SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tam 'Çökme' Gibi.. 'Hemen Boşaltın' Diyorlar, Gerisine Yanıtları Yok!.

Tam 'Çökme' Gibi.. 'Hemen Boşaltın' Diyorlar, Gerisine Yanıtları Yok!.
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, Malatya'da 'rezerv alan' adı altında yapılan çalışmaların muhatapların bilgilendirmeye yönelik değil de adeta 'kapalı kapılar ardında' yürütülmesi vatandaşları tedirgin ediyor.

Çalışmalar kapsamında rezerv alanların tam olarak nereler olduğu resmen duyurulmazken, sızan krokilerde ise bazı binaların rezerv alan dışında olması, bu alanların belirlenirken hangi kriterlerin gözeltildiği de kamuoyundan adeta sır gibi saklanıyor.

Rezerv alan sınırında kaldığı iddia edilen binaların 'sağlam' dahi olsa yıktırılacağı iddia edilirken, bu konuda mülk sahiplerinin rızasının aranmayacağı ancak inşaat maliyetlerininin ise mülk sahiplerinin üstlenmesi gerektiği iddia ediliyor. İnşaat maliyetlerinin ne kadar olacağı bilinmezken, söz konusu maliyeti ödemek istemeyen veya ödeyecek durumu bulunmayan mülk sahiplerinin tapularının ne olacağı belirsizliğini koruyor. Yeni yapılan ev ve dükkanların vatandaşlara aynı yerden verilip verilmeyeceği konusuda yetkililer herhangi bir net yanıt veremiyorlar.

Rezerv alan olarak belirlendiği iddia edilen yerlerdeki sağlam binaları önce 'çat kapı karot' alınması girişiminde bulunulurken, bunu kabul etmeyen kişilerin yerlerine ise hiç bir gerekçe bildirmeden '15 gün içinde binayı tahliye edin' içerikli 'ilanen tebligat' yapıldığı öğrenildi. Karot alma girişiminde mülk sahiplerinin muhatap alınmaması, son yapılan tebligatlarda da uygulanan bir yöntem oldu. 

İlanen tebligatlarının muhtarlıklara asıldığı öğrenildi. Tebligat içeriklerinde ise itiraz süresi ve nereye yapılacağı konusunda da bilgiler verilmediği görüldü. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 hafta önce)
    Rezerv alanı ilan etmek harika, kim kimin malına çöküyor. Malatya'da sağlam bina kaldı mı ki, bakıyorum bazı zenginlerin işine yaramıyor. Bırakın yıkılsın yerine sağlamı yapılsın. Her an için Malatya da deprem olabileceğini uzmanlar belirtiyor.Malatya haberde sık sık okuyoruz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet bilmeden boş boş konuşma. Önce git rezerv alan uygulaması nedir? Bir oku öğren gel sonra konuş. İşkembeden bol kese sallama. Millet arsasını kendi yapsa daha kârlı oluyor. Rezerv alan olunca arsanın yarısı gidiyor. Yapılan inşaatın parasını da ayrıca taksitle ödüyorsun fazlasıyla. Sen neyin hesabındasın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Furkan (3 hafta önce)
    Olsun Allah'a şükür Malatyada bayrak inmedi ezan susmadı gazze düşmedi. ekonomi dediğin nedir sanki soğan ekmek yeriz olur. 1 ekmek alamazsak yarım yarım bölüşürüz sami başkanım Babacan Vekilimiz ve namık başkanım elini atar çözer hamdolsun. Çok şanslıyız çok. İyiki varlar iyiki oylarımızla sandıkları patlattık şimdi de onlar patlatsın bakalım
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ Efendi (3 hafta önce)Furkan isimli kullanıcı yorumuna
    Soğan 25 TL furkan
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İlhan (3 hafta önce)
    Depremden dolayı evi ağır hasar ve yıkılanlara eşya yardımı ne zaman ödenecek sayın vekiller belediye başkanları bununla ilgili herhangi bir çalışmanız yada sorduğunuz bir yer var mı?Sizi yüksek bir oy ile seçtik sonucunu almak isteriz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vah Malatya (3 hafta önce)
    Belgesellerde Çakalların filleri parçaladığı biz de Malatyanın yıkılıp parçalandığını göz yaşları içinde seyrediyoruz. Artık iş işten geçti şehre hakim oldular talan ediyorlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (3 hafta önce)
    Artık devlet yok. Harami düzeni var. Şehre dışarıdan gelip yerleşen. Şimdi gerçek Malatyalıyım diyen haramzadeler. Şehri talan ediyorlar. Depremde ezilmiş yıkılmış yokolmuş Malatyalı da seyrediyor. Ankara da saçını tarıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (3 hafta önce)
    Devlet artık doymayanların kontrolünde. Doymak bilmeyenler her şeye çökmek istiyor. Aç kursakları hiç bir şey doyuramaz. Tek umudumuz Allah. O gönderdi bunları o alsın. Kahhar ismi ile kahretsin hepsini. Artık kulun gücü bunları durdurmaya yetmez.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    Biz Malatya olarak bu zihniyete destek verdiğimiz sürece arsamızada evimizde çökerler mafya yöntemi gibi sen nasıl sağlam evimi yıkarsın sen sosyal devletsin vatandaşını sokağa atarsın hiç bir vicdan bunu kabul edemez bizi yönetenler kendinize gelin aklınızı başınıza alın
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Adem (3 hafta önce)
    Tam bir saçmalıktır gidiyor.bir sosyal proje birinin zararına yapılmaz hele ki yerinde dönüşüm gibi başka proje varsa.ne diye zorla rezerv alan adı altında talan edilmeye çalışılsın.aile binaları için en ideal uygulama yerimde dönüşümle kişinin kendisinin yapması.o kadar sade ve basit.her yer yıkılmış riskli yapı yok ki illa konut rezerve mecbur bırakılmak aslında kanun dışı.bu kadar basit.kanun şu an yapılmak istenen deprem öncesini içerir.şu an yapılmak istenen elbet iyi bir çalışma.konutlar yerinde yapılacak.ama herkes için iyi sonuçlar doğurmuyor gerçeğine sağır mı olalım.hakkını aramayan Allah'a karşı gelmiş olur.aksini iddia eden küfre girer.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Asım (3 hafta önce)
    Konut rezerv alanı mükemmel bir çalışms.ancak her şey olduğu gibi iyi işler adı altında milletin yerine çökme yaklaşımı olmaz olur mu.kimse aksini iddia edemez.kentsel dönüşümün temel dayanağı can güvenliği tehlikesi varsa özel mülkiyete dokunulur diyerek konut rezerv alanı ilan edilmektedir.şu an Malatya da can güvenliği tehlikesi durumu yok ki.her yer yıkıldı arsalar bakir hale geldi.işte burada çökme başlıyor.zorla özel mülkiyete dokunuluyor.zorlama varsa çökülür.çökülmüyorsa yerinde dönüşümle evini yapmak istiyorsa bu durumu devlet meselesi yapıp vatandaşa özel mülkiyetinde tasarruf hak gaspı yapılıp müsade edilmiyorsa burda art niyet vardır.kanunun takan var mı ki ülkede.yasa çok açık.can güvenliği mülkiyet hakkında önce gelir.iyi de can güvenliği tehlikesi olduğunu iddia ederek dehşet bir yalana sığınılır mı.zorla konut rezerv alanına sokup, milletin mülkünün yeri konumu kimliği katı belliyken kuraya sokarak vatandaşın canına ot tıkayarak vatandaşın hakkını katletmenin anlamı var mı.zorla konut rezerv alanına koyup;alt yapısı olmayan yerlerde ki gibi alt yapı maliyeti olmadığı halde makul ve yaşanabilir daire yapmayarak çok iyi bir hizmet ettiğinizi iddia ederek kimsenin hakkını da aramasına müsaade etmeyerek adil olamayan işlere imza atılır mı.konut rezerv alanı çalışması iyi bir sosyal proje.ancak bazılarımız için zararına da olsa projeye cebren dahil edilmesi gasp değil de nedir.şimdi söylenildiği gibi olmayacak göreceksiniz.herkesin mülkünün kimliği;yeri, cephesi,konumu, katı belliyken kura yoluyla bağcı olan arsanın sahiplerinin nasıl can yakacaklarını göreceğiz.diğer yapılan tokiler gibi alt yapı sorunu olmadığı halde dairelerin,4 çocuklu aile isteyen devlet ricali bilmiyor mu,yaşam kalite düzeyi için 130-140m2 niye yapmadılar diyeceğiniz gün elbet gelecektir.kanal üstü TOKİ evleri yapmak çok mu zor.proje sorunlarına ilaveten,bir de bazılarımızın tamamen zararına olduğunu bile bile konut rezerve dahil edilmeleri var.işte en iyi bedel ödetenin kim olduğunu bildiğimiz bu düzende haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturuyla kanun dışı yaklaşımlara imza atanlar hukuksuzluk etmekte ve ekonominin kahredici bir hale geldiği hayat evresinde birileri tarafından daha da yaşanılmaz kılmak için mücadele etmekteler.iyi olan bu sosyal projeleri birine zarar vererek yapılırsa projenin kendisi proje olmaktan çıkar.adil olan her çalışma neden hayat bulup,kabul görmesin.her işimizde olduğunu bildiğimiz torpiller bu ülkede hangi işte olmamış.çok yazık
