SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Bin Araçla İstatistik

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:40
10 Bin Araçla İstatistik
A- A+ PAYLAŞ

Fatih Lisesi öğrencileri ve Trafik Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde şehrin değişik noktalarında emniyet kemeri istatistiği uygulaması yaparak, proje çalışmasına başladı. 

Çalışmayla ilgili bilgi veren Fatih Lisesi öğrencilerinden Elvan Gergin, “Fatih Lisesi olarak, daha duyarlı bir toplum için çalışmaları için buradayız. Trafik alanında projeler tasarladık. Malatya ve Türkiye’de ses getirip 2’ncilik derecesi aldık. Bu kez de, emniyet kemeri istatistik çalışması yapıyoruz. Çalışmayı 10 bin araç üzerinde üç günde tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Öğrenci Şehya Alphan ise, “Çalışmamız iki aydır sürmektedir. Trafik görevlileri ile beraber istatistikler yapıyoruz. Geçen araçları gözlemleyip, sürücünün emniyet kemeri takıp takmadığına bakıyoruz. İnsanların ne kadar bilinçli ve duyarlı olduğunu ölçüyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 2'NCİSİ PROJE..

Malatya Merkez Fatih Lisesi, Trafikte Gençlik Hareketi Projesi yarışmasında Türkiye 2’ncisi oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile, TUVTURK ve Goodyer firmalarıyla ortaklaşa yürütülen proje yarışmasıyla ilgili Fatih Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Fatih Lisemiz katıldığı yarışmada Fatih Trafik Hareketi sloganıyla Malatya da gerçekleştirdikleri etkinlikler ve çalışmalarıyla, Ankara da yapılan değerlendirme sonunda Türkiye 2’ncisi oldular. Başta öğrencileri ve onları hazırlayan proje koordinatörü Ertan Dağaşan öğretmenimize okul aile birliği başkan ve üyelerine ve okul idaresine personeline teşekkür ediyorum. Trafikte alınması gereken tedbirleri ve yaşanabilecek tehlikeli hayati konular da bilgilendirme çalışmaları yaptılar. Gösteriler düzenlediler, İl Trafik Müdürlüğü ile Belediye Trafik Komisyonuyla birlikte etkinlikler yaptılar” dedi.

Proje sorumlusu Ertan Dağaşan ise, “Öğrencilerimizle başarılı bir iş çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. İlimizde çeşitli tarihlerde etkinlikler ve programlar düzenledik. Hem ilimizi hem de okulumuzu güzel ve büyük bir katılımla gerçekleştirilen proje finalinde temsil ederek Türkiye 2. si olduk mutluyuz. 10 ilde 50 okulda yürütülen Trafikte Gençlik Hareketi Fatih Lisesi Trafik Güvenliği ve ilk Yardım Kulübü öğrencilerinin başarısıdır onları yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı. .

Okul Müdür Baş Yardımcısı Seydi Battal Kılıç da, “Gençlerimiz halkımıza örnek bir proje hazırladılar. Ankara da yapılan finallerde 2’nci olarak bizi gururlandırdılar. Hepsini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören sonunda başarı belgesi ve kupalarıyla katılımcılar ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çekildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız