SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zararı Cumhurbaşkanımıza İleteceğiz'

0
Güncellendi - 2021-05-12 13:49:28
'Zararı Cumhurbaşkanımıza İleteceğiz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İsrail’in Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, korona virüsün esnafa etkisi ile kayısıda meydana gelen don hasarı konularında açıklamalarda bulundu.

"SESSİZ KALMAYAN TÜRKİYE VAR"

Tüfenkci, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramına İsrail’in Filistinli masum Müslümanlara yönelik yaptığı insanlık dışı saldırılar nedeniyle buruk girildiğini aktaran Tüfenkci, İsrail’e tepki göstererek, “İsrail’in Filistin’de estirdiği devlet terörünü lanetliyoruz, kınıyoruz. İsrail zulmüne sessiz kalanlar kamuoyu vicdanında ve insanlığın maşeri vicdanında mahkum olacaklar. Ama sessiz kalmayan Türkiye var sessiz kalmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Anadolu insanı var ve mazlum Müslümanlar var bunların ahının İsrail’i boğacağına inanıyoruz. Özellikle Filistinli kardeşlerimize sabır diliyorum. Direnç diliyorum. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini niçin muhafaza etmesi gerektiğini bu olaylar bir kez daha ortaya koyuyor. Türkiye’nin birlik ve beraberli sadece Anadolu coğrafyası için değil. Bütün ümmet için bütün Türk Alemi için gerekli. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayet ve dik duruş göstererek Anadolu insanının hissiyatını ortaya koyması da takdire şayan. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye kalkınma hamlesini bitirdiğinde ve ekonomik anlamda da kalkınmasını tamamladığında Türkiye bölgenin lider ülkelerinden birisi olacak. Gece gündüz demeden gayret göstermemiz lazım. Herkesin bulunduğu yerden daha fazla üretken ve üretime katkı noktasında gayret göstermesi lazım” şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET UCUZ KREDİLERLE YÜKÜ HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYOR"

Korona virüs salgınının bütün dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkilediğini aktaran Tüfenkci, Türkiye’nin bu süreçten daha güçlü çıkacağını ifade ederek, “Salgından özellikle küçük esnafımızı etkilediğini biliyoruz. Hükümetimiz yapmış olduğu yardımlarla vermiş olduğu ucuz kredilerle bu yükü biraz olsun hafifletmeye çalışıyor. Vergilerle, SSK Primlerine olan desteklerle elbette ki bu yükü paylaşmaya çalışıyor. Sosyal yardımlarla her haneye ulaşmaya çalışıyor. Ama bütün bunların bu salgın karşısında az olduğunu da biliyoruz. Bu yardımların Türkiye’nin gücü ile orantılı yapıldığını da bütün kamuoyu biliyor. İnşallah alınan tedbirlerle bayramdan sonra Türkiye biraz daha rahatlamış olacak ve Türkiye, bir kalkınma hamlesi de gerçekleştirecek. Dünyadaki verilere baktığımızda dünya bankasının da tahminleri Türkiye’nin hızlı bir büyüme gerçekleştireceğini gösteriyor. İnşallah bu büyüme ile oluşan refahın bütün toplumun kesimlerine yayılması en büyük amacımız” ifadelerini kullandı.

"KAYISIDA HASAR OLUŞTU"