    %60
    %40
    Yanıtla
  • ali (3 hafta önce)
    Herkesin keyfine göre hareket edilirse bu şehir 20 senede ayağa kalkamaz. Devlet, ben binanı yapıp teslim edeceğim diyor. Bunu bile saçma sapan nedenler öne sürerek engellemeye çalışanlar var. Bir an evvel boşaltılması gereken yerlerin boşaltılıp ihaleyi alan inşaat firmasına teslim edilmesi lazım. Böyle engellemeleri yapanlar ile , işler neden yavaş yürüyor diye şikayet edenler aynı kişiler. Zaten böyle gariplikler nedense bizim memeleketimiz de yaşanıyor. Herkes aklını başına alsın.Şehrimizi bir an önce ayağa kaldıralım.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • İşte o söylediğin akıl, gösteriyor ki çok önemli.kim zararına bir uygulama isterse akılsız olmaz mı.yerinde dönüşüm uygulamasıyla ev yapmak isteyenlere zorla konut rezerv alanı dayatması haksızlıktır.işte o aklı başında olan haksızlığa dur der.konut rezerv alanıyla ev yapılmasına hangi akıl karşı çıkar.burda sorunlu durumlar var.seni ilgilendirmiyor diye biz de mi haksız işe boyun eğelim.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Asım (3 hafta önce)
    Konut rezerv alanı adı altında milletin yerine çöküyorlar.kimse aksini iddia edemez.kentsel dönüşümün temel dayanağı can güvenliği tehlikesi varsa özel mülkiyete dokunulur diyerek konut rezerv alanı ilan edilmektedir.şu an Malatya da can güvenliği tehlikesi durumu yok ki.her yer yıkıldı arsalar bakir hale geldi.işte burada çökme başlıyor.zorla özel mülkiyete dokunuluyor.zorlama varsa çökülür.çökülmüyorsa yerinde dönüşümle evini yapmak istiyorsa bu durumu devlet meselesi yapıp vatandaşa özel mülkiyetinde tasarruf hak gaspı yapılıp müsade edilmiyorsa burda art niyet vardır.kanunun takan var mı ki ülkede.yasa çok açık.can güvenliği mülkiyet hakkında önce gelir.iyi de can güvenliği tehlikesi iddia ederek dehşet bir yalana sığınılır mı.zorla konut rezerv alanına sokup milletin mülkünün yeri konumu kimliği katı belliyken kuraya sokarak vatandaşın canına ot tıkayarak hakkını katletmenin anlamı var mı.zorla konut rezerv alanına koyup;alt yapısı olmayan yerlerde ki gibi alt yapı maliyeti olmadığı halde makul ve yaşanabilir daire yapmayarak çok iyi bir hizmet ettiğinizi iddia ederek kimsenin hakkını da aramasına müsaade etmeyerek ne adil olamayan işlere imza atılmaktadırlar.konut rezerv alanı çalışması iyi bir sosyal proje.ancak bazılarımız için zararına da olsa projeye cebren dahil edilmesi gasp değil de nedir.şimdi söylenildiği gibi olmayacak göreceksiniz.herkesin mülkünün kimliği;yeri, cephesi,konumu, katı belliyken kura yoluyla bağcı olan arsanın sahiplerinin nasıl can yakacaklarını göreceğiz.alt yapı sorunu olmadığı halde şairlerin yaşam kalite düzeyi için 130-140m2 niye yapmadılar diyeceğiniz gün elbet gelecektir.bu proje sorunlarına ilaveten,bir de bazılarımızın tamamen zararına olduğunu bile bile konut rezerve dahil edilmeleri var.işte en iyi bedel ödetenin kim olduğunu bildiğimiz bu düzende haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturuyla kanun dışı yaklamışlara imza atanlar hukuksuzluk etmekte ve ekonominin kahredici bir hale geldiği hayat evresinde birileri tarafından daha da yaşanılmaz kılmak için mücadele etmekteler.iyi olan bu sosyal projeleri birine zarar vererek yapılırsa projenin kendisi proje olmaktan çıkar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Politika (3 hafta önce)
    Şecimden öncede proje hazır deniliyordu proje hazırsa paylaşın paylaşılmamasının amacı daha sonra üzerinde istenildiği gibi oynamakmı bu rahatsız edici bir durum .
