SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birkaç Ay İçerisinde Merkezde 8 Bin Konutu Teslim Edeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen kentte birkaç ay içerisinde yaklaşık 8 bin konutu teslim edeceklerini söyledi.

Yavuz, Yazıhan, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde yapımı süren deprem konutlarında incelemede bulundu.

Yazıhan ilçesine bağlı Tecirli ve Hamidiye mahallerindeki köy konutlarını gezen Yavuz, yetkililerden inşa süreciyle ilgili bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yavuz, geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden 15 milyon insanın etkilendiğini hatırlattı.

Devlet, millet kaynaşması ve dayanışmasıyla vatandaşları kalıcı konutlara yerleştirmek, yeri yıkılanlara iş yerlerini yapıp teslim etmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalıştıklarını belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"Dün ve bugün bizzat sahadayız, çalışmaları yerinde inceliyoruz. Yapılması gereken konularla ilgili istişarede bulunuyor, sorunlarla karşılaştığımızda süratle çözülmesi konusunda koordinasyonu sağlıyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsun, vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Dün Malatya merkezi gezdik, birkaç ay içerisinde yaklaşık 8 bin konutu Malatya merkezde teslim etmiş olacağız. Yazıhan ilçesi Hamidiye Mahallesi'ndeki konutları kasım ayı içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz. Biraz önce gördüğümüz Tecirli Mahallesi'ndeki çelik evleri de bir ay içinde teslim etmeyi planlıyoruz."

Ortak akıl ve istişare kültürüyle şehri tekrar ayağa kaldıracaklarını ve vatandaşların kutlu devlete güvenmeleri gerektiğini ifade eden Yavuz, deprem konutu çalışmalarında Büyükşehir Belediyesinin desteğini de gördüklerini, kırsal mahallelerdeki deprem konutlarının içme suyu ve altyapı hizmetlerinde belediyenin önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Vali Yavuz, daha sonra Akçadağ ilçesine bağlı Aksaray ve Şeyhler mahallelerinde ve Doğanşehir ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Yavuz'a ziyaretlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt, Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram da eşlik etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • malatya sevdam 44 kayısı (1 ay önce)
    bir kaç ay içerisinde 8 bin konut ? net bir süre yok. meselenin içinde olunca hep geçiştirmeli konusmalar. lakin depremin ilk haftası hatırlıyorum ki 1 senede herkes evine geçecek denildi hal böyle iken 2. seneye gidiyoruz malatyada demekkki 10-15 bin ev anca teslim edilecek 2 senede. aynı hızla devam edilirse son hak sahibinin evine geçmesi 7 yılı bulacak. çok ama çok üzücü bir durum. bari önce konteynırlarda kalanlara engellisi hastası yaşlı olanlara verin. çıkanb toki dairelerin %90 ı boş ve içindekilerde kiracı. sehir dısında + 3-5 evi olanlara çıkmıs. tarih böyle bir adaletsizlik görmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (1 ay önce)
    Biride çıkıp demiyor ki hani 70 bin hak sahibi vardı bu 8 bin ney?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Malatyada mevcut yönetim ile inşaat süreci daha önce en az 10 yıl daha sürer diyordum.Şimdi güncelliyorum en az 15 yıl diyorum.Şimdiye kadar yapılanlar bize bunu anlatıyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Sayın vekilimiz Bülent bey temmuz da 15 bin konut çekilişi yapılacak diyor Ağustos da 20 bin sayın valimiz de bir kaç ay icerisinde 8 bin konut çekilişi yapılacak diyor hangisi doğrudur acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    sayın vali , birkaç ay demesi ile olaya hakim olmadığını beyan etti.açıklama yapmasa daha iyiydi.geçen gün inşaatlara bakan hasso dayıda birkaç aya biter dedi.ne zaman gelecek beklenen vali.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 ay önce)
    Tamam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyasipor (1 ay önce)
    Depremden bu yana üçüncü vali oldu. Her gelen aynı şeyleri söylüyor. Tarihte görülmemiş bir yıkım yaşanmış. Tabi gelen bürokratlar da hayatlarında görmedikleri yıkımın, kaosun içinde çaresiz kalıyor. Sonuçta otomatik, beylik lafları duyuyoruz. Mesela Söğütlü camisinin orada yapılan inşaatlardaki işçilere ne oldu bilmiyoruz. Dezenformasyonla mücadele diye iletişim başkanlığına bağlı bir birim var. İşi gücü sosyal medyada cumhurbaşkanına yazılanlara cevap yetiştirmek. Bu inşaatlar neden durdu hala kimse ne olup bittiğini bilmiyor. Enformasyon çağında yaşıyoruz. Ama orada ne oldu bilmiyoruz. Neyse gelen bürokratlar, bakanlar, valiler bu yıkım içerisinde vatandaşlar için ne yapabilirim diye çabalamak yerine enerjiyi aşağı ile yukarı arasında nasıl bir denge kurabilirim meselesine harcıyor. Mesela Murat Kurum'un Malatya'nın öncelikleri ve ihtiyaçları ile ilgili bir fikri olduğunu sanmıyorum. 2 yıl olacak yerinde dönüşüm henüz başlamadı. Ortada net bir bilgi yok. Daha binlerce yıkılacak bina var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 ay önce)
    Rabbım Devlet imize zeval vermesin İnşallah
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Kernekli (1 ay önce)
    İnşallah İnşallah İnşallah. Evler bir sene içinde teslim edilecekti ama hangi sene:(
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Devlet vatandaşları için var... Bu bilince vardığınızda siyasilerin de gerçek yüzünü göreceksiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çok iyi (1 ay önce)
    8 bin daire... telefuzu kolay ama saymaya kalksak gerçekten zorlanırız. az buz bir rakam değil çok başarılı. var olsun Devletimiz... inanıyorum kı katlana katlana artacak.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • 80 bin bağımsız konut etkilendi ,bunları nasıl sayacağız.100bin kişi konteynarda kalıyor,binlerce işyeri dağılmış perişan .2024 daha malatya da merkezden 3-5 km ileride imarı olmayan ne olacağı mechul araziler var.devletimize can feda ,belediyeler tüm ülkeyi perişan etmişler.üzerlerine düşmeyen işlerle uğraşıp durdular halen aynı durumdalar.depremin bu denli yıkıcı olması tam anlamı ile bu belediyelerin günahıdır.yeni kanunların çıkması lazım belediyeler aslı işlerine dönmeli imar ,alt yapı,itfaye ,zabıta bunlardır.belediyeler rantiyeci olmuş her işi yapıyorlar,kendi işleri hariç..bu yıkım neden oldu..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal işbilmez (1 ay önce)
    Malatya merkez yerine Yeşilyurt ikizcede deseydi daha doğru olurdu. Battalgazide konut yapılacak arazi bakıyor sayın ilgili?-yetkililerimiz !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Kira yardımlarında kiracılara olan yardımlar kesildi. Bunu haber yapmıştınız. Evleri agir hasarlı olan yıkılan ailelerde ise; Karı koca olup aynı evde yaşayıp tapu sahibi olmayan aile bireyi kira yardımına başvuruda bulunduysa eğer onlarında kira yardımını kestiler. Sorunca, İnceliyoruz diyorlar. Sizden ricamız. Siz yetkililere neden böyle garip bir şey yaptıklarını sorup vatandaşın mağduriyetini bir an evvel giderilmesine vesile olabilir misiniz.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Zeynal şeker (1 ay önce)
    Sayın valim Özal köyüne daha bir çivi cakilmamis 5 ay önce çevre şehircilik başlayacağız dedi ihale bitmiş dedi ortada bişey yok sadece oyalama başka bişey yok tüm köylerde yapılıyor Özal köyüne üvey evlat muamelesi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Özal köyü de şimdiye kadar yapılan yatırımlara saysin. Kuzey çevre yolundan tut herşey o köye gittim bırak az da başka köyler faydalansın. Ne kadar acgozlusunuz yaaa. Siz önce köydeki pis kokuyu halledin. Nasıl oturuyorsaniz o kokuyla
    %67
    %33
    Yanıtla