SON DAKİKA
SON DEPREMLER

129 Milletvekili İçin Dosya

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Adalet-Anayasa Karma Komisyonu’nda, toplam 129 milletvekili hakkında 514 dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

Bu dosyalardan AKP’ye ait 119, CHP’ye ait 56, MHP’ye ait 20, BDP’li milletvekillerine ait 318 dokunulmazlık dosyası var. Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’e ait de bir dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

TBMM Adalet-Anayasa Karma Komisyonu’na milletvekilleri hakkında ulaşan dokunulmazlık dosya sayısı 514’ü buldu.

19 BDP’li milletvekili hakkında şu anda Meclis’te 318 dokunulmazlık dosyası bulunurken, siyasi yasak getirilen ve kapatılan DTP’nin eski milletvekilleri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk’a ait 41 dokunulmazlık dosya ise Başbakanlığa iade edildi. Bu dosyalar Başkanlık tarafından Adalet Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’nın da ilgili mahkemelere gönderdiği belirtildi.

İktidar partisi AKP’li 71 milletvekiline ait toplam 119 dokunulmazlık dosyası bulunurken, CHP’li 28 milletvekili hakkında 56, MHP’li 11 milletvekili hakkında ise toplam 20 dosya var. Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e ait bir dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

Meclis’te dokunulmazlık dosyası bulunmayan tek lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bulunurken, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Deniz Baykal hakkında da dokunulmazlık dosyaları bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız