SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alt Yapı Yatırımları İçin 4 Milyar TL Hibe Fon Sağlandı'

'Alt Yapı Yatırımları İçin 4 Milyar TL Hibe Fon Sağlandı'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in girişimleri sonucu, MASKi Genel Müdürlüğü'nün alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere 4 milyar TL'lik hibe fon sağlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın toparlanması ve yeniden inşa sürecinde, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in girişimleriyle, şehrin altyapısını güçlendirmek ve depremden etkilenen bölgelerin inşa sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması için 4 Milyar TL hibe fon Malatya’ya kazandırıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla sağlanan önemli hibe fon finansmanları sayesinde, il genelinde su ve altyapı projelerinde büyük ilerlemeler kaydediyor. 

6 Şubat depremlerinin ardından alt yapının da büyük oranda hasar aldığı Malatya’da, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarla yaptığı temaslar sonrasında sağlanan hibelerle birlikte alt yapı yenileniyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in kentsel altyapıyı güçlendirme, su kaynaklarını verimli kullanma ve çevreyi koruma yönündeki kararlılığı ile birlikte çalışmalarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya’ya daha kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sunmak için çalışıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in girişimleriyle Malatya’ya kazandırılan 4 milyar liralık hibeler ile başta İkizce Bölgesi Atıksu Kolektörü, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile İçmesuyu Ana İsale Hattı olmak üzere şehrin alt yapısı yenilenerek hizmete sunulacak. "

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Hakan (2 ay önce)
    Futbol kulüplerinin borcunu ve kazancını başkanlara yükleyen bir yasa tasarlansaydı; bu tür durumlar olmayacaktı. Ülke olarak neyi çözebildik ki o işi de çözelim...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Belediye başkanları nerde gören varmı sahada göremiyoruz yeni açılan kuzey kuşak yollunu Alper Tunga bulvarını ve bir çok yeri gezin çöplük olmuş yeni yapılan kaldırım tamamlanmamış dağılıyor Malatya’nın her yerini gezip yapılacakları yapın biz vatandaş olarak görüyoruz siz ortada yoksunuz..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Üst yapı yokki alt yapı yapılsın. Yaw ne komik adamlar bunlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Komik kim? (2 ay önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Komik olan senin yorumun. Altyapı yapılmadan üst yapı mı olur? Temel olmadan bina mı inşa edilir. Bu mu şimdi ?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    4 milyar TL dediğiniz hepi topu 100 milyon dolar. Deprem görmüş şehir için önceden açıklanan kredi. Cokmu. Şöyle bakın birde. Bir uçağın 500 milyon dolara alındığı yerde, bir sarayın 1 milyar dolara yapıldığı yerde.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Misafir (2 ay önce)
    Bu devamlı şikayet eden hiç birşeyden memnun olmayan, tebrik etmesini bilmeyen tayfa nereden türedi bu memlekette. Bırakında insanlar işini yapsın. Kahve köşesinde oturup elestirmekle olmuyor. Koca memleket yıkılmış kolay mı tekrar ayağa kaldırmak..
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Malatyanın ilçelerine git bak hiçbirşey yapılmamış anca Malatya ayağa kalkacak cümlesi söyleniyor ama yapılan hiç birşey yok.Başkanın suçu yok ekibini kendi oluşturmadı
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Böyle ekip mi olur belli bir cemaatin güdümüyle ekip mi kurulur
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 ay önce)Turan isimli kullanıcı yorumuna
    ne ekibi işten anlayan kimse yok baskanın işi zor
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ahmet Musa (2 ay önce)
    Bırakın da insanlar işlerini yapsın. Güzel olanı görün artık. Adamlar devasa kaynaklar sağlıyorlar, elinden geleni yapıyorlar. Malatyamızı ayağa kaldırmak için çaba sarfediyorlar. Bu hibenin daha önce açıklanan hibe ile alakası yok. Bu Sami başkanın şehrimize çabaları karşılığında kazandırdığı hibe. İyiyi görün artık. Çalışan adamın yanında olun. Sırf algı oluşturmak için insanların çabalarını hiçe saymayın. Allah Sami başkanımın da ekibinin de işini kolay kılsın. Umarım şehrimize ayağa kaldırmak için bu tip hibeleri şehrimize kazandırmaya devam eder.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Orhan (2 ay önce)
    Her yerde su kesik. Taç dedikleri merkezde aramalara sonuç vermiyor. Bakanlığın illere gönderdiği para. En az para da Malatya'ya gelmiş. Birde borçlu denen belediye ile ilgili Mustafa Elitaş borcu yoktur diyor şimdi kime inanalım.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Avşar Bey (2 ay önce)
    Başkan çoktan belli maskiden bilgi almamis Daha arıza yapamayan bir ekip hibe almış...Maski özel kalem personeli son model meganla gezerken mi aldılar.Maski yeni dönemle beraber ne kadar yanlış bir ekibe teslim edildi Sami baskanda farkinda Müdür atayacak kimse yok sanki KHK lı personellerine yaptırıyorlar.imza yetkisi olmayan biri nasıl müdürlük yapar başkan sen yıllarca bu devletin çeşitli kademelerinde çalıştın bilirsin işleyişi.Algi belediyeciliğini birakip bu memlekete iş yapın. Gitti yine Malatya nin beş yılı..
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Nedim (2 ay önce)
    Şehrin kuzeyinde yer alan bahçe ve tarlalarda halen LAĞIM SULARI ile çiğ tüketilenler dahil sebze tarımı yapılmaktadır. Bu vahim tablo ne yazık ki Türkiye Yüzyılında devam ediyor. Halk sağlığı için büyük tehdit olan bu ilkel durumun ortadan kaldırılması için Alınan/alınacak olan kredi ve hibelerin bir kısmı bu amaçla kullanılmalıdır. Vesselam
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Sezai (2 ay önce)
    Bu tür algı oyunlarına gerek yok .Bakanlık Dünya Bankasının ülkeye alt yapı için verdiği uygun kredinin Malatya'ya düşen rakamı ifade etmişler. Bu hibe geçen yıl ilan edilmisti. Hatay 12 milyar, Maraş 8 milyar,Malatya 4 milyar TL olarak bakanlık bizzat ifade etmişti. Milletin hafızasına güvenip yeni bir hibe gibi ilan etmek hiç hoş olmamış.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Fatih (2 ay önce)
    Hibeyi bu memlekette Sami bey kazandırmıştır ya arkadaş siz milleti aptalmı sanıyorsunuz deprem olan illerein hepsine alt yapı için verilen bir hibe sadece Malatya için değil yani hükümet zaten bu hibeyi Sami bey olmasada gonderecekti önemli olan bu parayı akıllıca kullanmak onuda yaşayıp yapılanlara yada yapılmayanlara bakıp göreceğiz
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Misafir (2 ay önce)
    Bu hibeyi memleketimize kazandıran ve hizmete dönüştürecek olan Sami Bey ve Maski Genel Müdürü Sinan beye teşekkür ederiz. Memleketin parasına göz dikmeyecek yöneticilere her zaman bu memleket sahip çıkacaktır.
    %49
    %51
    Yanıtla