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ertaç Önal (3 hafta önce)
    Rezevr alanlarında yapılmakta olan ve yapılacak inşaatlar için "rant" yakıştırması yapmak haksızlık olur. Rezevr alanlarındaki binalar ne kadar sağlam yapıda olursa olsun yıklması hem o semtteki binaların gerek iç gerekse, dış mekan görünümleri ile yeknesaklığın sağlanması ve çirkin yapılanmaların düzeltilip yenilenmesi açısından önemlidir. Yeni yapıalan,çok güzel iç ve dış mimarisi olan binaların yanında yapı olarak sağlam ama özellikle dış cephe mimarisi ile yeni yapılanların yanında kıyaslanamayacak ölçüde çirkin duran binalar hem o semtin, hem de şehrin genel görünümünü olumsuz etkileyecektir. Yeniden yapılanmaya engel olmaya muvaffak olanların sonradan çok pişman olacağını düşünüyorum.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (3 hafta önce)Ertaç Önal isimli kullanıcı yorumuna
    İç ve dış güzellikle ilgili supriz olmaz. Biz bu devletin vatandasiyiz sevgili değiliz! Proje ile ilgili bilgi kimseye verilmiyor! Alenen milletin malına çöküyorlar!
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kim nerede kimin malına çökmüş. Biliyorsan eğer buradan açıkla. Açıklayamıyorsan eğer provakatörlük yapıyorsun demektir.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (3 hafta önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Onu projeyi gizleyenlere söyle? Proje nerde? Ahmet amcanın dükkanı nerede metrekaresi kaç? Gittiğinde bilgi alamıyorsanız bu cokmedir!
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 hafta önce)Ertaç Önal isimli kullanıcı yorumuna
    Para yoktu hani.ilk önce doğal yollarla yıkılanı yapın
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Doğal yollarla yıkılan ile sonradan yıkılan arasındaki farkı ve neden öncelik verilmesi gerektiğini söyle de bizde bilelim.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Cengiz (3 hafta önce)
    Rezerv alan vatandaşın lehine.Araştırin ondan sonra yazın.Kendinkendimizi ve başkalarını gaza getirmeyelim.Devlet evse evini dükkansa dükkanını yerinde yapıp veriyor ve proje dahilinde belki birkaç bina da yıkılıyor.Mahkemelik olduğu için henüz yıkılmayan binalar var ve milletin sabrı yok bir an önce yapılsın diyoruz sonra da benim odunum diyenler yüzünden işler uzuyor. Malatyahaber, popülist bir yaklaşımla haber yapmışsınız.Dogru haberlerinizi her zaman takdir ediyor ve destekliyorum ancak bu haber olmamış.Önce Malatya.Bu fırsatı değerlendirelim ve planlı ve düzenli bir şehirde yaşamak adına bu fırsatı değerlendirelim.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (3 hafta önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    Bu şerefli bir gazete. İktidar muhalefet demeden herşeyi olduğu gibi yazdı her zaman! Koçum biz araştırdık. Milleti çarpma var! Milletin malına çöküyorlar! Çökmeyen çıkar projeyi soran oradaki mülk sahibine yerini gösterir!
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Senin bu üslubuna nasıl cevap vereceğimi biliyorum ama neyse senin seviyene düşmeyecegim.Birdakine benim düzeyli yorumlarima düzeyli cevap yazarsan sevinirim kardeş.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Siz yazıyı dikkatli okumamışsınız herhalde.Böyle yaptım olduyla iş yapılmaz.Vatandaş mağdur edilmez.Vatandaşa cevap veremiyorlar.Aksine Malatya haberin yeterince araştırdıklarını düşünüyorum.İşin hangi boyutlara geleceğinin maalesef farkında değilsiniz.Yüzeysel düşünüyorsunuz..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cengiz kardeşim haklı malatyahaber yanlı yayın yapıyor gizli gerçekleri saklıyor. Cengiz kardeşimin de dediği gibi evse ev dükkansa dükkanı yapıp hiö bir şey istemeden geri verecek vatandaşa. Bununla da kalmayacak devlet hatta ev başına 5 milyon dükkan başına da 10 milyon vatandaşa ayrıca para verecek bu da sizin hakkınız diye. Malatyahaber bunu niye demiyorsun :)
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Furkan kardeşim Toki ler de borçlandırılarak veriliyor onların da borçlanma tutarı henüz belli değil.Bedava verileceğini kimse söylemiyor değerli kardeşim.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Yine mahkeme kapılarına düşecek vatandaşlar yıkılan binari yapmaya bakın birakin sağlam binalarla ugrasmayi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Zurna44 (3 hafta önce)
    Yeter artık yerinde dönüşüm için imar iznini ve hibe ve krediyi verin, millet il dışında perişan vaziyette bekliyor. Oylar düştü daha neyi bekliyorsunuz?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 hafta önce)
    Soruların sorunların tek cevabı malatya çok güzel olacak ): da kime güzel olacak
    %82
    %18
    Yanıtla
  • konuk (3 hafta önce)
    bayram bey hala seçim öncesinde yaşıyor. yapacağız, edeceğiz, adaletli olacağız vs. bir an önce icraata başla. bırak şu tebrikleri, cicim aylarını, hoş geldinleri. vatandaş için 1 gün kıymetli. Cümlemizin Kadir gecesi mübarek olsun.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Furkan (3 hafta önce)
    Malatya'lılar korkmayın bu tedirginlik nedir ya. Sonuçta sandıkları patlattınız hamdolsun her zamanki gibi rekor oyla Türkiye de 4. Olduk ak partimiz. il teşkilatımız sevgili milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız bir çırpıda çözerler sorunu Malatyalıya göre ne var, sonuçta bir adıyaman değilsiniz. Ayrıca tokide ve bakan yardımcılarından çok tanıdıkları olduğunu her gün söylediler. Verdik yetkiyi göreceksiniz etkiyi. Hadi ellerinize sağlık Malatyammm. Ayrıca sıkıntında çıkarmamak lazım boşaltın dedilerse boşaltın. Sanki ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin demişler. Herkesin bahçesi ve bahçesinde villası vardır gidin orada kalın ne var sanki
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Aynen öyle çok doğru demişsin. İşinin Er i Sami er başkan çözer. Sıkıntısı olan varsa büyükşehir belediyesine gitsin hemen işi halleder Sami başkan
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Onur Evren (3 hafta önce)Furkan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen bu kafayla şimdiye çıktıysan helal olsun.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Onur bey neden öyle diyorsunuz ki söylediklerimde yanlış yok. Malatya lı her ne kadar selahattin gürkan a malatyada sorun yok dedi diye kızsa da oyunu ak partiye verdi. Bu göstermektedir ki malayya da gerçekten de sorun yokmuş malatya lı memnunmuş. Türkiye de de dereceye girdiğimize göre ak partiye oy verme konusunda o zaman herkesin keyfi yerinde demektir. Bakmayın bir kaç kişinin malatyada problem var dediğine vallahi seçim tablosunda görülen malatya da her şey süpermiş. Bu durumda sami er e de güven duyduysa malatyalılar o zaöan benim açımdan problem yok demektir sorun varsa başkanım çözer Allah'ına kurban Malatya sakın ağlama Malatya sen seçimini yaptın şimdi de boşalt diyorlarsa boşaltacaksın Malatya bu kadar basit. Ekmek yoksa pasta yeriz ne var sanki pastada mı yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Refer (3 hafta önce)
    Saray Mahallesinde ağır hasarlı evimiz karşılığı hak sahipliği kurasına kentsel dönüşüm gerekçesiyle sokulmadık. Devletin Saray mahallesi ve diğer bölgelerde evleri yapabilmesi için bölgenin bir an önce hazır hale getirilmesi ve yüklenici firmalara yer teslimi yapılması gerekiyor. Devlet vatandaşın evini yapma gayretinde iken rant ve çökme tabiri ne derece uygun? Bu tür geciktirmeye dönük itirazlar ev teslimimizi geciktirerek çok kişiyi mağdur ediyor.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (3 hafta önce)Refer isimli kullanıcı yorumuna
    Haberi lütfen iyi okuyun. Yıkılan binalar için durum başka sağlam binalar için başka. Sağlam binaları yıkma kararlılığı kadar, yıkılan binaları yapma çabasını göremiyoruz. Bir senedir insanların sağlam binalarını yıkmak için çaba sarfediyorlar. Peki bu insanlar şunları soruyorlar: cebimizden para çıkacak mı ? Yanıt yok. Çikacaksa ne kadar olacak? Yine yanıt yok. Aynı yerden yerim verilecek mi? Yanıt yok. Metrekarede küçülme olacak mı? Buna da Yanıt yok. Hal böyleyken binası sağlam olan kişiler niye kuzu kuzu binalarını teslim etsinler. Bir de bu açıdan düşünün. Tek düşünce o binaları yıkmalıyiz olmamalı. Bu gecikmeler neden olan aslında bu sorulara cevap vermeyen kamu kurumlarıdır. Binalar yıkılırsak sonrasında biz ne dersek kabul edecekler mantığı hakkaniyetli değil.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Adem (3 hafta önce)
    Orta hasarlı olan binamız için hibe destek uygulamasıyla yerinde dönüşüm sosyal projesinden faydalanmak isterken yerimiz konut rezerv alanına dahil edilmiştir.bizler ki projenin de, konut rezerv alan ve yerinde dönüşüm projesi, devletin sosyal projesi olduğunu bilmekteyiz.iki projeden biri diğerine kurban edilmesin diye haykırmaktayız. daha önceki başvurumuz da binamızı yerinde dönüşüm desteği ile yapmak istemekteyiz.iki projenin amacı da sağlam evlerde oturmamızı isteyen devletimiz ve yetkiler varolsun.ancak bizim gibi binasını yapmak isteyen bizler için konut rezerv alanına isteğimiz dışı dahil edilen yerimiz için neden yerinde dönüşüm talebimiz yok sayılıp,perişan eden depremler sonrası,yerimizi bireysel olarak yerinde dönüşümle yapma isteğimiz gasp edilmek isteniyor.konut rezerv alan ilan edilip yapılmak istenen projenin toplum yararına olan yönü; yerinde dönüşümle halka, yine mahallesinde konut yapımında bulunmak.maalesef bazılarımız için tam bir zarar ve ziyan ifade etmektedir.zorla konut rezerv alanına dahil edilmek istenmesi sosyal devlet anlayışına sığmaz.madem vatandaşın sağlam yapılarda oturması yetkililer tarafından isteniyor.ne garip ki arsamıza yerinde dönüşüm yapmak istememize müsade edilmemesi ve anlayışla bakılmaksızın zorlamayla projeye dahil edilerek maddi zarara sebebiyet verilmesini,depremin alt üst ettiği zorlu yaşam koşullarını daha da yaşanmaz ve içinden çıkılmaz bir hale düşmemize sebebiyet vermekteler.kentsel dönüşüm kanunun da belirtildiği üzere; özel mülkiyete dokunulamaz,ancak can güvenliği tehlikesi hasıl olursa,can güvenliği özel mülkiyet hakkından önce gelir deniyor.sayın yetkililer bilmiyor mu.hayati tehlikesi olan alan mı kaldı çoğu yer zaten yıkıldı.işte burda maalesef yapılan haksızlıklara göre kimse kusura bakmasın şeytani plan yatıyor.