SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zor Zamanların 'Can Simidi' Ali Ravcı

0
Güncellendi - 2020-01-16 19:27:49
Zor Zamanların 'Can Simidi' Ali Ravcı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’da Medipol Başakşehir karşılaşması öncesi Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrılırken, takım bir kez daha Sportif Direktör Ali Ravcı’ya (ortadaki) emanet edildi. Ravcı, kısa süre içerisinde takımı zorlu karşılaşmaya hazır hale getirmek için yoğun bir mesai harcıyor. 

Sarı kırmızılı takımın sportif direktörlük görevini yürüten Ravcı, teknik direktör ayrılıkları sonrası takımın en güvenilir ismi olarak dümene geçiyor. İkinci yarının ilk haftasında İstanbul’da Medipol Başakşehir ile oynanacak olan karşılaşma öncesi teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran yönetim, yeni teknik direktör arayışına girerken, takımı bir kez daha en güvendiği isim olan Ali Ravcı’ya teslim etti. 

Zor süreçlerde kendisine verilen görevden kaçmayan ve her türlü fedakarlığı üstlenen Ravcı, kısa süre içerisinde takımı Medipol Başakşehir karşılaşmasına hazırlamak için yoğun bir mesai harcıyor. Bu süreçte Ali Ravcı ile birlikte Hakan Çalışkan, Zafer Hızarcı, Murat Uçkun ve kaleci antrenörü olarak Vedat Kapurtu teknik heyette yer alıyor. 

Sarı kırmızılılar, Süper Lig’de 2017-2018 sezonuna ilk olarak Ertuğrul Sağlam ile çalıştı. Sağlam’ın sezonunu dördüncü haftasında deplasmanda Kasımpaşa karşısında alınan 3-2’lik mağlubiyetin ardından görevi bırakmasıyla takım sportif direktör Ali Ravcı’ya teslim edilmişti. Ravcı, yeni teknik direktör gelinceye kadar takımı hem maçlara hazırladı hem de saha kenarında yönetti. 

Teknik direktör Erol Bulut istifasının ardından takımın başına bir kez daha sportif direktör Ali Ravcı geçti. Sarı kırmızılılar, Ravcı yönetiminde 9 puan daha topladı ve ligi beşinci sırada tamamlayarak, Avrupa’ya gitme hakkını kazandı. 

İkinci yarı öncesi Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından Ravcı bir kez daha takımın başına geçti. 

47 yaşındaki Ali Ravcı, şuanki ismi BtcTurk Yeni Malatyaspor olan Malatya Belediyespor’da 2008-2009 sezonunda antrenör olarak görev yaptı. 2009-2010 sezonunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da teknik direktörlük görevini üstlenen Ravcı, 2011 yılında Kayapınar Belediyesporda önce antrenör daha sonra da teknik direktör olarak görev yaptı. 

2011-2012 sezonuna Diyarbakırspor’da teknik direktörlük görevinde bulunan Ravcı, 2013-2014 sezonunda Aydınspor 1923’te antrenör olarak görev yaptı. BtcTurk Yeni Malatyaspor’da antrenörlük yapan Ravcı, 2014 yılından bu yana sportif direktör olarak görev yapıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: BYMS'nin Perşembe günkü antrenmanını Ali Ravcı yönetti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • Furkan 44 (4 yıl önce)
    Bu takimi begenmeyenler cok kasmayin kendinizi eski malatyaspor yerinde duruyor bir yere gittigi yok bulun iyi bir baskan ve teknik ekip sizde yonetimde olun hadi allah kolaylik vere
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Bence Ali Ravcı'ya bir şans verilmeli hem Futbolun iyi bilen yakından tanıyan biri.bir çok yorumu okuduğumda Ali Ravcıya karşı itimatsızlık güvensizlik dışlayıcı ayıp be ayıp artık bırakın şu Hasütlüğü Malatyalının üzeri yapışmış sanki kendi memleketlisini dışlamayı yabancıya güvenmeyi kendine görev bilmiş anlayıştan uzaklaşın artık Ali Ravcı aslanlar gibi'de bu takımı yönetir Adil Gevrek aklını kullanmalı bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet44 (4 yıl önce)
    herkes sallamış yok millet transfer yapıyormuş yok bilmem ney başkan bu takımı zarara sokmuyor elimdeki bunlar diyo en akıllıcası korkmayın bu takım ligden falan düşmez kulüplerin hemen hemen hepsi mali yönden acınacak durumda devre arasında alınan oyuncu ya boşta ys işr yaramaz adamdır kimse bırakmaz sağlam adamını çok konuşan sahte şovalyelere soruyorum kaç sefer malatyasporun maçına gitmişler kaç sefer storeden ürün almışlar boş konuşmalarla senelerce türk futbolu battı geçti o devirler artık yolun sonu bataklık
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    İnşallah 3 hafta sonunda korkulu rüya görmeye başlamayız.Takım bu seviyedeyken ünal hocayıda getirip madara etmeye hiç gerek yok.bırakalım gönüllerdeki en güzel yerinde kalsın.biz genç yetenek transferleri beklerken karşımıza umut bulut transferi ve sergenin gönderilmesiyle karşılaştık.bu gidiş iyiye alamet değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünal karamanı getirmiyelim.Onu madara etmiyelim.O bizim gönlümüzün en güzel yerinde kalsın.Ne hoş bir yorum.Ancak bir o kadar hep yaptığın boş bir yorum.Kernekli ali Malatyasporu keyfinin kahyası mı sandın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Kayısısı (4 yıl önce)
    Takım çok amatör yönetiliyor lig başlayacak hoca yollanıyor yolladın daha ortada kimse yok olsada gidenden iyimi olacak? Takımın eksikleri var kötü bir başlangıç serisinde düşme tehlikesi var! Göz boyamaya 36 yaşını geçmiş Umut Bulut'u al hocayı yolla sunni gündemler oluştur olmazzz taraftar yemez bakın gördünüz Sivası çatır çatır oynuyorlar. Sizde işinize odaklanın yada işi ehline bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat Yamacı (4 yıl önce)
    Kendimizi tekneden aşağı attıktan sonra can simidine sarılıyoruz. Tekne daha güvenliydi. İnşallah boğulmayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Rrsmen amatörlük Allah bu yönetime akil fikir versin sergen i yollayacaktın gaziantep maçından sonrs yolla yeni hoca takimi tanısın kamp yapsin takimda şuan resmen bir kaos vsr ve oynanacak 3 maçta cadı kazanı resmen başakşehir ? Trabzon ve sivas la yine kupada karşılaşılacak bu yönetime Allah akıl fikir versin Ali ravcı resmen ateşe atildi bu fikstüru ve yenimalatyaspor un son maçlardaki performansını görunce çöküşe geçmiş bir takimi anca Yılmaz Vural alır
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    ali ravcı altı yıldır burda. transferde ne başarısı var birileri çıksın söylesin. yıllık bir milyon yoru veripte top oynamadan otel odalarında ailesiyle keyif çatanları kim getirdi.. her sene. iki üçt sakat oyuncuyu kim alıyor.. her sene halbur altı iki üç oyuncuyu alan kim.. bide ali ravcıyı değiştirin. transferde başarı nasıl oluyor görün..
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (4 yıl önce)
    Gene evvamcılar çıktı gene takımı düşürdüler sergen hoca kendini malatya üzerinde görmeye başlamıştı gitmesi gerekiyordu gitti ali ravcı malatya nın evladı ve hocalık kapasitesinde var takımıda tanıyor neden olması şu en ufak Bi şeyde takımı düşürme muhabbetini Bi bıraksakta stadı doldurabilsek
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (4 yıl önce)
    Ali ravci gitmez yönetim gitsin hersey degisir stad dolar bu Gercek Artik biktik hergün birini satiyo gelen Yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Yousef (4 yıl önce)
    Ali Ravci, Malatyaya hoca olamaz. Âdil Gevrekten de başkan. Eger bu iki isim de giderse Malatya futbolu saha kalkar. Her şeyin önündeki en büyük engel bu vizyonsuzlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle yusuf bey doğru nasil sana bir karşılık vermemiş o vaizinoğlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (4 yıl önce)Yousef isimli kullanıcı yorumuna
    Herşeyin önündeki engel senin gibi taraftarlar olmasın, tabi başka bi takım taraftarı değilsen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporun yönetimi çok iyi değil ama taraftarı hiç iyi değil Malatyaspor taraftarının bugüne kadar bir maça olumlu etkilerini hiç görmedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Stadı şenlik yerine dönüştürecek mantıklı tezahürat yapan taraftar gruplarına ihtiyaç var tabi bu da biraz kaliteli futbolcu ile olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)Yousef isimli kullanıcı yorumuna
    Kel başa şimşir tarak sizden de taraftar falan olmaz..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin başarıdan anladığınız nedir. Adamlar takımı nerden nereye getirmiş taraftarın stada dolması için bunların gitmesine gerek yok buyuk takımların maçına gelenler her maç gelse dolar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (4 yıl önce)
    Bir yerden başlamak lazım doğru zaman doğru insan ; Ali RAVCI yıllardır Malatyalılar' ın ve Türkiyede FUTBOL adına konusabileceklerin tanıyıp bildiği yaptığı işten başka bir işi olmayan kendini adını duyduğumdan beri yeşil çimlere kendini adamış geçmiş kuşakları bilen duruşu ile bugünkü nesile ve gelecek kuşaklara örnek olabilecek bir insan YETERLİMİ.? bunu iyi niyetle değerlendirmek gerekirse bu kendine verilen fırsatlarda takımı AVRUPA Arenasına taşıdığı kendisine artı yazar Kredisi başarısı kadar olacaksa yeterli âmâ bir proje adamı mıdır. bu kamuoyunda tartışmaya açıktır Çünki Malatyalı insanın suyu sert bakışı keskindir biraz daha zamanını meyvanın dalında değilde tavrında olgunlaşmasını beklemek gerek Benim öngörüm B u geçiş dönemini ÜNAL KARAMAN ve Ali RAVCI birlikteligi ile tamamlanmak olmuyormu.Şu sözde bi beis varmı bilmiyorum iyi niyetle diyorumki Kendi pinimizdeki tavukları kendi horozumuza teslim etmek .ÖTECEK olursa kendi insanımız olsun.......!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalakalikta bizim millet sınır tanımaz bu takim bu yil olmazsa seneye abbas yolcu dediğimide ismimide not akin transfer politikası dünya nın belki en rezil en hatalı en gereksiz yapan Superlig deki sakat futbolcuları toplayan yada 37 yaşına gelmiş futbol hayati bitmiş oyuncuya 1.5 yıllik sözlesme yapan 38 yaşındaki forvetten meden uman yaptıği transferlerde kimin ne aldığını açiklamayan sattığinda yine söylemeyen bir yönetim birileride çıkip yonetim şeffaf vs e diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Fenerde comili gider. Malatyada Ravcı gitmez peki bu futbolcuları giden hocalarımı buldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Dikkat ettiniz mi takım 10 hoca değiştirdi ama ne tesadüf ali ravcı kaldı.kuliscinin önde gideni.etin ne budun ne.selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Parlatma operasyonları başlasa da, ali ravci bu klasmanin hocası değil, yesilyurt
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)
    Şu arkadaki manzaraya bakın hele! Sanki Arabistanın çölleri gibi! Yakışıyormu sözüm ona Yeşil Malatyaya? Malatyalı olmayıpta bu fotoğrafı görenlerden ayıp! Yıllardır hiiçmi kimsenin aklına ağaç dikmek gelmemiş? Bu nasıl antrenman sahası? Malatyaya gelen teknik adamlar ve topçular kim bilir neler düşünüyorlardır..?
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın vaizoğlu hemide çok haklı... ne belediye görüyor bunu ne malatyaspor yönetimi.. ne gençlik spor il müdrülüğü.. ne de görsel ve yazılı basın.. bu işler vizyon işi. televizyonlarda boy gösterme işi değil
    0
    0
    Yanıtla
  • 3 yıl oldu.Oraya bir ağaç daha dikilmemiş..Ne çirkin bir görüntü.Yahu bari beceremiyor,göremiyor,başkalarının bu görüntü ile ne düşündüğünü öngöremiyorsanız ,bu iş için bir tane bahçıvan tutun oraları güllük gülistanlık,yeşillik yapar.Her ay yüzbinlerce dolar oynamıyan,sakat,beceriksiz adamlara para veriyorsunuz ama klübün vizyonu olan tesislere,antreman sahalarına bakmaya adam bulamıyormusunuz ?Klüpte bir sürü yönetici var.Hiçbiri bunu akıl edemiyormu?Bu konu sizce önemli değilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Konuyla ilgili şahısı görmüyorsun Arkadaki araziye yorum yapıyorsun.Şimdi bu şekilde insanlar oldukça yaygınlaştı.Asıl konu ya temas etmekten korkup:,insanların algısını başka tarafa çekmek moda oldu.Konu Ali ravcı.....vaizoğlu konuyla ilgilen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (4 yıl önce)
