SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ziyaretçi Akınına Uğrayacağına Eminim"

0
Güncellendi - 2020-09-11 03:17:14
A- A+ PAYLAŞ

'KENT BELLEĞİ MÜZESİ' AÇILIYOR.. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatleri arasında yer alan, kentsel hafızayı yaşatacak objelerin ve metinlerin sergileneceği ‘Kent Belleği Müzesi’, restorasyonu devam eden Tarihi Yeşilyurt Konaklarında Yeşilyurt’lularla buluşmaya hazırlanıyor.

Yeşilyurt’un tarihini, medeniyetini, örf, adet, gelenek ve göreneklerini daha geniş kesimlere tanıtmak amacıyla müzecilik faaliyetlerine ağırlık veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatleri arasında yer verdiği ‘Kent Belleği Müzesi’ projesi gerçeğe dönüştü.

Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yer verilen ‘Kent Belleği Müzesi’ geleneksel desenlerle oluşturulan iç ve dış mimarisinin yanı sıra kentsel hafızayı yaşatacak objelerin ve metinlerin sergilendiği alanlarıyla dikkat çekici bir kimlikle hizmete gireceği günü bekliyor.

Şehitler, Siyasiler, Ünlüler, Malatya’da Yaşam ve Geleneksel Çocuk Oyunları Odası ile beş farklı bölümden oluşan müzede, Malatya’lı şehitlerin yanı sıra siyasiler, sanatçılar, yazarlar ve sporcuların resim ve bilgilerinin yer aldığı materyaller bulunurken, Malatya’da gündelik yaşamı anlatan çok değerli fotoğraf kareleri de müzedeki yerini aldı.

Geleneksel motiflerle tasarımı yapılan, etkileyici bir görüntüye sahip Kent Belleği Müzesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurtlulara verdikleri bir sözü daha gerçeğe dönüştürmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

“MÜZEMİZ HİZMET ALANLARI VE TASARIMIYLA GÖZ DOLDURUYOR”

Yeşilyurt’un tarihini ve medeniyetini gelecek nesillere taşınmasında müzecilik faaliyetlerine ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kültürel değerlerin muhafaza edilmesinde müzecilik faaliyetlerinin büyük önemi vardır. Yeşilyurt’u müzeler kenti haline dönüştürmek adına ilçemizin farklı bölgelerine, kültürel değerlerimizi ve tarihsel kimliğimizi ön plana çıkartacak müzelerin sayısını artırmaktayız.Malatya ve Yeşilyurt’umuzun sağlam temellere dayanan kent kültürünün geleceğe taşınması ve muhafaza edilmesi anlamında ciddi bir yatırımı Yeşilyurt’a kazandırdık.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerindeki vaatlerimiz arasında yer alan ‘Kent Belleği Müzesi’ projemizi Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızda hayata geçirdik. İç ve dış mimarisinde geleneksel desenlerin hâkim olduğu, farklı müze odalarıyla bölgeye özel değerler katacağına inandığımız Kent Belleği Müzemizi yakın zamanda hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Müzemizde Malatya’da yetişmiş, bu topraklara hizmetleriyle değer katmış olan başta şehitlerimiz olmak üzere siyasilerimiz, sanatçılarımız, yazarlarımız ve sporcularımızın resim ve bilgilerinin yer aldığı meteryaller yerleştirdik. Malatya’yı farklı platformlarda başarıyla temsil eden bütün hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileklerimizi iletirken, hayatta olanlara ise sağlıklı ömürler diliyorum. Kentlerin hafızasını yaşatmak ve geleceğe taşımak ileriki yıllardaki tarihimizin başlangıcı olarak görebiliriz. Çünkü bu topraklarda gerçekten çok değerli, saygı duyduğumuz isimler yetişti, bizlerde bu isimleri günümüzden geleceğe taşımak adına çok özel bir projeyi hizmete sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Geleneksel çocuk oyunlarımız hakkında detaylı bilgiler vermek üzere çok güzel bir oda oluşturduk. Bununla birlikte fotoğraf tutkunlarının objektiflerine yansıyan çok kıymetli Malatya ve insan hayatını anlatan fotoğraflarda müzemize ayrı bir kıymet katmıştır.  Her yönüyle etkileyici ve güzel bir tasarım altında yapımı tamamlanan müzemiz hizmete girdiği andan itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacağına eminim. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Şimdiden Malatya’mıza ve Yeşilyurt’umuza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • cirmiktili (3 yıl önce)
    Yayınlamayın, İzin almadan fotoğraflar kullanılıyor onu haber yapmıyorsunuz.. nasıl haber anlayışı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Göstermelik işler teklam üzerine yapılan yatırımlar Vatandaş desin çınar çalışıyor reklam faliyetleri desinlere Yapılan işler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    YAV HE HE... Dün bu haberi oğuduğtan sonra dediğ bu kent belleği müzeside ney yav, hele bi gidağ bağağ. Bi gittığ ki ne bağağ, aman yarabbi bi izdiham bi izdiham çırmıığtı yığıliy. Dedim la bu ne, bu izdiham ney, yav napisiniz, bi sakin olun ama ne fayda millet yığılmış oraya, az degiller kardaş dinlemiler bizi. Bağtığki olacağı yoğ izdiham devam ediy, biz başga zaman gelek dedim ordan çığtığ geldığ. İnan et sonra ne oldu bilmim. Allah çınar başgan'a yardım ede...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çımıhtılı (3 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bence malatya lı değil Elazığ lısın. Malatyanın yerlisinde beyle şive yoh
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Müzeye lafım yok.Lakin millet işsizlik kıvranıyor.İş istiyoruz iş.
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (3 yıl önce)
    Bu adam çalışıyor gerçekten projelerini beğeniyorum. Battalgazi belediye başkanı ne iş yapıyor ..Ne ortalıkta görünüyor ,ne proje ne yatırım.Yazik gerçekten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Güzel bir hizmet hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Müzelik şehir olduk! Çevre yolumuz yok, şehir hastanemiz yok, sivil hava alanımız yok, köprülü kavşaklarımız, yüksek hızlı trenlerimiz, bölge müdürlüklerimiz, yeni alt merkezlerimiz yok, müzemiz çok. Müzelik şehiriz, yüzde yetmiş destek veririz, yatırımlar bizden az oy alan şehirlere yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (3 yıl önce)
    Malatyada Belediyelerin en iyi yaptığı şey MÜZE, YAŞAM MERKEZİ yapmak.insanlar işsiz birazda istihdama yönelik işler yapsanız.
    0
    0
    Yanıtla