SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dikey Mimari Hele Hele Deprem Bölgesinde Bir İntihardır"

0
Güncellendi - 2021-01-26 21:16:37
A- A+ PAYLAŞ

"MALATYA- ELAZIĞ HIZLI TREN PROJEMİZ DEVAM EDİYOR.." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yazıkonak beldesinde Elazığ depreminin birinci yılı nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yıl önce Elazığ ve Malatya başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Deprem anından itibaren devlet olarak tüm imkanlarla vatandaşların yanında yer aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan enkaz altında kalan insanları kurtarmaya çalışırken diğer yandan da acil ihtiyaçları karşılayacak mekanizmaları süratle oluşturduklarını ifade etti.

Enkaz kaldırma faaliyetlerinin hemen ardından da evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutlar inşa etmek için kolları sıvadıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elazığ'da depremin ardından 77 bin bina incelendi ve toplam 4 bin 764 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Elazığ'da 20 bin ve Malatya'da 6 bin olmak üzere toplam 26 bin yeni konutun inşasına karar verdik." diye konuştu.

"Afetlerin zararlarını en aza indirecek tedbirleri alabiliriz"

Afetlerin önüne geçmenin insan iradesini aşan hususlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadim çağlardan beri dünyanın en önemli deprem kuşaklarının üzerinde yer alan bir ülkede yaşıyoruz. Aynı şekilde ülkemizin özellikle Karadeniz tarafı coğrafi yapısı sebebiyle sel ve heyelan felaketlerinin sıkça görüldüğü yerlerin başında geliyor. Tarih boyunca hep olduğu gibi bugün de sık sık depremlerle, sellerle karşılaşıyoruz. Bu afetlerin belki önüne geçemeyiz ama yol açacağı zararları en aza indirecek tedbirleri alabiliriz." diye konuştu.

İmar planlamasından mimariye ve malzeme kalitesine kadar tavizsiz uyguladığı yüksek standartlar sayesinde afetlerin etkilerini en aza indiren pek çok ülke bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye özellikle Cumhuriyet dönemindeki plansızlıkların, ihmallerin, rant hırsının neticesi olarak afetlere karşı güvenli bir altyapı kuramamıştır. Tek katlı veya çok katlı ama hepsi de düşük standartlı binalar şehirlerimizi zehirli bir sarmaşık gibi istila etmiştir. Köylerimizde insanlarımızın hiçbir destek almadan kendi imkanlarıyla yaptıkları evler de afetlere karşı gereken donanıma sahip değildir. Netice itibarıyla ülkemizin yapı stokunun önemli bir bölümü depreme dayanıksız olarak inşa edilmiştir. Marmara depreminin ardından bu gerçek tüm çıplaklığıyla kendini göstermiştir. Bu depremin ardından yapılan hukuki düzenlemelerin fiili uygulama haline dönüşmesi de kolay olmamıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sık sık ciddi can ve mal kayıplarına yol açan yeni depremlerin yaşandığını hatırlatarak, Elazığ, Malatya, İzmir, Van, Ağrı, Erzurum ve Bingöl depremlerini unutmadıklarını söyledi.

"Belirlediğimiz öncelikler çerçevesinde var gücümüzle çalışıyoruz"

Bilim insanlarının Türkiye'nin üzerinde bulunduğu fay hatlarındaki hareketleri inceleyerek yeni ve daha büyük depremlere hazırlıklı olunması hususunda sık sık ikazlarda bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabi bu hazırlığın bir boyutunu yeni yapılan binaların kontrolü, diğer boyutunu ise mevcut yapı stokunun dönüştürülmesi oluşturuyor. Milyonlarca yapının dönüşümünün böyle kolay olmadığını sanıyorum vicdan ve izan sahibi herkes kabul edecektir. Karşımızda her şeyi bir kenara bırakıp Türkiye'nin tüm mali gücünü bu alana sarf etsek bile yıllarca bitmeyecek bir iş yükü bulunuyor. Elbette işin büyüklüğü bizi harekete geçmekten alıkoymadı. Belirlediğimiz öncelikler çerçevesinde var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

Hükümete geldikten sonra Toplu Konut İdaresi vasıtasıyla öncülüğünü yaptıkları depreme dayanıklı yapı inşasında çok büyük mesafe katettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye sadece TOKİ vasıtasıyla 1 milyona yakın depreme dayanıklı, kaliteli, işlevsel konuta ve kamu binasına kavuşmuştur. Özel sektör de her kesimden vatandaşımıza ve uluslararası yatırımcılara hitap eden yapı inşasına yönelerek bu sürece destek vermiştir. Kentsel dönüşüm çalışmalarına öncülük ederek yapı stokumuzu güvenli hale getirmenin gayreti içindeyiz. Ülke genelinde 59 ilimizdeki 268 riskli alanda ve 67 ilimizdeki yeni yerleşim alanında faaliyetlerimiz sürüyor."

