SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zabıtadan 112 Bin Denetim

0
Güncellendi - 2017-03-02 17:47:26
Zabıtadan 112 Bin Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, halkın huzur ve refahını sağlamak amacıyla günün 24 saati görev yapıyor. 2016 yılında yoğun bir mesai harcayan Büyükşehir Zabıtası, başta zabıta hizmetleri olmak üzere hafriyat ve trafik denetimleri gibi alanlarda toplam 112 bin 738 denetim yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri her zaman olduğu gibi 2016 yılında da halkın refah ve huzuru için 24 saat esasına göre faaliyet gösterdi. Başta, gıda, kaldırım, işyeri gibi zabıta hizmetleri ile ilgili kontroller olmak üzere, trafik ve hafriyat denetimleri de yapan Büyükşehir Zabıtası, geçtiğimiz yıl toplamda 112 bin 738 denetim yaptı. Bu denetimler sırasında kurallara uymayanlara 6 bin 193 tespit tutanağı tanzim edilirken, 2 bin 732 adet de ihtar tutanağı düzenlendi.

Dilencilere karşı etkin mücadele

Rutin denetimlerin yanı sıra gıda, ölçü/ayar ve dilenciler gibi hassas alanlarda sıkı denetimler yapan Zabıta ekipleri, 2016 yılında 2.344 adet balıkçı, okul kantini, fırın ve unlu mamül satan işyeri denetledi. Merkezin yanı sıra kırsal ilçelerde de ölçü ve tartı aletlerinin kontrol ve muayenelerini yapan ekipler, yıl içerisinde dilencilere karşı da önemli denetimler gerçekleştirdi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile müşterek kurulan Mobil Huzur ve Denetim Ekibi, halkın duygularını sömürerek kazanç elde etmeye çalışan dilencilere karşı 1802 denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda dilencilik yapan 766 vatandaşa müdahale edilirken, 2017 yılında bu alanda daha yoğun ve etkili denetimler gerçekleştirileceği kaydedildi.

Vatandaşlardan kurallara uymaları istendi

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin halkın huzur ve refahının yanı sıra sağlığının korunması için kanunlar çerçevesinde kontrol ve denetimlerine devam edeceği belirtilerek, mağduriyet yaşanmaması için esnaf ve vatandaşların kurallara uymaları istendi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • İrem (7 yıl önce)
    Reklam reklam reklam arkası kiraz bahçesi :)) BB nin sorumluluğunda olupta düzenli olan birtek yer yok. Sadece vezneleri düzenli çalışıyor :) trafikmis kimi kandiriyorsunuz? Trambus şeridinde araç kaldırmak ceza yazmaktan başka hangi trafik sorununu cozmusler. Muhatap bulamıyoruz aradigimizda. Kaldırımlar araçlarla dolu. Yok neymiş sorumluluk alanları değilmiş yuhhhhh.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    ŞAKA GİBİ DENETİM MALATYA BB ZABITASI GÜNDE TAM 310 DENETİM YAPMIŞ HALKIN HUZURU VE REFAHI İÇİN HAFRİYAT VE TRAFİK DENETİMİ SÜPER ŞEHİRDE HİÇ BİR TRAFİK SORUNU YOK SEYYAR SATICI VE SOKAK SATICILARI HELE HİÇ YOK BU ARKADAŞLAR 112 BİN DENETİMİ NEREDE NE ZAMAN VE NASIL YAPMIŞLAR BİLEN VARSA ALLAH İÇİN SÖYLESİN. BU RAPORA GÖRE AHMET ÇAKIR BAŞKANDAN BİRDE ÖDÜL ALIRLARSA HİÇ ŞAŞMAYIN
    0
    0
    Yanıtla