ya Türkiye’ye rezil etti. Bir çete var olayın içerisinde. Bir ayağı Almanya’da, bir ayağı Bingöl’de bir ayağı da Yeşilyurt’ta.Yahu kardeşim sen 29 Belediyeye örnek olan bir şey yapmışsın,insan kaçakçılığında model olmuşsun. Türkiye’deki belediyeler sana bakarak bu işi öğrenmiş.İnsan kaçakçılığını kapatmak için 'Tayyip Erdoğan' diyorlar, hemşerisi olmaktan her zaman onur duyduğum İsmet İnönü’yü suçluyorlar.Yüzleri de kızarmıyor. CHP’yi, belediye meclis üyelerimizi suçluyor.”şeklinde konuştu.

Ağbaba, daha önce de dile getirdiği ikinci grup yurt dışına çıkış konusunu tekrar gündeme getirerek; “2020 yılının eylül ayında 45 kişi gitti. 43 kişi gelmedi. 2020 yılına yılının şubat  ayında 55 kişi gitti. Onların akıbeti nedir?Buna cevap vermesi gerekirken CHP’yi suçluyor. Bu siyasi sorumluluğu başkalarına atıyor. Allah akıl fikir versin.Artık Yeşilyurt’u yönetemeyecek bir başkanla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

"HEM SUÇ İŞLEMİŞ, HEM RENCİDE OLMUŞ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da yaptığı açıklamada,  uzun bir süre tartışılan belediyeler aracılığıyla yurt dışına adam çıkartma iddiaları üzerine; "Bir aydan fazla bir süre önce yurt dışına gri pasaportla adam kaçırma konusunu gündeme getirdik. Meclis üyelerimiz konuyla ilgili çeşitli sorular sordular. Bu soruların ortadan kaldırılması için çabamızı sürdüreceğiz.  Biz soru soruyoruz, öyle cevaplar geliyor ki afallayıp kalıyoruz. Bir belediye başkanı şehrin emini, güvenilir adamı. Ama bunlarda ne o güvenirlik nede vizyon var.  Biz adam kaçırmayı ortaya çıkardık, belediye başkanı çıkıp diyor ki, 'belediyeyi itibarsızlaştırdınız.' Veli Ağbaba Malatya’nın milletvekili bu konuyu niye Türkiye gündemine taşıyor. Bu soruya nasıl cevap vereceğiz? Hem suç işlenmiş, hem de rencide olmuşlar. Verilen cevaplara kargalar bile güler. Sadece bu dosya değil birçok konu var." dedi.

CHP İl Başkanı Kiraz; "Formalite ihale yapıyorlar, belediye itibarsızlaştırılmıyor. Kendi özel şirketinden belediyeye tonlarca mal alınıyor yine belediye itibarsızlaştırılmıyor. Sahte ödül töreni düzenleniyor, belediyenin yaptığı villalar, ağaya beleş şekilde, vekillere, belediye başkanlarına veriliyor belediye itibarsızlaştırılmıyor, biz soru sorduğumuzda vekilimiz Türkiye gündemine taşıdığında itibarsızlaştırılıyor, bu lafa İnönü'nün dediği gibi “Hadi oradan” diyoruz. Siz, belediyeyi resmen rezil ettiniz. Yeşilyurt Belediyesi'nin ismi google da adam kaçakçılığı olarak çıkıyor. Hiç bir mazeret rezilliği ortadan kaldırmaz." şeklinde konuştu.

Kiraz konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Yeşilyurt Belediyesi'ndeki skandallar bitmiyor. Grup Başkanvekili Ramazan Yakıcı diye biri var.  Lafı bir başka yere çekmek için İnönü diyor. Eline bir kağıt vermişler, kağıdı okumaya çalışıyor, kağıdı da en okuyamaz adama vermişler. 1946'dan, tek partiden bahsediyor, sen kim tarih anlatmak kim. İnönü bütün Malatyalıların değeridir. Malatya'nın değeri üzerinden siyaset yaptırmayız. Biz ne soruyoruz adam ne cevap veriyor.  Biz adam kaçırdınız mı? Para aldınız mı? Bu adamlar suçlu muydu? Diye soruyoruz.  Belediye başkanından gelen cevap, ‘Liderimizle yürüyoruz.’  Biz senin genel başkanınla aranızın nasıl olduğunu sormuyoruz ki elbette liderinle yürüyeceksin.

Her toplantıda sorularımızı tekrarlayacağız. Haziran'ın ilk haftası yine tekrarlayacağız. Soruların cevaplarını alana kadar her ay tekrarlamaya devam edeceğiz.  Her ay kamuoyuyla paylaşacağız. Yeşilyurt Belediyesi'ne çağrıda bulunuyoruz; ‘Yeşilyurt Belediyesini, Malatya'yı düşünüyorsanız, itibar kazanmak istiyorsanız çıkın açıkça bu soruların cevabını verin, en azından vatandaştan helallik isteyin, bundan sonra yapacağız tek şey bu."

YENİ SORULAR?

Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Günnur Tabel de; "Bir belediye başkanının, belediye meclis üyelerinin veya birinci derecede yakınlarının, bağlı bulundukları belediyeyi ilgilendiren herhangi bir ihaleye katılmaları etik olmadığı gibi yasalda değildir. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, Millet Kıraathanesi için doğrudan temin yoluyla bazı firmalardan kitaplar aldığı doğru mudur? Bu firmalardan bir tanesinin sahibi ile başkanın akrabalık ilişkisi nedir? Bu firmadan başka zamanlarda da benzer şekilde alımlar yapılmış mıdır? Son günlerde Yeşilyurt Belediyesinin İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Şirketi ile ilgili, gerek yazılı ve görsel basında ve gerekse sosyal medyada birçok iddialar dolaşmaktadır. İŞGEM'in müdürünü görevden alma sebebinizi açıklar mısınız? Serkan ÇINAR'ın İŞGEM'deki görevi nedir? İŞGEM'in arsa ihalelerinden almış olduğu yerler hangileridir, nasıl değerlendirilmiştir, detaylarıyla açıklayabilir misiniz? Sosyal belediyecilik anlayışında lüks konut yapımı söz konusu olamaz ve ancak vatandaşın kullanımı ve ihtiyacı olan sosyal konutlar yapılabilir.

Bilindiği üzere Yeşilyurt Belediyesi Malatya Gedik Mahallesinde 110 adet villa ve buna ek destek yapılar, altyapı ve çevre düzenlemesi yapımına karar vermiştir. Bu işin ihalesini alan şirket batınca da inşaat Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılmaya devam edilmiştir. Bu konutlar hangi kriterlerle göre kimlere tahsis edilmiştir, bu isimleri açıklar mısınız? Bu konutlar kaça mal edilmiştir? Her bir konutun satış fiyatı ne kadardır? Belediyenin burada bir kaybı söz konusu mudur?" dedi ve sordukları hiçbir soruya Yeşilyurt Belediyesi tarafından cevap alamadıklarını ifade etti.