"Son 8-9 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayarak, 6 milyon insanımızın can ve mal güvenliklerini teminat altına aldık" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen ülke genelinde 272 bin toplu konutun ve kentsel dönüşüm konutunun inşasının sürdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapı statüsünde yenilemesi devam eden konut ve iş yeri sayısının 688 bini geçtiğini belirterek, "Bu alanlardaki 677 bin bağımsız birimin tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladık. Toplamda 5 milyon insanımızı ilgilendiren tüm çalışmaların yalnızca kira yardımı, proje ve kamulaştırma giderleri gibi maliyetleri 15,5 milyar lirayı geçti. Sadece İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları 10 milyon metrekare büyüklüğü bulan bir alana yayılmış bulunuyor. Hedefimiz acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutu önümüzdeki 5 yılda tamamlamaktır." diye konuştu.

İzmir'deki depremin ardından 5 bin konutun inşasına başladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sel ve heyelan afetlerinin ardından Trabzon Araklı'da 118, Giresun Bulancak'ta 570, Giresun Dereli'de 612 konutun yapımı sürüyor. Devlet ve vatandaş olarak elbirliği içinde ülkemizin önündeki afet tehditlerine karşı hazırlıklarımızı hızlandıracağız. Rabbimden ülkemizi her türlü felaketten muhafaza eylemesini diliyorum. Bize düşen hep birlikte tedbirlerimizi alıp takdire rıza göstermektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afetlere hazırlığın yanında Türkiye'nin şehirleşme kalitesini yükseltmeyi de önemsediklerini vurgulayarak, "Bu amaçla artık yeni projelerimizin tamamını yatay mimari stratejisiyle hazırlıyoruz. Elazığ ve Malatya'daki deprem konutlarımız bu yaklaşımla inşa edilmiştir. Bundan dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanıma özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra tüm projeleri de aynı anlayışla hayata geçireceğiz. Dikey mimari, hele hele böyle deprem bölgesinde bizim için bir intihardır."

Elazığ için önem arz eden iki ulaşım projesinin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımlara ilişkin şunları söyledi:

"Kömürhan Köprüsü Tüneli ve bağlantı yolları, Diyarbakır Ergani Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarıdır. İnşası devam eden Elazığ-Malatya ayrımı Kuşsarayı yolunu, Hazar yolunu ve Elazığ-Sivrice ayrımı yolunu, bu yıl onları da bitiriyoruz. Yapımı süren Elazığ-Harput yolunu, Elazığ-Bingöl yolunu ve Elazığ-Malatya yolundaki muhtelif çeşitli bölümleri de yakında inşallah tamamlıyoruz. Demiryollarında Yurt-Muratbağı hattını, Yolçatı-Tatvan arasını, Kuşsarayı-Baskil kesimini her şeyiyle yeniledik. Yolçatı-Tatvan hattı, Muratbağı istasyonuna 2 adet yeni yol ilave ettik. Palu, Genç ve Muş demiryolunu deplase ederek tamamlayıp hizmetinize sunduk.

Malatya-Elazığ, Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projelerimizle ilgili çalışmalar devam ediyor. Elazığ'a son 18 yılda 14 baraj inşa ettik. Dile kolay, 14 baraj Elazığ'a inşa ettik. Tamamladığımız tesislerle 40 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Elazığ'a, Karakoçan'a, Kovancılar'a, Akçakiraz ve Sarıcan beldelerimize doğal gazı da getirdik. Akçakiraz içme suyu tesisini de bu yıl hizmete veriyoruz. 1400 yıllık medeniyet birikimimizin tescillerinden biri olan Harput'taki ata yadigarı eserlerimizi restore ederek ihyasını sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Elazığ'ı her alanda çok daha büyük hizmetlerle eserlerle yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alan Elazığ'a, tüm Gakkoşlara şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin diyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anahtar teslimini yaptıkları konutların hak sahiplerine hayırlı olsun temennisinde bulunarak, deprem anından bugüne kadar Elazığ'ın yaralarını sarmak için çalışan tüm kurumlara, İçişleri Bakanlığı, AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'ye teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dua etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutlara yerleşen ev sahipleriyle canlı bağlantıyla konuştu.

Anahtar tesliminin ardından kurdeleyi keserek konutların hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutların kalan kısmının 6 ayda bitirileceğini söyledi.

Elazığ’a gelişinde havalimanından helikopterle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte yürütülen çalışmaları havadan inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yazıkonak'ta Elazığ depreminin birinci yılı nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim töreni öncesi alandaki vatandaşlara otobüs üzerinden hitap etti. Bir yıl önce Elazığ'da hüzün, dert ve gözyaşı olduğunu, binaların depremle yıkıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her tarafın yerle yeksan olduğunu belirtti.

Tüm bakanların gece gündüz demediğini, enkaz altında kalan vatandaşların çıkarılmasına gayret ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler ağlıyordunuz, 'Acaba benin yavrum çıkacak mı?' diye bekliyordunuz. Nitekim bunlar içinde 'Acaba Cumhurbaşkanımız bugün annesini, babasını kaybetmiş bizlere de uğrar mı?' diye bekleyenler de var. Bunların çok daha iyisini yapacağız diye size söz verdik. Yıkılan bu binalar yapılır ama giden can geri gelmez. Fakat sizler öyle bir imani tavır ortaya koydunuz ki bize güç verdiniz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, valiler ve milletvekilleri ile bu işin takibini yaptığını anımsattı. Yapılan çalışmaları gördüğünde Allah'a hamdettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gelirken balkonlarda selamlayanlara 'Kaç oda?' diye sordum, '3+1' diyorlar ve dua ediyorlar. Hamdolsun bütün mesele okullarıyla, camileriyle, oturdukları daireleriyle onlara bir mutlu imkan hazırlamak, zaten bizim görevimiz değil mi, bizim görevimiz. Devlet yük değildir, devlet yük alır. Devlet, vatandaşının mutluluğuyla mutlu olur. Onun için geçmişte devlete 'devlet baba' demişler. Şimdi bizler de Cumhur İttifakı olarak bu anlayışla bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik, bu yola devam ediyoruz. Kardeşlerim biz sizin hizmetçiniziz. Elazığ'a şehir hastanesi de yaptık mı? Yaptık. Bu hastaneler olmasaydı biz o geceyi nasıl atlatırdık. Hamdolsun bununla birlikte bütün operasyonlar, her şey seri oldu. Okullarımızla, her şeyimizle hizmetinizdeyiz. Bundan sonra daha yapacak çok işimiz var."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a bundan sonraki etabın ne zaman bitirileceğini soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bakanım 6 ay içinde geri kalanları bitireceğiz diyor. Böylece Gakkoşlar, 'Bizimki bitmedi' demeyecek. Hepsi bitmiş olacak. Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizim Rabia'mız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu yola böyle yürüyeceğiz. Ayrılık gayrılık yok. Makam, mevki için değil birbirimizi Allah için seveceğiz."

Programın ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra deprem konutlarında oturan bir vatandaşın evini ziyaret etti.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, milletvekilleri, Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı.

iletisim.gov.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 yıl önce)
    12 15 katı Malatya başka bir iktidara ait belediye döneminde gördü galiba, inşaat inşaat inşaat bakalım nereye kadar...bu uyarı için geç olmadımı, güzelim Malatya da tecde, barguzu, bostanbaşı betondan bir çöplüğe döndükten sonra..Demir tava geldi kömür bitti, akıl başa geldi ömür bitti.. Bizde böyle geldi böyle gider. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    reis haklı malatyada 5 katı geçmesin bundan sonra...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (3 yıl önce)
    Battalgazi Belediyesi Cumhurbaşkanının dedigi yatay mimariye inat dikey mimaride inat etmekte.Bakın iki yıl önce vatandaşın görüşünü almadan ben yaptım oldu diyerek Göztepe mahallesindeki arsalar birleştirilerek dikey yapı imarını açmak için bir projeyi hayata geçirdi.Amac kentin mimarı yapısını daha guzel bir görünümüne kavuşturmaktı.Malatya zaten deprem bolgesi ve fay hattının üzerinde .Bu riskleri görerek ve bilerek yatay mimarıyı hiçe sayarak dikey yapıda ısrar etmekte.Dikey mimari bizim için intihardır diyen sayın Cumhurbaskanımızın mesajını görmezden gelen bir yerel yönetim var.Umarım belediyemiz bu deprem tehdidini görerek bu dikey yapıdan vazgecer ve projeyi iptal eder.Telafisi sonradan mümkün olmayan ve vatandaşa acı,elem verici durumları bugün akli selim kararlar alarak önlemiş oluruz.Bu bölgelerdeki arazilere az katlı modern yaşanabilir,riskleri az yapıların yapılması.Cumhurbaskanımızın Dikey mimari bizim için intihardır .Devlete yük değildir,devlet yük alır mesajını yerel yönetıcilerin beyinlerine kazılamaları gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Sizden önce dikey mimariyi Malatya'ya siz getirdiniz sizden önce yatay mimariydi şimdi günah çıkarmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Valla onu bunu bilmem Sayın cumhurbaşkanının devrinde şehirler inanılmaz derecede betondan nasibini almıştır.özellikle büyükşehirler hatta işi o kadar büyütmüştür ki iktidar bu işi bu yapıların iznini kendine bağlamıştır ( çevre şehircilik bakanlığı ) Yani boşa demiyorlar 5 mütahhit diye :) :) Yazık oluyor ülkeme ama şuda bir gerçek insanlar hakettikleri şekilde yönetilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    dikey mimariyi ben mi yaptım 20 yıldır.gelin bostanbaşına bakın. 15-20 arası yarış devam ediyor.belediyeler vebal de bu işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bay Teke (3 yıl önce)
    İnternet kafeler kapalı diye mecburen kafadeki masa başına işleri sözlü yaptrrken, 4 pdf dosyasını jpg dosyasına 36 TL ye çevirecek kadar fırsatçı olmuş bir memleketime (A... net) deprem, tusunamı, volkan patlaması, taş yağması normal normal sorun dikey yada yatay mimaride değil sorun fırsatçılıkta,önce fırsatcılıkla ilgili kanun cıkartılmalı bazen bazı sorunları Hakkın işareti olarak algılamak gerektiğini düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (3 yıl önce)
    Gelişmiş ülkelerde evler müstakil, işyerleri dikey. Bizde müstakil evi olan kreşe veriyor oluyor işyeri. Evler apartman.. Arazisi olan ekip biçmek, hayvan bakmak düşünmüyor. Hemen 10 katı dikip birkaç daire alırım derdinde. Kanuna gerek duymuyorsunuz, iki maddelik bir CB Kararnamesine bakar. Konutlar 2 kattan yüksek olmayacak diye. Ama milli gelirin yarısı inşaat sektörü. Müteahhit cumhuriyeti olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Sayın REİSİM sağolsun varolsun depremin ilk gününden itibaren bakanlariyla yanımızda oldu Sayın Valimizden Allah binlerce kez razı olsun depremden bugüne kadar herzaman herkonuda yanımızda oldu ,malatyayla Pütürge doganyol arasında mekik dokudu adeta tüm çalışmaları bizzat kendisi takip etti vatandaşın yaralarını sardı allah devletimizden razı olsun bir canımız var feda olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ekranda böyle diyorlar kapı arkalarında başka resmen ahmak yerine konuluyoruz. İstanbul’a ihanet ettik demişti bi keresinde o kadar izni ben mi verdim acaba diye düşünüyorum. Nerede bi kodaman, milletvekili varsa onlar için yasaklar, kanunlar, kararlar deliniyor. İşin kötüsü doymuyorlar bir türlü. Çok güzel bir söz vardır dünyadaki fakirliğin açlığın sebebi zenginleri doyuramayışımızdır diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • fırat akar (3 yıl önce)
    Her yer yüksek yüksek binalarla doldu herşey oldu bitti şimdi mi akıllara deprem bölgesi olunduğu geldi ? bu kadar betonarmeleşme de kimler rant sağladı ? ah ah
