14 Yaşındaki Yunus Emre Ölüme Yenik Düştü

Hastalanınca koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvurduğunda kan kanseri (lösemi) teşhisi konulan ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi görmekte olan 14 yaşındaki Yunus Emre Gözen, hayatta kalma mücadelesinde yenik düştü ve hayatını kaybetti.
4 AY ÖNCE HASTALANDI..
Atatürk Ortaokulu’nu geçtiğimiz yıl bitirdikten sonra liseye kayıt hazırlığı yapan 14 yaşındaki Yunus Emre Gözen, 4 ay önce yüksek ateş, halsizlik, nefes darlığı, baş dönmesi belirtileri üzerine, ailesi tarafından salgın halde olan koronavirüs hastalığına yakalandığı şüphesiyle özel bir hastaneye götürüldü. Burada koronavirüs testi yapılan ancak bu hastalıkla ilgili bulguya rastlanmayan Gözen’in detaylı tetkiklerinde kan kanseri olduğu anlaşıldı. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılan Yunus Emre Gözen’in tedavisine burada başlandı.
Ancak yüksek risk grubunda olması nedeniyle acilen kemik iliği nakli yapılması gereken Gözen’in yakınlarından uygun ilik bulunmayınca, yurt içi ve dışında tarama başlatılırken, ailesi tarafından da sosyal medya üzerinden kemik iliği nakli için kampanya başlatıldı. 50 bin lira da bağış toplanan bu kampanyada da Gözen’e uygun ilik bulunamadı.
“BU HASTALIK ATLATILMAYACAK BİR ŞEY DEĞİL” DİYE KONUŞMUŞTU..
Hastalığının bu döneminde, geçtiğimiz Kasım ayının başında AA muhabiriyle görüşen Yunus Emre Gözen, kan kanseri olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını ve üzüldüğünü anlatırken, “Kovid-19 daha zor diye düşünüyorduk ama kanser dediler. ‘Keşke Kovid-19 olsaydın, 10 günde atlatırdın, bu uzun bir süreç.’ dediler. Önceleri pek sıkıntıya girmedik çünkü kanser her ne kadar insanların gözünde büyütülse de hiçbir zaman bulaşıcı olmadı. Buradaki doktor ve hemşireler yanımızda, her türlü imkan var, sıkıntıları bir şekilde aşıyorsunuz.
Hastalık tanısı konanlar morallerini yüksek tutsun ve kendilerini korusunlar. Hiçbir şekilde bu hastalık atlatılmayacak bir şey değil. En son çözüm ilik de olsa şimdi o da kolay, tıp ilerledi. Bazı sıkıntılar olsa da doktorlarımız çözebiliyor. Bağış yapmak isteyenler Kızılaya başvurabilir. Bir tek ben değil burada birçok hasta ilik bekliyor. Kesin çözüm ilik nakli. Eğer gidip sadece bir kan verip bizim için bir umut olmak istiyorsanız bağış yapabilirsiniz.”demişti.
AA muhabirinin konuyla ilgili görüştüğü, Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Arzu Akyay ise Yunus Emre Gözen’in tedavisinin iyi gittiğini belirterek, şunları söylemişti:
“Kemik iliği nakline ihtiyacımız var. O nedenle yurt içi ve dışından tarama başlattık. Ailede ve Türkiye’de şu ana kadar uygun ilik bulamadık, dünya genelindeki taramalar ise devam ediyor. Sosyal medyadan başlatılan kampanyaya ise yaklaşık 50 bin gönüllü verici bulundu. Verici sayısı artarsa sadece Yunus Emre için değil diğer kemik iliği nakli bekleyen hastalar için de umut olur. Herkesi gönüllü donör olmaya davet ediyoruz.”
BAŞARAMADI..
Uygun ilik bulunamadığı için nakil yapılamayan Halil İbrahim Gözen, başarıyla çıkacağına dair umut beslediği hastalığa yenik düştü.
Gözen’in, MHP İl Yönetim Kurulu üyesi olan dayısı İbrahim Halil Timur, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde uygun ilik bulunarak nakil olmayı bekleyen yeğeninin durumunun son günlerde ağırlaştığını ve daha sonra kaybettiklerini, üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyledi. Timur, “Nefes darlığı ile başladı. Biz kalpten şüphelenirken lösemi teşhisi konulmuştu.” dedi ve yeğeninin yaşam mücadelesini kaybettiğini ifade etti.
Ölümü büyük üzüntü yaratan Yunus Emre Gözen’in cenazesi, 3 Aralık Perşembe günü Şehir Mezarlığı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr) – malatyahaber.com
FOTO: AA- Sosyal Medya
Üzüldüm hem de çok…. Diyecek söz yok
ya yunus bu habere ınanmak ıstemıyorum allahım umarımbu bır saka veya ruyadır lan daha 1hafta oldu konuslı cok erken bıraktın bızı yunus:(
Mekani cennettir InsaAllah. Bu dunyanin pisliklerine bulasmadan tertemiz bir sekilde Ahiret alemine gitti, oranin hayal dahi edilemeyen guzelllikleri icinde yasayacak, ana ve babasina da sefaat edecek…
Ailenin acısını paylaşırım Mekanın cennet olsun yunus emre
Aileye Allah sabır versin acısı unutulmaz çok acı aclarını paylaşırım Allah mekanını cennet etsin Yunus emre .
Mekanın cennet olsun.
Rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine sabrı cemiller ihsan etsin. Yüreğim burkuldu ya..
Rabbim mekanını cennet eylesin içimiz parçalandı resmen benimde çocuğum kanser tedavisi görüyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor Rabbim ailesine sınırsız sabırlar versin çocuklar kurtulsun inşallah
Rabbim (c.c) cennetiyle müşerref kılsın.. Aileye sabırlar versin..
Çok üzüldüm demekki erken ayrılık varmış demekki dosta yürüdü sabrı cemil dilerim daha çoçuktu zaten cennetliktir inşallah
Rabbim mekanini cennet etsin insallah.dunyadaki en buyuk aci evlat acisidir.
Allah rahmet eylesin üzülmeyecek gibi değil.allahim ailesine sabırlar versin.
Allah rahmet eylesin. ailesine de sabır versin.
rabbim şehidler zümresinden yazsın inşallah.sevenlerine ve ailesine sabırlar diler rabbimden rahmetiyle muamele etmesini niyaz ederim .inne lillahi ve inne ilyhi raciun.
Allah sabirlar versin,makamı cennet olsun..
mekanı cennet olun Ailesine de ALLAH sabırlar versin
Kurban olduğum Allah derdi sen verirsin dermanı da sen sen ver kurban olduğum allahim kimseyi çaresiz bırakma allahim
Genç arkadaş çok güzel gözlerle bakıyormuş. Bu illete Allah kşmseyi düşürmesin. Ailesine sabırlar dilerim.
Allah rahmet eylesin. Ailesini başı sağ olsun. Allah yakınlarına ve sevenlerine sabır versin.
Ağlattın beni genç adam, yakışıklı kardeşim, Cenabı Allah Seni Cenneti ile mükafatlandırsın İnşallah.
Allah rahmet eylesin.. Haber daha özenli bir dille yazılırsa daha güzel olabilir, başaramadı yenik düştü gibi ifadeler pek de hoş değil.
Sözün bittiği yerdeyiz , Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun,Ailesine sabırlar versin.
Allah rahmet eylesin ailesine de sabir
Allah mekanını cennet etsin güzel evladımızin.Hayatının daha başında melek oldu gitti çok büyük bir acı.Allah ailesine çok çok sabırlar versin inşallah,:(((
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Rabbım ailesine sabır versin
Rabbim rahmet eylesin . Ailesine sabırlar versin.
Allah rahmet eylesin bir melek bizlerin yanından ayrıldı çok üzüldüm ailesine sabırlar diliyorum
Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun ..
Allah ailesine sabır versin inşallah allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
Allah ailesine sabırlar versin, mekanı cennettir inşallah
ALLAH gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar versin Rabbim.
Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabır versin.
mekanı cennet olsun…Rabb’im Ailesine büyük sabır versin.
Yavrum benim… Mekanın cennet olsun… Rabbim ailene sabır versin :(((
Allah CelleCelaluhu Rahmet etsin Acılı ve kederli ailesine Sabr-ı Cemil İhsan Eylesin
Ağlattın beni çocuk….
Allah ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin
Allah rahmet eylesin, ailesine başsağlığı dileriz
Çok üzüldüm. Allah Rahmet Eylesin. Sevenlerine sabırlar diliyorum.
Allah rahmet eylesin.Yakınlarına sabır dilerim.
Allah sabır versin ailesine o melek ti uçtu Cennete Başı sağolsun ailemizin Rabbim sabırlar versin.
Mekânın cennet olsun kardeşim. Organ bağışı
Çok önemli değerli hemşehrilerim .yakınlarına sabırlar
Diliyorum .
Rabbim rahmet eylesin.Ailesine sabırlar versin.