SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Bin Kişilik Konteyner Kent Devreye Sokuldu

10 Bin Kişilik Konteyner Kent Devreye Sokuldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da depremde evleri yıkılan ve hasar gören aileler için konteynerlerden oluşturulan geçici barınma merkezilerinden ilkine taşınma işlemi başladı. Acil durumlar için daha önceden yapılarak halihazırda bekletilen konteyner kentlere yerleştirmeler devam ederken, kurulumlar da hız kesmeden devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından Malatya'da yıkık-ağır hasarlı bina sayısı 5 bin 578 olarak tespit edildi. ‘Asrın felaketi' olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya'da, depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

 Depremde evleri zarar gören vatandaşlar ilk etapta çadır kentlere, spor salonlarına ve geçici bakım merkezlerine yerleştirildi. Bir taraftan ise kentin farklı noktalarında ailelerin kalacağı konteynerlerden oluşan geçici barınma merkezlerinin kurulması için çalışma başlatıldı. 

Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından daha önce sığınmacı Suriyeliler için kurulumu yapılan ve Suriyelilerin kente yerleşmesiyle boşaldıktan sonra konteynerleri Elazığ depremzedeleri için götürülen ancak alt yapısı hazır olan Yeşilyurt Fatih Köyü sınırları dahilindeki konteyner kent, Beydağı Geçici Barınma Merkezine dönüştürülerek, depremzedeler yerleştirilmeye başlandı.

Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Van Valiliği ekipleri ve yardımsever vatandaşların koordinesinde çalışmaların 7/24 sürdüğü bölgede, geçici barınma merkezinde kurulumlar tamamlandığında 2 bin konteyner ile yaklaşık 10 bin kişi barınacağı bildirildi.

"Ellerinden geldiğince bizlere yardım etmeye çalışıyorlar"
Evlerinin yıkıldığını ve Valilik tarafından konteyner kente yerleştirildiklerini belirten depremzede Zeynep Temelli, "Göç İdaresi elinden geldiğince yardım ediyor. İlk günden itibaren bizleri aldılar. İkinci depremden sonra bizler buraya geldik. Sorgusuz bir şekilde bizleri buraya alarak karnımızı doyurdular. Evimiz depremde ağır hasar aldı, içeri giremiyoruz. Evimizden bir çorap dahi alamadık. Dışarıda arabalardaydık, bizleri buraya yönlendirdiler. Allah herkesten razı olsun. Ellerinden geldiğince bizlere yardım etmeye çalışıyorlar. Bizler de insanız, her şeyi istiyoruz. Halimize çok şükür. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya (1 yıl önce)
    Afetlerden sonra degil afet gelmeden önce gerekeni yapmak denetim yapmak önemlidir.
    %100
    %0
    Yanıtla