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    5 kat da aynı 15 katta,sanki herkes villa yapacak yatay mimari böyle olacak gibi bir algı yapılıyor.mahalle kültürü ancak villa yapmakla olur.bunun dışında 5 kat olunca yine apartman kültürü oluyor.kimi kandırıyorsunuz.bu söylemler tamamen bir algıdır.ütopik söylemdir.olamaz.yılardır söyler bunu ,lakin sonuçta tüm türkiyede gökdelenler yükseliyor.çünkü mantıklı olan budur zaten 5 katda aynı 50 katda ayn,ı deprem konusu ise inşaat denetimi ile alakalı bir konu 5 katı çürük yaparsan oda yıkılır.erdoğan algılarla vatandaşı arkasına katmış gidiyor.yatay mimariyle kasıt ne her yer villamı olacak 2 kat mı olacak.5 katmı olacak 5 katın mantığını çözemedim.5 kat olunca herkes daha iyi ilişkiler mi kuruyor.tüm malatya 3 ,5 ,7 kat üzerine dairelerde yaşadı şimdiye kadar.eski mahalle tadı alındımı hayır.demek ki 15 katta aynı ozaman neden 3 ,5 kata devam edlsin mantığı yok .villa siteleri en iyi çözüm onada gücü yeten yetene.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ergen (3 yıl önce)
    Bos bos yorum yapiyorsunuz biri yazmis cok katliya karsiyim oteki yazmis heryeri betona cevirdiniz hem az kat yap hem hem betonlasma cadirmi kursun millet önerinizi yazin bol keseden atmayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Gerçekten bunlar neyin kafasını yaşıyorlar dikey mimariye izin veren şehrin yeşil bölgesini katleden acaba kimler idi bu millet gerçekten balık hafızalı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Dikey mimariyi bu ülkeye mal eden siz, partiniz ve müteahhitleriniz. Şehirleri yaşanmaz hale getirdiniz. Şimdi şikayet eden yine sizsiniz. Güç ve yetki bende, ben yaptım oldu mantığı ile şehirlerimizi başta İstanbul olmak üzere mahvettiniz. Hatanızı anladınız ancak geç oldu. Peki bu şehirleri eski haline döndürebilirmisiniz? Mesela İstanbul Esenyurt ta havaya baktığınızda gökyüzünü göremiyorsunuz binalardan. Bunun hesabını yaradana nasıl vereceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Bizimkiler yeşil bir alan görmeyedursun. Hemen kepçeyle dozerle girişiyor sağolsular. Hepsi birer lüks tabut. Uzmanların dediğine bakılırsa bu bölgede 7 civarı şiddetinde deprem bekleniyor. Gerçi önemli olan para yeterki müteahhitler para kazansın gerisi teferruat
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (3 yıl önce)
    Keşke helikopterle birde malatyayı gezseydin reis yorumlarda anlatılmak istenenleri gözlerinle görür bu işlere sebep olanların ipini kendi ellerinle çekersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Dikey mimariyi yapan sizlersiniz..beydagi eteklerine bakmanız yeterli
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (3 yıl önce)
    Bu yöneticilerle mi ilerleyeceğiz. Malatya yı beton yığını haline getirdiler. Nefes alınacak yer yok. Bu mu şehircilik.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    birinci derece deprem bölgesinde en fazla 5 kat olmalı bunun üzeri intihardır ...reis son noktayı koydu ..geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Reisin noktayı biraz geç koydu ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Türkiyenin en büyük metropolü İstanbula ihanet ettik diyenlerin gözünde malatya nın ne kıymeti olabilirki bi düşünün bakalım..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bravo Mehmet 15 yıl önce AVM yapılınca ve konut yapılacak dendiğimde insanlar haykırmıştı unutturuldu 15 yıl sonra 30 kat üzeri yapılar eski parayla 1.5 - 2 trilyon (1milyon 500 bin tl )bir daire fiyatı ne güzel paralar değilmi AVM kira vs
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    O AVM nin oldugu alan sumerbankti 6,5 milyon dolara satıldı fabrikanın içindeki malzemenin satilmasindan verdikleri para çıktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Yatay mimarinin en güzel örneklerini Malatya'da Kernek tokilerde, kışla Caddesi girişinde yapılan LCW binasında, AVM yanındaki residanslarda ve daha sayamadığımız binalarda güzelce görebiliyoruz. Yapanlara çok teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkürler Mehmet bey Konya'ya gittim bir mahalleye kaç kat izni verilmiş ise o bölgede bütün binalar tornadan çıkmış gibi aynı kat sayısına sahip Malatya'da aynı bölgede 4 den başlayıp 12 kata kadar imar izni verilmiş binalar var bu durum bütün mahallelerde mevcut artık rantin şekli değişti genelde 8 kata izin verilen mahallede birilerine 12 kata izin verdiniz mi 8 daire yapar çarpın 8 ile 500 bin lirayı 4 milyar ekstra gelir demektir vah malatyam vah bu ilin imar durumunu yüksek bir yerden seyredin durum gercekten içler acısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı kardeşim 2013'ten beri konya'da yaşoyprum ama hiç bir mahalle sizin dediğiniz gibi tornadan çıkmış gibi değil. caddenin bir taradı 5 kata imarlanmış karşı tarafı 9 kat bazı bölgelerde bu durum 4 kat 18 kat olarak değişiyor özellikle meram bölgesinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanımız Malatya'da Beydağı eteklerini TOKİ ile betonlastirdilar yeşil alan bırakmadılar malatyayi yeşil Malatya yapan tecde ve barguzuyu 12,15 katlı binalarla donatarak rant uğruna yeşil alan bırakmadılar.
    0
    0
    Yanıtla