SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kürecik Radarı İçin 'Resmi' Açıklama.. "Bilgiler İsrail'e Verilmiyor"!.

Kürecik Radarı İçin 'Resmi' Açıklama..
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Malatya Kürecik Radar Üssü’ndeki bilgilerin İsrail’e değil, NATO üyesi ülkelerle paylaşıldığını  öne sürdü.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, yerel seçim öncesinde AKP'ye yönelik eleştirilerinin başında, Kürecik Radar Üssü'nün İsrail'e istihbarat sağladığı iddiaları ve kapatılması isteği sık sık gündem olurken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İran’ın İsrail ile ilgili açıklamalarının ardından bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Kürecik radar üssüne ilişkin iddialar doğru değildir.

Malatya'da yer alan Kürecik radar üssü, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasını amaçlamaktadır.

Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO'nun mevcut prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle ittifakın savunmasına yönelik paylaşılmakta ve kullanılmaktadır.

Radar bilgilerinin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı da söz konusu değildir.”

malatyahaber.com

KAPAK- ARŞİV FOTO: Kürecik'teki Radar Üssü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 hafta önce)
    türkiye devleti doğru yolda ,yüzümüz batıya dönük olmalıdır.abd ve israil ile beraber hareket etmeliyiz.medeniyet ve teknoloji batıda bundan vaz geçilemez.halkımızın dini hassasiyetleri de dikkate alınarak vatandaşın karşısında şahin bir tutum izlemek gayet doğrudur.vatandaşın dini ve eğitim durumu bazı gerçekleri görmesini engelliyor.bunun içinde lafta ve eylemde farklı çizgimiz olacaktır.vatandaşın ara sıra gazı alınarak doğru yolda yürünmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 hafta önce)
    Kimse kusura bakmasın tc amerikanın bir parçasıdır ve belki gözümüz görür mü bilmem ama yakın bir gelecekte tc himayesine girecektir..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • erol (2 hafta önce)
    İsrail e verilmiyor,Amcası ABD ye veriliyor. Nasıl olsa inanan inanıyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ayhan (2 hafta önce)
    incirlikten kalkan ABD uçaklari iran'dan atilan fuzeleri ve dronlari engellemek için havalanirken, Kürecik'te bulunan radar üssünden de elde edilen bilgiler israile verildi. .. Yukaridaki açiklamanin benim acimdan bir inandiriciligi yoktur... Kocaman bir yalan.Hep oldugu gibi. Israil'le yapilan ticareti de yalanladilar... Tepki gosteren insanlari gözaltina aldilar. Gözaltina aldiklarini bile yalanladilar...
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Haklısın herkes soyunu korur
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Furkan (2 hafta önce)
    Arkadaşlar doğru dedikleri ayrıca kesin bilgi yayalım bende orada görevliyim buraya bilgi gelince oradaki amerikalı general aman ha aramızda kalsın sakın İsraile söylemeyin diye askerlere emir veriyor bende yanındayım oradan biliyorum aman ha bunu da kimseye söylemeyin özel bilgi
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Hayır ola rüya görmüsün akıllı çocuk
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (2 hafta önce)Furkan isimli kullanıcı yorumuna
    Sonuna " iRONİ SEVENLERE" diye not düşseyin keşke. :)))
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (2 hafta önce)
    hakeza ticarette yapmıyorlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyali (2 hafta önce)
    su kucucuk kara parcasina sahip israil icin ne paralar odeniyor. demek ki ortadoguyu israil uzerinden yonetiyorlar. yemendeki irandaki korfezlerde alikonulan veya vurulan gemilerin iclerinde ne lojistik malzemeleri var bilmiyoruz. tarih tersine donecek gibi duruyor. Israil artik bolgede asla guvende degil. Iran Irak Suriye Lubnan butun arap ulkeleri Islam topraklarinda oynanan oyunlarin farkinda. uyanistan oturu buyuk bir hazimsizlik var. su savasta en buyuk ve gercekci tokati hamas tan baskasi atmadi. bu da bir gercek. Iran in dronlarinin vurulacagini kendileri de biliyordu ve ne yazik ki Iran in gucu abd ve israil e yetecek kadar degil onlar da bunu biliyorlar. Ama Rusya bolgede agirligini arttirir ve askeri sevkiyata devam ederse ilerde isin rengi degisir. Israil artik eskisi gibi guvenli degil. Her taraftan her an tokat yemeye hazir bu ulke.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Radar (2 hafta önce)
