SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fahri Kayahan'da Çalışmalar Tamamlandı"

0
Güncellendi - 2017-01-07 03:10:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Fahri Kayahan Bulvarı'ndaki düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan, bulvardaki alt ve üst yapının yenilendiği belirtilen basın açıklaması şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi örnek teşkil edecek bir cadde düzenlemesi daha yaptı. İlkbaharda düzenleme çalışmalarına başlanan ve Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından baştan sona yenilenen Fahri Kayahan Bulvarı tamamlanarak, asfaltlandı. Özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu bulvarda, kavşaklara sinyalizasyon sistemi kurularak, araç ve yaya trafiği daha güvenli hale getirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya’nın en çok gelişen bölgelerinden birisi olan Fahri Kayahan bölgesinin ana arteri niteliğindeki Fahri Kayahan Bulvarı, alt ve üst yapısıyla tamamen yenilendi.

3 km uzunluğundaki bulvar ortasına 3.5 metrelik havuz kanal yapıldı

Eski asfaltı kazıyarak, içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu drenaj kanalları, mobese, Telekom, elektrik, doğalgaz gibi bütün altyapıları yenileyen Büyükşehir Belediyesi, daha sonra üstyapı çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından kanal, kaldırım ve asfaltlama çalışmalarına başlandı. 3 kilometre uzunluğundaki Fahri Kayahan Bulvarı’na 3.5 metre genişliğinde 76 kademeden oluşan kanal, 120 cm genişliğinde bisiklet yolu, 280 cm genişliğinde yaya yolu ve 2’şer metre genişliğinde de araç otopark alanları düzenlendi. Aydınlatma gruplarının da monte edildiği Fahri Kayahan Bulvarı’nda bütün çalışmalar tamamlanarak yol asfaltlanıp, çizgi çalışmaları da yapıldı.

Kavşaklara sinyalizasyon sistemi kuruldu

Özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu bulvarda, yapılan kavşaklara sinyalizasyon sistemi kuruldu. Kurulan sistem sayesinde trafik, daha güvenli hale getirilirken, sinyalizasyon sistemi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

800 adet ağaç dikilecek

Bulvar üzerine 400 adet aydınlatma direği diken Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 800 civarında da ağaç dikecek.

Tamamen bitirilerek hizmete açılan Fahri Kayahan Bulvarı’nın gerek işlevselliği ve gerekse de görüntüsüyle vatandaşlar tarafından beğeni topluyor.

17 metrelik saat kulesi yapıldı

Fahri Kayahan Bulvarı’nın Tecde girişine yapılan 17 metre yüksekliğindeki saat kulesi de düzenlemelere ayrı bir güzellik kattı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Fahri Kayahan Bulvarı Tecde girişindeki kavşak ortasına yapılan Saat Kulesi, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyor, yaklaşık 17 metre yüksekliğindeki yeni saat kulesiyle, Malatya’daki saat kulesi sayısı 3 oldu"