    Süper Lide 7 maçta teknik direktörlük yaptı. 4 galibiyet 3 mağlubiyet ile 12 puan topladı. Ortalama 1.712 puan aldı. Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihindeki ortalama puanı 1.341. Bugüne kadar görev aldığı maçlar itibariyle başarılı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi_Kentli (4 yıl önce)
    Haydi Ali hocam, yen basaksehiri ele sivasi yen trabzonu efsane ol, her zaman yanindayiz, sana guveniyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Ravcı 6 yıldır, malatyada sportif direktör.Onca kaliteli hocayla çalıştı.Ancak hep aynı yerde.Bence konu şahısların yabancı yada Hemşehrimiz olması hiç önemli değil.Bunun çok örnekleri var.Malatyadan Türkiye liglerine bir futbolcu taşıyabilmişmi?bu konuda bir desteği olmuşmu?yok.Madem hemşehrimiz kendiside bu konuda çaba gösterecek,elini taşın altına koyacak olması lazım yok.Ali ravcı herhalde bedavaya çalışmıyor.Üretmesi gerekir.Halen Malatyada ve hâlâ kendini geliştiremedi.Hep T.direktör ayrılıklarında nedense klübün T.direktörü oluyor.Acaba kendini huna mı hazırlıyor diyeceğim ama Malatyasporu uzun süre çalıştırabilecek kabiliyet ve yeteneğe sahip değil.Bence Teknik ekibin de revizyona girmesi gerekiyor.Bakın gidenler hep aynı sebeplerden gitmeye başladılar.Bu durum kafa karıştırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    baskan 3 buyuklerden cop oyuncu getirmeyi birak yurt disindan adam getir. turkiyeden genc yetenekli oyuncular al ki yabancilardan bisiler kapsinlar. yabancilarin kaliteli olursa turk oyuncularin genc olabilir. ozune don baskan. oyuncu satmadan oyuncu alma. ole istanbul cambazlarının akli ile de is yapma. sergen yalcin kim ki sana transfer akli verecek. elinde 100 milyon euro para var da sen mi harcamadin bos isler istanbullularla is yapma uzak dur. adam gitmeden once dalga gecti. biraz karmasik bi kadro oldu. sonra ne dedi biz de karara sasirdik. 2 tane ustu ustune dalga. herkes iyi oyuncu ister takimin mali durumu ortada. bu sene ilk 4 de bitirmemiz lazim. seneye erol bulutu getir derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • tahminlerin cok iyi sagol bende ayni fikirdeyim bayagi dalga gectiler onlatdan uzak durmalari daha iyi antrenor ya anadoludan yada yabanci olsun derim ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin büker (4 yıl önce)
    Sonumuz iyi görünmüyor 3 hafta puan yok başakşehir trabzon alanya puan beklemeyin ??? ligin dibine demir ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • Yuzde yuz katılıyorum insallah o zamanda adil gevrek ve ekibi arti ali ravcı gider
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    yapılan tüm yanlış transferlerin mucidi
    0
    0
    Yanıtla
  • Muro (4 yıl önce)
    millet Transfer yapiyo biz ne yapiyoz acelemiz yok diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (4 yıl önce)
    Yıllardır Malatya nın profesyonel takımlarının çalışma alanı olan teaislerin etrafı çıplak bu tesislerin bulunduğu alanların profesyonel bir şekilde ağaçlandırılması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz ÖZCAN (4 yıl önce)
    Size hele olsun super lig takımımıyız amatör lig takımımıyız bu ne her sene aynı takımın başına kimi getireceksiniz bir an önce karar verin bu işler Ali hocanı harcı değil. Başkan acelemiz yok digor futbolcu transferindede aynı şeyleri diyiyor acelemiz yokmuş bu nasıl anlayıştır bilemiyoruz. Bu işin sonunu iyi görmüyorum inşallah yanılırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (4 yıl önce)
    Sanki talımı bataklıktan aldı kurtardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Zor günlerin değil adami tek hedefi teknik direktör olarak kendini görmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt44 (4 yıl önce)
    Arkadas bu adam kac yıldır malatyada 1 tane altyapidan futbolcu genc bir isim buldumu bu adam ne ise yarar merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin büker (4 yıl önce)Mlt44 isimli kullanıcı yorumuna
    Mlt44 haklısın arkadaş hiçmi bir tane alt yapıdan futbolcu çıkmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyadan malatya düşmanı yorumcular çıkıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyadan ,Malatyalı düşmanı yorumcular yapılıyor diyeceğine Süper ligde oynuyan Malatyaspor da,bir Malatyalı sportif direktör nasıl olurda 1 tane Malatya da yetenekli oyuncuyu çıkartıp,yetiştirerek piyasaya sunmaz.Buradan tek tek saymıyacağım.22 kişlik Takımın en az 7 tanesi her maç hepmi kötü oynar?Hata yapar.Bunlar dışında kiralanan sakat ve antremanssiz oyuncularıda dahil ettiğimizde takımın yarışı boşa çıkıyor.Bu sizi de endişelendirmiyormu?Konumuz Klübümüzün menfaati.Şahısların değil.
    0
    0
    Yanıtla