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Veli Ağbaba

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Hasan deniz (2 yıl önce)
    Neden yayınlamıyosunuz yorumları sizdemi yandaşsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    İşgemin ihalesiz verdigi parklar var kirası 5 bin tl kocaman çay bahçeleri kim araştırıyo neden ihale yapılmıyo yıllık kirası 5 bin tl acayip deyilmi sizcede
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Editör yaptığım yorum sana dokunmuş olmalı Sende kayıtlıdır veli ağbaba ve Enver kiraza göster Bu yorumu size olan sadekatimden dolayı yayınlamıyorum dersin Belki bi aferim alırsın Aynı şeyi akşener yorumda da yapmışsın Zihniyetine bakılırsa hdp ye yapılan yorumlar da seni rahatsız eder Hata bizde ki sizin sitenizde Malatyayı takip ediyoruz Sizi tutum ve davranışlarınız uygulamalarınızdan dolayı kınıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • (editör 'e) Çok ilginç ruh halinizi fikrinizi zikrinizi anlamıyorum anlayamıyorum Meral akşener in Rize olayını Veli ağbaba nın yüz kızarması ile başlayan yorumu mu yayınlamıyorsunuz Ama bana göre sizi sert bi şekilde eleştiriyorum bunu yayınlıyorsunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    110 villayı tanesini 300 bin liradan kimler aldığını tek tek biliyorum.Mal kaçırarak müslümanlara!! verildi.Vatandasin gram kadar hakkı varsa çocuklarından çıksın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kimlere ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Müslümanlara bu düşmanlığının sebebi ne. Türkiye bir müslüman ülke Bu kadar din düşmanlığınızın altında ne yatıyor. Yahudilere verilsin belki bir israil devleti de burda kurar müslümanları bombalarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslında bu şehirde ki icraatlar Müslümanlığı da bırakmadı.Adam villaları seçkin müslümanlara satmış....şimdi oldumu.yoksa bunadami itiraz edeceksini.o zaman kimlere sattıklarını bilgi edinmeden öğrenin
    0
    0
    Yanıtla
  • ERTAN (2 yıl önce)
    malatyahaberi agbabamı aldı hep agbabanın haberlerini yapıyorsunuz. EDİTÖR'den: Evet, ama AKP'li Öznur Çalık'la birlikte aldılar(!).. Diğer ortağın manşetteki bu haberlerini görememişsiniz! -https://malatyahaber.com/haber/deprem-yatirimlarinin-tutari-2-milyar-tlyi-buluyor/ -https://malatyahaber.com/haber/393320/ Ayrıca başka ortaklar var; an itibarıyla manşet bölümündeki diğer 16 haberin konusu da onlar! Ancak yeni haberler girildikçe ortaklık yapısı sürekli değişiyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Yavuz hırsız ev sahibine baskın geliyor sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 yıl önce)
    ne yapsın adam yeğeni yerine işi bilen ihtiyaçlı birini mi alsın ne yapsın?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Hala soruşturmadan ses yok. Bir şey çıkacağını da sanmıyorum. Çünkü iktidar partisinin belediyeleri söz konusu. İşte yeni Türkiye böyle. İktidarın bakanı kanuna aykırı olarak kendi şirketinden bakanlığına fahiş fiyattan dezenfektan satıyor. İktidarın belediyeleri kanuna aykırı ve usulsüz olarak insan kaçakçılığı yapıyor. Ancak hiç birisi bilerek adalet önüne çıkarılmıyor. Nerede adalet? Nerede hak? Nerede hukuk? Nerede din? Nerede iman? Nerede vicdan? Hiç birisi yoktur. Bu iktidar sayesinde hepsi ayaklar altına alınmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44. (2 yıl önce)
    Bir sağcı ve akp li olarak ellerinden öperim veli ağbaba. Başka diyecek söz bulamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başımıza ne geldiyse el etek öpen yalaka tiplerden geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • İnsan kendindeki kusuru başkasında görürmüş. Yalakalık yapmış olabilirsiniz. Sağ sol gözetmeksizin haksızlığa kim karşı çıkmıyor kim yapılan yanlışı eli ile dili ile onada gücü yetmez se kalbinde buz etmiyorsa bizlerde haksızlığa gücümüzün yettiği kadar bu satırlar da yer vermiyorsak. Hak konuşana da karşı çıkıp sesimizi çıkarmıyorsak demekki sorun sıkıntı yalakalık kimdeymiş bi düşünün