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Hasan (3 yıl önce)
    Memleketin sadece bir caddesine çalışan belediye
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (6 yıl önce)
    Çok güzel emeği geçenlerin ellerine sağlık .bi de şu fidanlik altındaki yolları da yapsalar süper olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Fahri kayahan Alabalık tesisi açılmış .esnaflar balık yetiştirecek Maşşallah .
    0
    0
    Yanıtla
  • Derin (7 yıl önce)
    Saçma sapan ucubelerden, Malatya'yı mahveden belediyeden, İnandığım onca vaatlerden, Elimden kayıp giden Tl'lerden Seçimden Aldın oyu bizden Şimdi haber yok o vaatlerden Gözümdedir tüm söylenenler ...
    0
    0
    Yanıtla
  • ilker gür (7 yıl önce)
    Ne kadar rüküş bir görüntü.Allı güllü işlemeli desenli lambalar nedir...Ve bir yol daraltma hastalığı almış başını gidiyor.Çoğu yer yolu genişletmeye uğraşır biz daraltıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alkışlar (7 yıl önce)
    Maşallah cok güzel oldu. Hadi kanala hepbirlikte demokrasi yüzüşü yapalım. Kandırin bakalım milleti. Bunun da bir hesabı olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Umud (7 yıl önce)
    İhtişamlı süs lambaları için masraftan kaçınılmadığı çok belli... F.Kayahan'ın girişinde 3 adımda bir yerleştirilmiş lambalar üst taraflara doğru gidildikçe aralarındaki mesafe biraz arttırılarak yerleştirilmiş... yürüyenler direklere çarpmamak için o daracık yoldan zor yürüyecekler.., zaten iki kişinin yanyana o yolda yürümesi imkansız ...dahası çift yönlü işlek bir yolun ortasına egzoz dumanlarının arasına yürüyüş yoluna benzemesede yol yapılması pek akıllıca!!! İleride su verilirse kanalın üzerine köprüler lazım olacak:)) karşı tarafa geçenler şimdilik boş kanalın içinden rahatlıkla geçiyor:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa 44 (7 yıl önce)
    Fahri Kayahan a yapılan hizmetleri tecde yoluna yapılan ışıklandırma nin yarısını da Manas tarafına yapsınlar yazıktır yahu tecde yolundaki ışıklandırma yi abartmislar Manas tarafında ise aydınlatma yok yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (7 yıl önce)
    işte bu sayede memleketimiz uzay çağını yaşayacak !
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (7 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi değil fahri kayhan belediyesi olmuş.... Bütün projesi, planı, vizyonu fahri kayhan olan büyükşehir belediyesi fahri kayhana süslü bi Harık yapmış adına da kanal demiş hayırlı olsun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Bu Fahri Kayahan Caddesi, Malatya’nın yüz karası. 80 yıl önce yapılan istasyon caddesini dahi göremeyen vizyonsuz gözler kör olsun. Yetmezmiş gibi bir de dandik bir kanal yaptılar ki sadece üste uçanların görebileceği bir manzara oldu. Su kıtlığını çare bulamayanlar buraya toprak doldurup çiçeklik yapsınlar. Üstte uçan kargalar da bol bol gülsünler. Daha ne istiyoruz kargaları bile düşünen belediyeci abilerimiz var! Değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    eyvallah görüntü güzelde yarın buraya ağaçta dikildiğinde neresinden yürüyecek insanlar .. gezmek için yapılan yerde tek sıra halindemi yürüyecez yada karşıdan bakıp telefonla zum yaparak resimmi çekicez .. uzaktan görürüz ancak kanalı .. yazık bu kadar paraya yazık faydalı bişey yapsanız daha memnun oluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes Emre (7 yıl önce)
    İnşallah fotoğraflarda görüldüğü gibi ışıklar çalışıyordur. Hergün kaza var orada yazık günah.
    0
    0
    Yanıtla
  • men (7 yıl önce)
    kuraklık var der su keserler fahri kayhana havuz yapar taşıma suyuyla değirmen dönderirler milyarlarca lira ya ya bunu yapan aptal yada ahmak olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    orada bisiklet yolu filanmi vardi projede? yada ben oyle hatirliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Yapanlarin,ve,emegi,gecenlere,tesekkur,ederim Cok,guzel,olmus
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Ekmek yoksa pasta yiyin yolu olmayan Mahalleler var
    0
    0
    Yanıtla
  • tayfun 44 (7 yıl önce)
    suyumuz yok içmeye atla gidiyoruz heryerlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)
    Su kitlıgı varken böyle suni bir kanala ne gerek vardı? Kanaldaki su kirlenip sivrisinek yuvası olmaz insallah. Kanal boyundaki ve kernekteki gibi içinden kirli su akarsa faydadan çok zararı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Okadar reklam Yaptılar bumudur yani bildiğin Süs havuzu bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne bekliyon vapurmu geçecekti içinden
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan koc (7 yıl önce)Kaan isimli kullanıcı yorumuna
    Süs havuzu :)
    0
    0
    Yanıtla
  • enes emre (7 yıl önce)Kaan isimli kullanıcı yorumuna
    güzeldi bu :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskişehir Porsuk üzerinde beledıye başkanı yapmıs gemi gecıyor tekne turu atılıyor hıc gormedın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (7 yıl önce)
    Hani suyumuz yoktu ama içine su koyup bakacak kanalımız var
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    İnşallah orda akitacak suyu bulursunuz...malatya 'nın parasının çarçur edildiğinin guzel bir örneğidir bu proje..malatyanin en geniş caddelerinden birinin daraltilmasina mı yanalim..yoksa iki insanin gecemeyecegi yoğun trafikte gidemeyeceği sadece yukardan bakıldığında gorsel bir değeri olan bu boş calismayami..eminim 2 yil içinde orayı tekrar sokecekler..inşallah ben yanilirim..ama bugüne kadar bu belediye beni yanıltmadı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Doğansoy (7 yıl önce)
    Allah aşkına habermidir bu? Ne akacak o kanalda? Suyu evlerden kesip orada mı akıtacak ilgili belediye başkanları maski? Yazık şu Malatya' ya vallahi yazık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Leman (7 yıl önce)
    Saat kulesi sevdası ne onu anlayamadık . Kayısı ,ceviz ,Turgut Özal ,Battalgazi bunlar bizim anladıkta saat kulesi amacı ne. Hacivat Karagöz , Nasrettin hoca 7 Cüceler saat kulesinden daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin Cömertler (7 yıl önce)
    geçte alsa bittide nikah sarayı kavşağı 5 yol olmaz sabahları çok sorun.ışıklar harika. cade üzerine kamyonda parkedilmese daha güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan (7 yıl önce)
    Ben yüzerim be orada.. :):) :) :) :) :) :) :)
    0
    0
    Yanıtla