SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zorunlu Olmadıkça Trafiğe Çıkmayın'

0
Güncellendi - 2022-01-24 13:55:20
'Zorunlu Olmadıkça Trafiğe Çıkmayın'
A- A+ PAYLAŞ

VALİLİK, İL GENELİNDE DURUMU AÇIKLADI.. KAR HAYATI FELCE UĞRATTI, 542 KÖYÜN YOLU KAPALI.. Vali Aydın Baruş, kar yağışının olumsuz etkilerinin en aza indirgenmesi, vatandaşlarının mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi ve kapanan yolların durumunu incelemek amacıyla şehirler arası yol güzergahlarında incelemelerde bulundu. Bu arada, il genelinde 542 mahalle (köy) yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

"ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN"

Vali Baruş, Doğanşehir Kaymakamı İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş, Karayolları 81. Şube Şefi Erkan Erkmen ile birlikte Malatya-Adıyaman yolu Doğanşehir-Erkenek yol açma, yol temizleme faaliyetlerini yerinde inceledi. Tipi ve rüzgar nedeniyle yolun zaman zaman kapandığını belirten 81. Şube Şefi Erkmen, yolun açık hale gelmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Yol Açma çalışmalarına kar küreme aracına binerek katılan Vali Baruş, vatandaşların zorunlu olmadıkça araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını belirtti. Trafiğe çıkmak zorunda olan vatandaşların da araçlarında gerekli teçhizatları bulundurması gerektiğini ifade eden Vali Baruş, mağduriyet yaşayan vatandaşların en kısa sürede 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi vermelerini söyledi.

Yol açma çalışmalarının ardından 112 Acil Çağrı Merkezine geçen Vali Aydın Baruş, GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) İl Müdürlüğünde olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği olumsuzluklara hızlı müdahale etmek amacıyla 7/24 çalışmalarına devam eden TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kurulu ile bir toplantı düzenledi. Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, AFAD, Jandarma, Emniyet, Tarım, Sağlık, Belediye, Fedaş ve Karayollarından yetkili birer personel ile oluşturulan kurulun çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Baruş, vatandaşların mağdur olmaması için kurumların üzerine düşen sorumlulukları ivedilikle yerine getirmeleri gerektiği talimatını verdi. 112 Komuta Merkezini de ziyaret eden Vali Baruş, burada vatandaşların Acil Yarım talepleri hakkında personel ile bir süre sohbet etti.

MALATYA GENELİNDE DURUM

Bu arada, Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, Pazartesi saat 11.00 itibarıyla il genelinde kar yağışı nedeniyle oluşan durum hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Valilik açıklaması şöyle:

"Meteorolojik verilere göre, Malatya İli genelinde 23 Ocak 2022 Pazar günü saat 10.00 sıralarında başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışının 24 Ocak Pazartesi günü öğlen saatlerine kadar etkisini sürdüreceği, kar yağışının 24-27 Ocak 2022 tarihleri arasında aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir.

İlimiz genelinde yoğun kar yağışı, rüzgâr ve buna bağlı olarak tipi ve yollardaki buzlanma sebebiyle İlimizi diğer illere ve ilçelere bağlayan karayolları ile mahalle yollarında ulaşımda meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ekipleri tarafından yol açma çalışmaları 24 saat çalışma esasına göre devam ettirilmektedir.

24 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 11.00 itibarıyla;

■ Malatya İli genelinde Devlet-Karayollarındaki trafik durumu:

● Malatya-Elazığ Karayolu: Açık

● Malatya-Adıyaman Karayolu: Açık (Çekici Araçlar Hariç)

● Malatya-Kayseri-Karayolu: Açık (Çekici Araçlar Hariç)

● Malatya-Sivas Karayolu: Açık (Çekici Araçlar Hariç)

● Arapgir-Divriği Karayolu: Kapalı

● Arapgir-Kemaliye Karayolu: Açık

● Arapgir-Keban Karayolu: Açık

■ Malatya İli genelinde İl Karayollarındaki trafik durumu:

● Malatya-Pütürge Karayolu: Kapalı

● Malatya-Çelikhan Karayolu: Kapalı

● Malatya-Sincik Karayolu: Kapalı

● Arguvan-Arapgir Karayolu: Açık

● Arguvan-Hekimhan Karayolu: Kapalı

● Arapgir-Ağın Karayolu: Kapalı

● Hekimhan-Kuluncak Karayolu: Kapalı

● Kuluncak-Darende Karayolu: Kapalı

● Darende-Elbistan Karayolu: Kapalı

● Doğanyol-Pütürge Karayolu: Kapalı

■ Malatya İlçeleri İl Merkezine Bağlayan Karayollarındaki Trafik Durumu:

● Malatya-Akçadağ: Açık

● Malatya-Arapgir: Açık

● Malatya-Arguvan: Açık

● Malatya-Darende: Açık (Çekici Araçlar Hariç)

● Malatya-Doğanşehir: Açık

● Malatya-Doğanyol: Kapalı

● Malatya-Hekimhan: Açık (Çekici Araçlar Hariç)

● Malatya-Kale: Açık

● Malatya-Kuluncak: Kapalı

● Malatya-Pütürge: Kapalı

● Malatya-Yazıhan: Açık (Çekici Araçlar Hariç)

■ Malatya İli genelinde Mahalle Yollarındaki trafik durumu:

● 13 İlçemizde 542 Mahalle Yolu Araç Trafiğine Kapalıdır.

● Akçadağ: 72

● Arapgir: 42

● Arguvan: 45

● Battalgazi: 39

● Darende: 67

● Doğanşehir: 36

● Doğanyol: 16

● Hekimhan: 50

● Kale: 22

● Kuluncak: 21

● Pütürge: 64

● Yazıhan: 31

● Yeşilyurt: 37

■ Devlet ve İl Karayollarındaki karla mücadele çalışmaları Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 20 Ekipmanlı Kamyon ve 7 Greyder, Mahalle Yollarındaki karla mücadele çalışmaları ise Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve İlçe Belediyelerine ait 218 iş makinası ve 179 araçla devam ettirilmektedir.

■ Arapgir, Darende, Kale ve Pütürge İlçelerimizde 20 Mahallede 1.551 aboneye direklerdeki buzlanmalar ve trafo arızası nedeniyle elektrik enerjisi verilememektedir.

■ İlimiz genelinde içme suyu ve doğalgaz arzında bir sorun yaşanmamaktadır.

■ Acil sağlık sorunu olan vatandaşlarımızın hastanelere ulaştırılmaları kapsamında, 6 vakaya Paletli Ambulans vasıtasıyla müdahale edilmiştir.

■ İlimiz genelinde; yolların kapanması nedeniyle yollarda mahsur kalan araç ve vatandaşlarımız Karayolları ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edilerek kurtarılmakta olup halen yollarda mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır.

■ 23 Ocak 2022 Pazar günü, Malatya-Kayseri ve Malatya-Sivas karayollarının kapalı olması nedeniyle bu güzergahları kullanan otobüs ve özel araçlarıyla seyahat edenlerden; Malatya İl Merkezinde 767 kişi, Hekimhan İlçesinde 82 kişi, Darende İlçesinde 220 kişi olmak üzere toplam 1.069 vatandaşımıza Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız tarafından öğrenci yurtları, misafirhane ve otellerde konaklama imkanı sağlanmıştır.

■ İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam etmesi ve rüzgâra bağlı tipi ve hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak buzlanma olayı meydana geldiğinden;

- Vatandaşlarımızın kapalı olan Karayolları ile Mahalle Yollarında araçlarıyla trafiğe kesinlikle çıkmamaları,

- Seyahat edecek yol kullanıcılarının, yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünün 0312 449 91 99 no’lu telefonundan veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca KGM web sitesi www.kgm.gov.tr adresinden hizmete sunulan Güzergah Analizi Programı ile en uygun güzergahı ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları sorgulayarak yol seçimi yapmaları,

- Yoğun kar yağışının beklendiği tarihlerde, kritik yol kesimleri ve trafik yoğunluğu bulunan (yüksek rakımlı, uzun tülde iniş ve çıkışlar ile köprü ve viyadükleri olan) devlet ve il yollarımızda, fiziki araç özellikleri ve kış donanımı eksikliklerinden dolayı orta yüklü ticari taşıtlar, kamyon+römork, çekici+yarı römork vb. tiplerdeki taşıtlardan kaynaklı yol kapanmaları olduğundan bu araçların kar yağmaya başladığı andan itibaren trafiğe çıkmamaları, yollardaki emniyet şeritlerinin sürücüler tarafından kullanılmaması ve park yapılmaması, bu araçların uygun olan yerlerde beklemesi,

- Yoğun kar yağışının beklendiği günlerde yola çıkacak otomobil, otobüs ve benzeri taşıtların kış şartlarına uygun donanıma sahip olması, araçlarda kış lastiği, zincir, çekme halatı, takoz bulundurulması, yakıt depolarının dolu olması ve kış şartlarından kaynaklı olumsuzlukların (yoğun kar, tipi, görüş mesafesi olumsuzluğu v.b.) hususları dikkate alınarak sürücülerin yola çıkması, aksi takdirde hava koşullarının düzelmesinin beklenmesi,

- Yolda mahsur kalan ya da acil sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları önemle rica olunur."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • bulent (2 yıl önce)
    allah icin belediyeleri goren varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • zeren (2 yıl önce)
    Önlem alma geç müdahale et millete dışarı çıkmayın diye emri vaki talimatlar ver o da güzelmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Enteresan (2 yıl önce)
    Vali belediyemizin 5 gün boyunca bu işi beceremediği ortaya çıktığından ya güneş doğana yada belediye yolları açana kadar yola çıkmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Mazot olmuş 15 TL merak etmeyin zaten trafiğe çıkamıyoruz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya merkezde 6 gündür ben bir greyder görmedim. Evet mazot 15 lira Gürkan da fark etti Vali ne yapsın büyükşehir olmuşsun öngörü yok greyderin kepçen yok olan da ilçelerde yok açıyor.
    0
    0
    Yanıtla