Malatya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan zirai don hadisesine de değinen Tüfenkci, hasar testpit çalışmalarının bayramdan sonra başlayacağını belirterek, “Özellikle Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ve Darende’nin yüksek bölgelerinde don hadisesiyle karşılaşıldı. Malatya’nın önemli gelir kaynaklarından birisi olan kayısıda hasar oluştu. Tarım İl Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşmede tespitlere bayramdan önce ve bayramdan sonra başlayacaklar. Öncellikle zararın ne kadar olduğu ortaya çıkacak sonra da gerekli girişimlerde bulunarak az veya çok yardımcı olmayı istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kayısıda yaşanan bütün olumsuzluklarda hep Malatyalıların yanında yer aldı. Lisanlı depoların kurulmasından tutunda TMO’nun kayısı alımına kadar bundan önceki dönemlerde Malatya’yı vuran don felaketlerinde bütçeden para göndermesi ile hep Malatyalıların yanında oldu. Bu anlamıyla da inşallah oluşan zararın bir nebze olsun telafisi için de elimizden gelen gayreti göstererek Cumhurbaşkanımıza iletmiş olacağız. Malatyalı çiftçilerimize de geçmiş olsun diyorum. Bu bize Tarsım sigortasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Tüfenkci konuşmasının sonunda bütün Malatyalıların Ramazan Bayramını kutlayarak “İnşallah bayramı sağlıklı ve huzurlu şekilde geçiririz. Bu salgının etkisini azaltması ile beraber inşallah daha güzel günlerde buluşuruz” temennisinde bulundu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Hasan (2 yıl önce)
    Malatya ya bakan oldun faydan olmadı şimdimi olucan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Cumhurbaşkanına bildirmek nedir ya? Siz postacı mısınız? Hiç mi vasfınız yok, meclis ne işe yarar. Hasret ne yana düşer usta, Gurbet ne yana...
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (2 yıl önce)
    Sayın vekil senin bu durumu alıp mecliste gündeme getirme yeteneğin olmadığını biliyoruz bunun kabullendik t ama lütfen bir şeyler yapıyormuş gibi görünmeyi Bırakın artık 81 ilin bir tanesi olan Malatya'daki kayısının don olayını bile sadece cumhurbaşkanı çözülebiliyorsa ülkeyi getirdiğiniz son noktayı Varın siz düşünün
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)
    .Sen zahmet etme sayın vekilim. Biz cimer den yazarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • süper yorum olmuş ya.ailecek gülmekten öldük
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (2 yıl önce)
    Faydanız kendinize parfüm fabrikaları güneş enerjisi santrali Topsöğüt ün imara açıklanacak yerleri ne yapacaksınız çiftçiyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    Bazı yorumcular kayısının donda zarar gördüğü ile ilgili haberlerde ve yorumlarda rahatsızlık duyduklarını söylüyorlar.Malatya da kayısıdan başka ekonomik değeri olan ne var, Doğu ve Güneydoğu illerinden Malatya ya göç ün en önemli nedeninin kayısı olduğu unutulmamalı. Malatya ekonomisinin temel girdisini kayısı gelirleri oluşturmakta, Malatya da ticaretinde %50 si kayısı tarımını destekleyen alanlar ile kayısı ticareti oluşturmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • NİZAMETTİN OPANOĞLU (2 yıl önce)
    Sayın vekilim,Mart ayının son günlerinde Kale ilçesinde üç gün üst üste don oldu.Yemeye dahi kayısı yok.saydığınız ilçeler arasına lütfen kale ilçesini de dahil edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (2 yıl önce)
    İşsizliği neden bildirmiyosun bülent bey ama bazıları özel işkurdan özel olarak bankalara sisteemden avukat olarak alım yaptırıyosunuz 1. derece yakın kişileri biz kim olduğunuda duyuyoruz ama Allah var gam yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (2 yıl önce)
    Tarım bakanı rahatsızmı acaba. Rogar kapağı çalınsa cumhurbaşkanına iletilecek neredeyse. Rabbim akıl fikir ihsan etsin. Allah cumhurbaşkanına zeval vermesin yoksa halimiz perişan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (2 yıl önce)
    CB dışında icraat makamı yok mu her şeyi iletiyorsunuz, si ne iş yapıyorsunuz postacı mısınız ? kendi işiniz olunca her yeri arıyosunuz :) mükemmel ya. Devam..
    0
    0
    Yanıtla
  • cem (2 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu neden iletiyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın başka işi yok bu konularlamı ilgilenecek. Bu devletin bakanlığını yapmış birisi Tarım bakanına söyleyip bu işi halledemiyorsa koltukları boşa işgal etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öve öve bitiremedikleri başkanlık sistemi işte.bakanlık falan eskisi gibi aktif değil.tek adam sistemi olunca sonuç ortada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misto (2 yıl önce)
    Dalga geçiyor Malatyalılar la işine bak vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat3444 (2 yıl önce)
    Çiftçi borçlarına faizsiz erteleme gelmezse çiftçinin hali perişan olacak sayın bakan. Bu süreçte Ziraat Bankası ve Kooperatifler taşın altına elini koymalılar. Bir tane Malatya var!
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (2 yıl önce)
    bıktık bu kayısıdan hersene don var ne gözü doymaz çifçimiz var
    0
    0
    Yanıtla