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence de çok haklısınız yalakalıktan geliyor. Gerçeklerin görülmemesi. Hataların kabul edilmemesi. Hatalı olunmasına rağmen körü körüne üç günlük menfaat için, hata yapanların yanında durulması. Yalakalık bunlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim için hangi parti olursa olsun. oylarımızla bize hizmet için görev yapar. Bizlere el ayak öpmek yakışmaz. Bunu söyledim karşı çıkan kişiler var. Demek ki el öperek bir yerlere gelmişler ve istikbali bunda. uzatmanın manası yok. El öpmeye devam etsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli ağbaba ne güzel konuşmuş ama yüzü kızarması gerekirken bizi suçluyorlar. Sizinki de o misal. Adam mecazi yazmış, ortada yapılan yanlışlara bakmıyor, tek yorum bu yanlışlar için yazmıyorsunuz. Bu konuda yapılan yoruma tepki veriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat3444 (2 yıl önce)
    Sayın meclis üyesi soruları sormuş madem belediyeden çıt çıkmıyor bu işi araştırmak hala temiz kaldıysa basın ve medyanın görevidir. Merakla bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • okan (2 yıl önce)
    hem vallahi hem billahi veli agbaba denilen adami gunahim kadar sevmiyorum ama adam hakli ya arkadas koskoca Ak parti den dahami kiymetli bu mehmet cinar neden hala o koltukta Arkasinda Tayyip Erdogan ismi olmasinda bu adam baskan secilsin bu partiye zerre yarari olmayan hatta zarari olan bu adam utanmadan hala saga sola saldirarak yaptigi isi ortmeye calisiyor. Ya belediyeyi itibarsizlastiran biri varsa sensin be adam yaptigin is itibarsizlastirdi benmi kacirdim onlari yurtdisina
    0
    0
    Yanıtla
  • Artık istifa et istersen Çınar BEG. (2 yıl önce)
    Sen halen çıkmış milletin içinde dolanıyorsun hiç bir şey olmamış gibi. Vah ki vah MALATYAM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tr44 (2 yıl önce)
    Sayın Başkan Gri pasaport konusunda açıklama yapacakmısınız? —Siz benim 15 Temmuzda nerde olduğumu biliyormusunuz? **Efendim,konu ülke gündeminde.. —Biz o gece tankların önüne yattık tankların.. **Başkanım,Bakanlık soruşturma açmış? —Sabaha kadar meydanda tetikte bekledik.. **İlimizde iki müdür vali yardımcısı açığa alındı! —Partimizi bölemezler!Biz bu milletin hizmetkarıyız?Ramazan bey hele bak hele yemekte ne var?
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Sayın vekil birbirinizi yemek ne zaman sona erecek melmeket meselesinde uzak sadece partiler birbirleriyle uğraşiyor böyle bir ülke gelişirmi bence siyasete başlayanlar önce piskoleji sınavında geçmeli yılın yüzde 90 nı birbirlerini suçlamakla geçiyor bunun günahı kimde sorulacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye muhalefet böyle güzel güzel yapıştırmalar yaparken birbirini yemelerinden bahsediliyor da ülkeyi soyup soğana çeviren her minareye kılıf bulan şahıslar sorgulanmıyor. Peki bende bir soru sorayim;başa getirenlerden günahı sorulmuyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur bey biraz huzursuzun galiba ya da yazıyı tam anlaşılır yazamadım Ben chp veya muhalefeti veya iktidarı demedim genel bütün hepsi için siyasetin boşa zaman harcaması ülke değilde birbirleriyne uğraşarak halkın sorunlarını unuturmak ve de muhalefete karşı veya iktidara reğmen ancak bu kadar yapabildik bahanesi beni üzüyor Yoksam veli ağbaba malatyalı severim bu yazımda nasıl iktidar yanlıs yaptın bravvv
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak kardeşim yine yanlış niyemi sayın Ağbaba hatırlatıyor işte...
    0
    0
    Yanıtla
  • 1980 yılları bilirmisin bilmiyorsan oku aynı silah sabah solcu akşam sağcıyı vururdu bizi o duruma getiren siyasetti deniz gezmiş neden idam edildi ögrencileri birleştirip adb filosunun conilerini kovmak jçindi idam oldu O zaman sol moskivaya sag abd şindi sol adb sag da adb oldu Ben Türkiyenin sagını veya solunu istiyorum bizim olan sag ve sol kendi vatanına zarar vermez kimsenin kuklası olmayan sag ve sol istyoruz Siyaset sade ce karşı tarafı ekeştirnekle olmaz işte o zaman fto pkk işid güçlenir izmirde ankarada istanbulda belediyeler chp istanbul ankara cok güzel çalışıyor hakkını vereceksin senin benim partili olursan AT gözlüğü Le bakarsın yanlış olur ALLAH için vatan için millet için çalışan olmalı mulafet hiç öneri sunmaz iktidar asla kabul ettmez ne demek bu demeki kendileri için çevreleri için miş
    0
    0
    Yanıtla