    Arkadaşlar yazılan doğru bilgidir ben ordaki radar diregiyim
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Adem (2 hafta önce)
    İsrail'e kim verecek yalan.ancak diğer bilgi sahibi ülkeler ve hamisi de vermiyor değil.eeeee sonuçta bilgi sahibi oluyor mu.üssün varoluş sebebi itrailin hamisi olan abd ye bilgi sağlıyor mu sağlamıyor mu.iran şovanist tamam İran hiç bir şey yapamıyor.iyi de biz zaten başka bir ülkenin üssü degilmiyiz.abd nin üslerinin varlığı bizim zaten bağımsızlığımıza bir darbe değil mi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • uğur tn (2 hafta önce)
    At yalanı neyse...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mahir (2 hafta önce)
    Bilgiler sadece NATO ülkeler ile paylaşılıyormuş.Yani Amerika ile, Amerika kim İsrail'in abisi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bahse girerim (2 hafta önce)
    Hayatıma bahse girerim ülkenin en az yarısı bu açıklamaya bir gram dahi düşünmeden inanacaktır. Defalarca tecrübe ettik artık.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • berk (2 hafta önce)
    gidip kapısında kola şişelerini yere döksek etki edermi acaba
    %87
    %13
    Yanıtla
  • berk (2 hafta önce)
    ben safımda daha önce tv vericisi demişlerdi sanki
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Orhan (2 hafta önce)
    Ağam biznen egleniy.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • OpTiMiST (2 hafta önce)
    Kürecik radar üssünün içerisine Türk askeri bile bırakmıyorlar ki.İçerde ne yaptıklarını bizimkiler bilsin.Sadece bizim askerler dışarı da onların güvendiklerinden sorumlu.Yarın Allah korusun ilk bizim orayı vurabilirler
    %91
    %9
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Halkı kandırmayın, saf yerine koymayın. Bilgiler Amerikaya veriliyor, onlarda İsraile veriyor. Kimi kandırıyorsunuz? Halkın uyandı artık. Yalanlarınıza karnımız tok.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Taner (2 hafta önce)
    Herşeyleri yalan olduğu gibi bu da yalan
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Reel (2 hafta önce)
    Kesin ikna oldum!!!Bunlar hep Ameriganin işleri, oyun boyuk yeğen
    %92
    %8
    Yanıtla
  • A Alu (2 hafta önce)
    Gerçekten Türkiye NATO damı kürecik incirlik söz konusu oldumu NATO dayız en büyük ordusuyuz amaa suriyede ırakta egede düṣmanız ABD laf söyleyen muhtar dahi olamaz deniz gezmiṣ gibi hayìn ilan edilirsin ABD nin verdiģi süt tozu sıvı yaģı un peyniri yiyenler FTO PKK ya da 5 kuruṣa vatanı satar olduk 6cı filoyu kovan denizler yusuflar mahirler dinsiz kominist oluyormuṣ nedense kürecik de Sadece Türkiyeyi korur diyelim
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (2 hafta önce)
    Turkiye, ABD, Israil arasında istihbarat paylaşım antlaşması var. Füze kalkanı faal durumda iken zaten görevini yapıyor; israil ve ABD bilgileri alıyor. Ayrıca bilgi sunmaya gerek yok. Sistem otomatik çalışıyor.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • FARUK (2 hafta önce)
    Ha ha yanlışlıkla, DOĞRU Açıklamayı Yaptılar..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    Yav he he
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (2 hafta önce)
    NATO ABD ye ABD İsrail e bilgi veremez mi? İnsanın aklı ile alay etmeyin
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ömer (2 hafta önce)
    Çocuk mu kandırılıyor ABD kim İsrail kim Babaya bilgiyi ver çocuk bilmesin insanı aptal yerine koyuyorlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    İyide natoyu kuran kim abd kurecikte vazife yapan kim abd nato müttefiki kim abd yahu zaten İsraili koruyor ve bilgiyi veriyorsun gelde gülme :::)))
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Ne söylersek söyleyelim yiyen bir kütle var
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Alişan (2 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kütle değil kitle
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kitleyi, kütür kütür kütürdetiyorlar da ondan mütevellit öyle demiştir.
    %83
    %17
    Yanıtla