SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çırmıhtı ve Gündüzbey'de İlan Edilmiş Rezerv Alan Yok'!.

'Çırmıhtı ve Gündüzbey'de İlan Edilmiş Rezerv Alan Yok'!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Ne Çırmıktı (Çırmıhtı) ile ilgili ne de Gündüzbey ile ilgili resmiyette ilan edilmiş bir rezerv alan durumu söz konusu değildir” dedi.

Tüfenkci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çeşitli iddiaların kamuoyu gündeme getirildiğini belirterek, Çırmıhtı ve Gündüzbey’de ilan edilmiş rezerv alan bulunmadığını belirtti.

Tüfenkci, “Birilerinin arazisine, arsasına çökecekler şeklindeki iddialara lütfen itibar etmeyiniz” ifadesini de kaydetti.

Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

 “Kıymetli Yeşilyurtlu, Gündüzbeyli kardeşlerim, hemşehrilerim ne Çırmıktı ile ilgili ne de Gündüzbey ile ilgili resmiyette ilan edilmiş bir rezerv alan durumu söz konusu değildir. Çeşitli tezviratların ortalıkta dolaştığını görüyorum.  Birilerinin arazisine, arsasına çökecekler şeklindeki iddialara lütfen itibar etmeyiniz. Tek gayemiz Malatya’mızı ve kadim beldelerimizi herkesin memnun olacağı şekilde yeniden ayağa kaldırmak."

PROJEYİ KENDİSİ AÇIKLAMIŞTI..

Çırmıhtı ve Gündüzbey'i kapsayan yeni imar projesi hazırlıklarıyla ilgili bilgi ve bazı görselleri, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ile Abdurrahman Babacan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bazı görsellerle birlikte 14 Temmuz günü açıklamışlardı.

Tüfenkci, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Kadim Yeşilyurt (Çırmıktı) ve Gündüzbey’i aslına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. Tarihi yapıların korunması ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi işin kadim beldelerimiz için hazırladığımız koruma imar planlarımızın taslakları hazır.  Yeşilyurt’umuz tarihi, kültürel dokusu ve gastronomisiyle yeni bir çekim merkezi olacak. Yeşilyurt’un ruhunu ve kimliğini koruyarak, hemşehrilerimize modern ve huzurlu bir yaşam alanı sunmak birincil görevimiz.” demişti.

Bu projenin, ‘rezerv alan’ uygulaması olmadan yapılamayacağı değerlendirilirken, hazırlanmakta olan proje için bu doğrultuda tepkiler gelmişti.

Tüfenkci'nin tepkilerin yoğunluğu üzerine, ‘henüz rezerv alanın ilan edilmemiş olmasına' dayanarak son açıklamayı yaptığı değerlendiriliyor.

Tüfenkci, il merkezindeki rezerv alan uygulamasıyla ilgili ‘vatandaşın mülküne çökme, tapusunu delme, haksız, adaletsiz, torpilli, AKP’ye yakın kişilere özel muamele, rant amaçlı" vb. eleştirilere ve tepkilere karşın da, rezerv alan talebinin halktan geldiği iddiasında bulunmuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Hakan (2 ay önce)
    Vallahi ben artık yoruldum rezerv olanıymış normalmiş öyle bir şey yok bizim ülkemizde bizim şehrimizde bizim ülkemizde çok büyük bir deprem oldu evet bu deprem çok insanın canını aldı çok insanın da hayatını mahvetti her şeyini kaybettirdi burada devlet devletliğini yapacak ve hiçbir insanı mağdur etmeyecek Kimin evi yıkılmışsa kimin eşyası içinde kalmışsa devlet sosyal devlet olarak hepsini karşılamak zorunda Ben senin yerine alacağım sonra ev vereceğim bunların hepsi hırsızlıktır bakın şu anda bizi çektiğimizde olsun başka şehirde olsun deprem bölgelerinde çok büyük arsa parsel hırsızlık başlamıştır insanların sıkıştırıp yapmazsan böyle olur düşünceli olur diye son kalan evinin yıkılmış olan toprak kaynağına almaya çalışan kafirler var şerefsizler var adi insanlar var Ben buradan devletimize söylüyorum bir tane insan mağdur edilmeden hepsinin zararını karşılanması lazım çünkü bu deprem galiba ve olsa genelde insanların evlerine gelen bir depremde zengine Bir şey olmadı Zengin bu depremden millet kırmaya çalıştı gıdadan olsun her şeyde olsun çok para kazanmak için fazla fazla söyledim sana karşı mağdur etmeyi devlet devlet görevini yapsın insanlar huzur içinde kalsın kimse 20 yıl 25 yıl 10 yıl borç ödeyemez burada aynı kişinin eve gitmişse iş yerine gitmiştir ekmek kapısı da gitmiştir yani borçlandırılamaz insanları borçlandırmayı devletlerini cebine atsın bu işi kapatsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahide (2 ay önce)
    Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ, Sayın Çevre Bakanımız, Sayın Valimiz Sayın Halkı temsil için seçilen Vekillerimiz, Sayın Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediye Başkanlarımız Lütfen size yükselen halkın sesini duyunuz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Büyükşehir -Yeşilyurt Belediyesi tarafından yerli halkın hiç haberi olmadan gizli saklı hazırlanan Yeşilyurt Mollakasım-Hamidiye-Hıroğlu Mahallerini ve ileri etapta Gündüzbey 'de dahil edilecek, Öneri şeklinde sunulan 1/1000 ölçekli İmar uygulama planının, biz asıl yerli halkı olarak, onaylanmasını istemiyoruz. Bu proje iki kanal arasında ve Çırmıktı'nın asıl vadi içinde kalan mahalleleridir. Çırmıktı 'nın yüzölçümü 568 km2 dir. Bu proje ile 450 bin 613 m2 lik alan kasp edilmek istenmektedir. Geriye Çırmıktı diye bir yer kalmayacak. Burada asıl yerli halkı, evi barkı giden depremzede vatandaşı düşünen ve onun yararına olan bir proje değildir. Bu Truzim amaçlı adı altında, hazırlanmış, Belediyelere, bazı zengin firmalara, müteahhitlere, bazı meclis üyelerine rant kapısı açmak için hazırlanmış bir projedir. Biz aylardır yerinde dönüşümle ilgili önümüzün açılmasını ve bununla ilgili gelişmeleri beklerken, yetkili Kurumlarca bizi oyalayarak, el altından sanki yerli halk bunu istiyormuş gibi, Bakanımıza sunulması tepkiyle karşılandı. Biz bu kadim toprakların asıl sahipleriyiz. Fakat bu projeyle, depremde evlerimiz gittiği, gibi toprağımızdan da çıkartmayı planlanmaktadır. Bu proje de Çırmıktı'nın eski dokusuyla mazisiyle ilgili hiçbir şey yok. Yanlızca zenginlerin alım gücü olacağı, lüks boton yığınları şeklinde vilalar olacak, büyük ağaç kıyımlarına sebep olacak ve eski doku yerleşkesi mazide kalacak. Bu projede Belediyelerimiz Rekreasyon adı altında, piknik ve eğlence, kaffe alanları, gezinti yerleri, yeşil alanları, dinlenme alanları çocuk bahçeleri ni tasarlamış. Bu alanları kimin arazisinde yapacak?.. halkın arazisini elinden almanın yasalaşmış halini uygulayacak. Çırmıktı'lının bunlara ihtiyaçları yok. O zaten mevcut yeşil alanı olan bahçesinde çocuğunu büyütüyor, dinleniyor, komşusuyla mahalle kültürünü yaşatıyor, bağının bahçesinin arasında dolaşıyor. Gençlerimizi ailesinden koparan her çeşit olayların olduğu, kafe kültürüne gerek yok. Belediyelerimiz bu proje ile yerli halkın malını gasp ederek, kendine gelir getirecek, rant sağlayacak projelerin peşinde. Bırakın artık rant için halka zulüm etmeyi. Biz Çırmıktı 'nın Gündüzbey'in rezer alan olmasını istemiyoruz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    İlan edilenler nerde ilan edildi ben ne resmi gazetede nede başka bir yerde bulamadım
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Şehrin dibinde Banazı var. Yıllardır ihmal edildi burası. Bölgede tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Sağlam zeminli bu bölgede Deprem konutları yapılsın artık. Yapılacak konutların imar emsali bütün Yukarı Banazı'ya verilmelidir. Artık sabrımız kalmadı. Kaçak bina doldu buralar. Adam gibi imar verin millet rahat etsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Naim (2 ay önce)
    Tabi tabi rezerv alan talepleri halktan geliyor.Halkın haberi bile yok.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ali (2 ay önce)
    Kilayik Yakınca ya da aynı yapılıyor. Rezerv alan kadim beldeleri öldürür. Burada herkes hısım akraba atalarımız Kilayik i 800 yıl önce kurdu. Buraları öldürmeyin. Cevre sehircilik in bir tin mühendisi var buraları ile ilgili 20 tane muhendis çalışma yapsa 1 ayda bitirir. Ama nerede. Tek yeşil kalan cirmihti g.bey kileyik yok edilmeye çalışılıyor. Buradan bir sitemde kilayik muhtarina ve yakincalilar derneğine. Sizler ne iş yapıyorsunuz? Cirmihtililar organize oldukl eylem yaptılar. Burada ön ayak olacaklar sizlersiniz. Sizler baş olacaksınız mevlut tunç muhtarim. Dayatmaya sessiz kalma dernek ile birlikte organize ol
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Kesinlikle çökülüyor. Şahsımın gündüzbeyde olan arsamın imarı sırasında parselleyip yola terk ettik. yol güzergahında bulunan diğer komşularımız yolun açılmasına müsaade etti. 1 kişi hariç, yolun onunda bahçesinin alt kısmından alınarak geçmesi gerekiyor.. deprem öncesi olan bu olaydan sonra. Tekrar yol için müracaat ettik fakat yolun değiştirildiğini gördük. yol tamamen benim parselin içine ve güzergahındaki diğer parsellere kaymış. yolun neden değiştiğini bilen yok. tabi 1 kişi hariç. sonrasında öğrendik ki O kişi battalgazi il meclis üyesi çıktı. muhtarlığa askıya çıkmış dedi yeşilyurt belediyesi. ama ne muhtarın nede bahçe komşularının böyle bir askıya çıkma olayından haberi var. bize mahkeme yolu görüldü. birilerine böyle peşkeş çekiliyor. kimsenin haberi olmadan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • VATANDAŞ (2 ay önce)
    Bahse konu bölgeler Malatya'mızın akciğeri, bu bölgelerin maneviyatı maddiyattan daha ağır basmakta yapılan taslak projede ( master plan deniliyor ) kadim bölglerin tarihi hafızası silinmekte bambaşka bir yerleşike planlanmakta haliyle burdaki insanlar komşularından ayrılacak uzaklaşacak gücü yetebilen projedki evlerden borçlanıp alabilecek gücü yetemeyen vatandaş toprağını,anasını,vatanını satmak zorunda kalıp tokiye mahkum olacak. Burada belediyeye büyük görev düşüyor var olan yolları genişletip zaten imarlı olan bu yerlere tekrar imar vermesi gerekip 80/90 m2 yeri olan vatandaşa izinde vermese vatandaş toprağını kaybetmek zorunda kalmaz tokiye yerleşir. Toprağınada belediyenin belirlediği şekilde prefabrik yapısını yada konteynırını koyabilir. Yazık günah 16 aydır burda ki vatandaş niye bekletiliyor kış şartları ağır yaz ayları sıcak vatandaşın psikolojisi günden güne çöküyor. şurda 1,5 ay sonra soğuklar başlayınca orda ki halk baş başa kalıyor ne gelen oluyor ne giden terkedilmiş memleket gibi biran önce eski imar planı revize edipilip inşaat ruhsatları verilmeli.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kader 44 (2 ay önce)
    Ya arkadaş bir sözünüzde diğerini tutsun ya.Ayağa kaldırında bir an önce nasıl olursa olsun ya.Millet konteynırda ,eşinde ,dostunda,çadırda ,iş yerinde kalıyor hala.Aileleri başka illerde olup Malatya'da çalışmakta olan çok sayıda insan var .Bir an önce şunun olurunu bulun ve bu perişanlığı giderin.Hep cazla cızla avutuluyoruz.Yıkılmayı bekleyen yüzlerce bina var hala.Çeşitli sebeplerden dolayı mahkemeye verip sonucunu bekleyen vatandaşlarımız haklı olabilirler ama kuraya dahil edilmemiş yeri rezerv alan ilan edilip evlerini bekleyen ve hala arsalarına inşaat adına bir kazma dahi vurulmamış binlerce hak sahibi vatandaşları da düşünmek lazım.Allah herkese yardım etsin.Zira işimiz bu gidişle ALLAHA kaldı gibi gözüküyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    İki yüzlü siyasetiniz batsın. Millet birlik olmayacakmı sandınız? Milleti koyun görme dönemi bitti. Rantınız batasın !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep (2 ay önce)
    Banazıya imar gelirse. Mahkemeye vereceğim.. İmarın durması için elimden geleni yapacağım. Banazıya imar istemiyoruz
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Banazı'ya imar gelmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Banazı Horata etrafındaki bir avuç yeşil alandan ibaret değildir.Burası korunsun ama Beydağlarına doğru tarımsal vasfını yitirmiş geniş kayalık alanlar var. Bilim adamları da şehir planlaması için burayı öneriyor. Yukarı Banazı'ya imar istiyoruz.
    %77
    %23
    Yanıtla