SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'ŞKÖ Meslek Lisesi Alanı Yeniden Milli Eğitim'e Devredilecek'

'ŞKÖ Meslek Lisesi Alanı Yeniden Milli Eğitim'e Devredilecek'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, 2022 Haziran ayında Millet Bahçesi genişleme alanına dahil edilen Malatya eğitim tarihinde önemli bir yeri bulunan Şehit Kemal Özalper (ŞKÖ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeniden Milli Eğitim Bakanlığına devredileceğini, Gazi İlkokulu’nun da bu bölgeye taşınacağını, bu okulun mevcut binasının da müze olacağını açıkladı.

İnönü Stadı, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanlarının yanı sıra Turgut Özal Kamp Merkezi’nin yıkılarak “Millet Bahçesi” yapılmasının ardından, hemen yanı başında bulunan, Erkek Sanat Enstitüsü adıyla 1942'de eğitim öğretime başlayan, Malatya’nın ilk meslek lisesi olma özelliğini taşıyan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu 44 bin 541 metrekare büyüklüğündeki alan, Haziran 2022'de Büyükşehir Belediyesi tarafından “Millet Bahçesi” kapsamına alınmıştı. Okul binalarının 6 Şubat depremlerinde hasar aldığı gerekçesiyle, bu binaların yıkılarak, yeşil alan yapılmasıyla ilgili girişimler, tepki toplamıştı.

-“Resmi yazışmalar şu an yapılıyor”
Malatya’da Cumhuriyet döneminin ilk yapı özelliklerini taşıyan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili son durumu AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan paylaştı.  

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’i ziyaret eden Babacan, “Şehit Kemal Özalper MTAL'nin arazisinin yeniden Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek okulun o alanda inşa edilmesi hususunu konuştuk. Resmi yazışmalar şu an yapılıyor. Ayrıca, Gazi İlkokulu'nun da bu alan içerisinde inşa edilmesi hususu var. Malum, Gazi İlkokulu'nun mevcut binası daha önce alınan karar gereği Kültür Bakanlığı ile ortak şekilde güzel bir çocuk kütüphanesine dönüştürülecek.” dedi.

-“Yüzde 10 okul fazlalığına da ulaşmış olacağız”
Malatya’daki eğitim yapıları hakkında da bilgi veren Milletvekili Babacan, “Malatya'da deprem sonrası okulların hem fiziki hem kadro ihtiyacını rakamlarıyla değerlendirdik. Önümüzdeki yılın (2025) yatırım programı için 56 temel yatırım talebimiz var, bunları detaylı görüştük. Ayrıca gerekli okul ve branşlara öğretmen ihtiyacını rakamlarıyla konuştuk. Bilindiği üzere, Malatya'da deprem sonrası okul eksiğimizin kalmaması; hatta deprem öncesi dönemden daha yukarı bir noktaya gelmek için bir süredir gerek kamu gerekse özel sektörde bazı girişimler yapıyoruz. Sayın Bakanımız ile hemfikir olduğumuz husus, Malatya'da okul sayımız 2025 Eylül itibariyle deprem öncesindeki duruma gelmiş olacak, hatta sayı olarak ilave %10 okul fazlalığına da ulaşmış olacağız inşallah. Malatya'daki okul ihtiyacının tam olarak karşılanmasını sağlayana kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Sayın Bakanımıza ve ilgili bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yıkılarak Millet Bahçesi yapılan İnönü Stadı ve spor salonunun yanındaki ŞKÖ Meslek Lisesi alanı (daire içerisinde)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 ay önce)
    Gazi ilk okulu servisle öğrencilerin geldiği Atatürk ilkokulu saray mahallesine yeterken fazladan var olan bir okuldur. Sanat lisesi içinde ilk okul. Zafer mahallesinde Fatih ilkokulu mevcut. Şkö yılların fabrika gibi teknik eleman yetiştiren okulu olabilir ancak şu an hali içler acısı. Kanalboyunda Hüseyin Koluk meslek lisesi zaten mevcut. Okulun tarihi olabilir ama artık vasfı kalmadı, yeri meslek lisesi uygun değil. Battalgazi ilçesinde insanların nefes alacağı yer yok merkezde. Yeşilyurt zaten her yer geniş yollar ağaçlar parklar. Bırakın millet bahçesi olsun. Yeni belediye başkanı eskisinden daha güzel bir plan yaptırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih ÇAKMAK (1 ay önce)
    Orası Malatya nın en güzel yerlerinden biri. Ben de Ş.K.Ö . mezunuyum oranın kaldırılacağını duyunca çok üzüldüm. Benim düşüncem oranın arazisine modern, ilk okul ve orta okul yapılması. Meslek liselerin sanayi ye yakın bölgelere yapılması daha isabetli olur.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 ay önce)
    Şehrin en gözde yerinde meslek lisesi olmaz. Geçtiğimiz yıllarda il dışından gelen misafirlerimi Kanalboyunda gezdirirken o esnada okul dağılıyordu, küfürleşen kavga eden öğrenciler mi dersiniz, millet kütüphanesindeki öğrencileri rahatsız edenler mi dersiniz... Misafirlerime rezil kepaze oldum. Bir Malatyalı olarak çok utandım. Lütfen ŞKÖ'yü ve şehir içindeki diğer ağır hasarlı okulları yeni Tokilerin yapıldığı alanlara ve Yeşiltepe gibi yeni alt merkezlere taşıyalım. ŞKÖ'nün olduğu alan eski planda olduğu gibi yeşil kuşak projesi kapsamında Millet Bahçesine dahil edilmelidir. Elazığ kadar olamadık, Elazığ Belediyesi şehir içindeki tüm resmi kurumları şehir dışına taşıyarak oraları yeşil alan ve park yapıyor. Lütfen dar düşünmeyelim. Biz de şehir içindeki tüm okul ve resmi kurumları şehir dışına taşıyarak oraları yeşil alan, altını da otopark yapalım. Malatyamız böyle modern ve yaşanabilir bir şehir olacaktır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bedrettin Hikmet (1 ay önce)
    ŞKÖ kendi yerinde yapılması yerinde bir karar. Meslek lisesi Merkez'de olmalıdır. Aksi takdirde meslek liseleri öğrenci bulamazlar. Bunun sebebi meslek lisesi öğrencileri dar gelirli ailelerin çocuklarının tercih etmesidir. Malatya merkezinde özellikle dar gelirli insanlar oturmaktadır. Umarım bu alanı olması gerektiği gibi okul (tabi ki ŞKÖ) olarak değerlendirirler.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Okula karşı değiliz ancak yerine karsiyiz.. o okullar neden yıkıldı? Koskoca parki ortadan 2 ye boluyordu doğruydu yıkıldı.. uçtan uca millet bahçesi ile park oldu.. şimdi o okulları oraya yaparak parki neden 2 ye buluyorsunuz saçmalık..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Turgay (1 ay önce)
    Şehrin göbeğinde meslek lisesinin ne işi var. Kaldı ki meslek liselerinde şu an öğrenci kalmadı. Koskoca araziye sahip bir bölge tekrardan okul olmamalı. Meslek liselerinin yeri organize sanayi bölgeleridir. inş. bu karardan dönülür. orası bence millet bahçesine katılmalı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Muallim (1 ay önce)
    Yapılmayı bekleyen bir sürü okul var.Hasan Varol,Derme,Cumhuriyet,Kemal Özalper ilköğretim,Gazi lisesi,yıkımı bile başlamayan Cumhuriyet lisesi vb.Bu okulların yapımına ne zaman başlanacak,eğitim ve öğretime ne zaman açılacak kimsenin umurunda değil.Birçok okulda 2 li eğitim yapılıyor.Ev de yapılsın,çarşı da yapılsın ama önceliğin okullara verilmesi gerekir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ramazan DUTLU (1 ay önce)
    Babacan 'a teşekkür ediyorum. ŞKÖ Meslek lisesini eski yerinde istiyoruz.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (1 ay önce)
    Millet Bahçesini yılların stadının üstüne yapanlara diyecek çok şey var ama avukata verecek para yok. O bahçeye giden her Malatyalı stadın hüznünü yaşıyor. Bahçe bu kadar hasar yaratmışken yetmemiş gibi başka alanları da buraya dahil edip şehrin hafızasını tümden yok etmek iyi olacaktır. Deprem zaten yıktı, üstüne bahçe için şehre kıyıyorlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cahil (1 ay önce)
    Hani binalar ağır hasarlıydı. Yazıklar olsun sizlere. Yöneticiler de yalan söylemeye başlamışsa sonumuz kötü. Hasarlı diye yıktığınız binaların kul hakkını nasıl vereceksiniz. Dinimizde yalan helal mi diyanet hemen fetva versin. Allah'ım sen aklımızı koru Yarabbim.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Müze yapın 10 yılda bir birinin yolu düşerse gidip ziyaret eder. Malatyanın sorunu nedir biliyor musunuz? Şehir planlamadan imara Herkes herşeyi biliyor, herkes herşey hakkında yorum yapıyor. O yüzden gerçek bilenlerin sesi çıkmıyor.
    %63
    %37
    Yanıtla