Malatya'da kırsal kesimlerde etkili olan kar yağışı etkisini artırdı. Kentte bir süredir devam eden yağışlar, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından etkisini artırdı. 

Şehir merkezinde önce yağmur sonrasında ise kar yağışı olarak görünen yağışlar, kırsal ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı olarak görüldü.  Kayısı üretiminin önemli merkezlerinden Akçadağ ve Darende kırsalında birçok bölge beyaza bürünürken, çiçeklenme dönemindeki kayısıda üreticilerin endişeli bekleyişi sürüyor.

Yetkililer, kar yağışının kent genelinde bir süre daha etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Kayısı Ağaçları Beyaza Büründü

Çiçeklenme döneminde bulunan kayısı bahçeleri karla kaplanarak beyaza büründü. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Elazığ ve Malatya'nın yüksek kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don beklendiği belirtilerek, vatandaşların tedbirli olması istendi. Açıklamada ayrıca bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yağışlı, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği, Malatya'nın kuzeyi ile batısında yağışların zaman zaman kuvvetli olabileceği kaydedildi.

İha-malatyahaber.com