şu hale bakın özel mülkiyete dokunulması için can güvenliği tehlikesi olması gerekli diyor ancak can güvenliği tehlikesi oluşturan yapılar yıkıldı,neredeyse hasarlı yer kalmadı.güçlendirme,hibe ve kredi destek uygulamalı yerinde dönüşüm başvurumuz da mevcut.bitişik ayrı parsellerde de can güvenliğini tehlikeye atacak yapı yok.can güvenliğini tehdit eden bir durum yokken vatandaşların faydasına olduğuna bakılmadan konut rezerv projesinin ikamesi yerinde dönüşüm olduğu halde.üstelik Malatya haber var olsun ne garip ki rezerv dışı kalanlar hak sahipliği varsa ordan kazanacak.sonra arsasını ihya edecek.bizede bir yerinde dönüşüm çok görülecek.üstelik konut rezerv alanı zararımıza olsa bile.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Erkan (3 hafta önce)
    Hem fırsar bu fırsat şehrimizi güzel bir planlamayla yeniden yapalım diyorsunuz.Hemde devlet rezerv alanlarında ortalarda kalmış binalarıda yıkıp güzel bir planlamayla yapalım diyor.Bunada karşı çıkıyorsunuz akıl tutulması bu olsa gerek.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Nurettin (3 hafta önce)Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Senin başına gelsinde görelim o zaman böyle rahat konuşur musun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bedava mı yapıyor Erkan? Seçimden sonra inşaat malzemelerine gelen zamlardan haberin var mı? Asgari ücretli ya da emekli maaşı alan adam farkı nasıl ödeyecek? Ağalık vermekle olur, almakla değil ! Çıkıp güzelleme yapmayın.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Güçar İnşaat Çavuşoğlu rezerv alanı ihalesini 1 Milyar 142 Milyon TL ye aldı. 404 konut yapılacak. Şimdi bölelim, daire başına ne düşüyor ? 2 Milyon 826 Bin 732 Türk Lirası. (2.826.732 TL) 750 Hibe + 750 Kredi, ettimi sana 1 Milyon 500 Bin Türk Lirası (1.500.000 TL) Geriye ne ödenecek ? 1 Milyon 326 Bin 732 Türk Lirası (1.326.732 TL) AKLIM TUTULDU ERKAN ! 15 Milyon Asgari Ücretle çalışan, 16 Milyon emekli maaşı alan, 5 Milyon da kamuda çalışan sayısı var. Kamuda çalışanların % si ortalama 20. Geriye kalan %80 in (asgari ücretli+emekli) aylık geliri (asgari ücret 17 bin, emekli 11 bin) ortalama 15 BİN Tl. AYLIK NE KADARINI ÖDEMELERİNİ İSTERSİN ERKAN ? VARMI GÜNAHSIZ (FAİZSİZ) PARA VEREN Bİ YER ?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ekonomi çoh eyi, soğan ekmek yeriz ama reisi yedirmeyiz. Vatan sağolsun, evsiz olunur,vatansız olunmaz. Aşırı ironi yaptım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Okuduğunu anlama problemin mi var. İnsanların malına çöküyorlar, adamlara çöktükleri yerlerinden yer verip vermeyeceklerini bile söyleyemiyorlar, kimseye doğru düzgün bir cevap verilmiyor vs. diyorlar. Rezerv alanları ve torpil meselesini tüm krokilerle yazdılar, duyurdular. Yalan söylediler, doğru düzgün cevap bile veremediler. AKP'lilerin, zengin ve nüfuzlu olanların mallarını rezerv alanı alanı dışında tuttular. Daha neyi göreceksin. 1 sene geçmiş hala bunların doğru düzgün adaletli iş yapacağına inanıyorsan, çarşı inşaatlarını zemin etüdü yapmadan başlattıklarını sonra su çıkınca (doğal olarak) nasıl kazık çakmaya başladıklarını, Öznur Çalık'ın, Mustafa Şahin'in, Cemal Akın'ın ve daha birçok AKPli ve para babasının yerlerinin nasıl rezerv alan dışında çıktığını görmemişsen hala anlattıkları mavallara inan dur. Seçim öncesinde çok tepki aldıkları için daha inşaatına başlamamış konutların kuralarını çektiler, kurada adı çıkanların birçoğu henüz ortada bina görmedi. Aklı tutulmuş olan sendin farkında değilsin.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Semih (3 hafta önce)
    Bu tebligatları gönderenlerin maaşlarını Devlet 1 gün geç yatırsa kıyameti koparırlar.Bu kararları verenlerin kendi mallarını yıkalım desen yine kıyamet kopar.Başkalarının sağlam binalarını da rahatlıkla yıkmaya kalkarlar.
    %83
    %17
    Yanıtla