SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Sistem Türkiye'de İlk'

0
Güncellendi - 2016-12-11 02:37:45
'Bu Sistem Türkiye'de İlk'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tarımsal üretimin olduğu kadar sanayi üretiminin de önemine ve arttırılması gerektiğine inanan ve bu konuda ilimizde yatırım yapılması için her gün çaba gösteren ve çalışmalarını sürdüren Vali Mustafa Toprak, bir yandan da mevcut yatırımcıları ziyaret edip onların sorun ve taleplerini dinleyerek faaliyetleri hakkında bilgiler alıyor.

Bu amaçla Malatya'da yeni kurulan ve ülkemizde ilk ve tek güvenlikli ve tam otomatik sistemle üretim yapılan Pia Akrilik fabrikasını ziyaret edip yetkililerden bilgiler alarak üretimi yerinde gördü.

Fabrika yetkililerince yapı sektöründe aydınlatma ve cephe kaplaması, otoyol ve demiryolu projelerinde gürültü bariyeri, Reklam ve teşhir sektörlerinde tabela malzemesi olarak kullanılan,  mobilyacılıkta, yat dekorasyonunda, otomotivde, çocuk oyuncaklarında, duşa kabin yapımında en çok tercih edilen bir ürün olduğu ifade ettikleri şeffaf akrilik levhaların üretimini yerinde gören Vali Toprak, ilgililere böyle bir fabrikayı Malatya'ya kazandırdıkları için teşekkür etti.

Fabrikada kolay yanıcı bir madde olması nedeni son derece yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı, bu amaçla kurulan sistemin fabrika binasının maliyetinin yarısına yakın olduğu belirtilirken üretim bandının tam otomatik olduğu ve yetkililer tarafından bilgisayar ile kontrol edildiği, bu sistemin ülkemizde sadece bu fabrikada bulunduğu bilgisi verildi.

Sıvı halde fabrikaya gelen akrilik maddesinin burada cam kalıplar içerisinde istenen kalınlıkta preslenerek önce fırınlarda pişirildiğini daha sonra havuzlarda soğutularak elde edilen kalıbın istenen ölçülerde kesilerek satışa hazır hale getirildiğini belirtilen yetkililer verdikleri bilgiler ışığında imal edilen ürünlerden numuneleri de gösterirken laboratuvar çalışmaları hakkında da bilgiler verdiler.

Fabrikadaki incelemelerinin ardından Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne geçen Vali Toprak, Organize Sanayi Bölgesi, burada faaliyet gösteren fabrikalar, yeni yatırımcılar ve Müdürlük faaliyetlerinin ele alındığı bir genel değerlendirme toplantısı düzenledi.

Vali Toprak, yatırımcılar Malatya'ya yeni tesisler kazandırırken, kendilerinin de ilimize yeni yatırımcılar kazandırmaya çalıştıklarını ve bunun için de tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Bülten

fabrika1

fabrika2

fabrika3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız