SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Sürücünün Ölümlerine Yol Açtığı Kardeşler Toprağa Verildi

Çocuk Sürücünün Ölümlerine Yol Açtığı Kardeşler Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 11 yaşındaki çocuğun kullandığı traktörün çarpması sonucu hayatını kaybeden iki kız kardeş gözyaşları arasında defnedildi.

Olay, dün 21.00 sıralarında Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Çatyol mevkiinde seyir halinde olan K.A. (11) yönetimindeki 44 AEL 870 plakalı traktör, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında oynayan çocukların arasına daldı. Araç bir evin duvarına çarparak durabilirken, feci kazada 4 çocuk yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen Ada Yıldırım (7) ve Zelal Yıldırım (11) kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Çocukların vefat ettiği haberini alan yakınları hastane acil servislerinde sinir krizi geçirirken, polis güvenlik önlemi aldı. İki çocuğun cenazeleri, hastanelerdeki işlemlerin ardından Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Yaralı G.Ş. (7) ve A.K. (7) adlı çocuklar ise Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Gözlem altında olan araç sürücüsü çocuk annesine teslim edilirken baba B.A.'nın gözaltına alındığı olayda iki kardeş adli tıptaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Cenazeleri Doğanşehir- Çömlekoba mahallesine getirilen 2 çocuk burada gözyaşları arasında defnedildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet Yelegen (1 ay önce)
    Böyle bir acının, iki evladını kaybetmenin vicdansız ve evlat yetiştirme bilincinden uzak ebevynler ve küçük yaşta da olsa hiçbir sorumluluk bilgisi aşılanmamış bir 11 yaşındaki çocuk tarafından gerçekleştirilmesinin hesabını sorması gereken adalet nasıl tecelli etmeli ki bu yavrucakların anne ve babalarının yüreği sönsün. Hangi adalet bu acıyı dindirebilir ki!.. Böyle cereyan eden bir olayda, kazaya sebebiyet veren çocuktan tutun, ona o traktörü kullanmasında bir sakınca olmadığını öğreten baba ve annesininden, bu olayı sanki bir cinayetmiş gibi değil de basit bir kaza olarak lanse etmeye çalışan kişilere kadar, bu olayla bağlantılı herkesin suçu vardır bence. Bence tüm sorumlular acilen tutuklanmalı ve 2 kız çocuğunun hayatlarına son vermelerindeki tüm sorumluluğu ve en ağır cezayı almalıdırlar. Olan oldu artık yapacak birşey yok mantığı ile yaklaşan herkes, böyle bir olayı göz ardı etme çabasına giren herkes yarın aynı durumla karşılaştıklarında aynı çaresizliği yaşamak istemiyorlarsa acılı ailenin feryatlarına ses vermek zorundadırlar.. Adalet acılı ailenin feryadını duymak zorundadır. Adalet işte tam da böyle durumlarda tecelli etmelidir ki; ileride yaşanabilecek benzeri ihmalkarlıkların önüne bir nebze de olsun geçilebilsin. Elbette kimse istemez böyle bir olay yaşamayı ama bu olaydaki sorumluluklarından sıyırmak isteyenlere adaletin müsaade etmemesi gerekli. Allah acılı ailemize sabırlar versin demekten başka hiçbirşey gelmiyor elimizden. İşte adalet tam da burada devreye girmeli ve bu ülkede çocukların sahipsiz olmadıkları, bu tür olaylarda sorumluların cezalandırılacaklarını bilmeliler...
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (1 ay önce)
    o çocuğa traktörü veren annesi babası hatta çarpan çocuk en ağır cezaya çarptırılmalı iki yavrucak melek oldu iki tanesi ağır yaralı rabbim kimselere böyle acı vermesin ailelerine sabır versin çok üzüldük çok
    %89
    %11
    Yanıtla
  • M. Öz (1 ay önce)
    Çok kötü olmuş. Ailelerinin başı sağ olsun. Allah sabır versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 ay önce)
    çok büyük bir acı çok büyük bir keder.Allah anneye babaya sabır versin.köylerde olağan bir durum küçük ehliyetsizlerin traktör kullanması malesef.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya li (1 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun Anne ve babasına sabırlar versin 11 yaşında ki çocuk ta traktör ne geziyor
    %97
    %3
    Yanıtla