SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Yaşında, 'Savcıyım' Diye Dolandırdı

0
Güncellendi - 2019-11-24 03:45:44
19 Yaşında, 'Savcıyım' Diye Dolandırdı
A- A+ PAYLAŞ

KURBANI DA 13 YAŞINDA.. Malatya'da, telefonla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheli kaçarken otobüste gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi'nde oturan C.G'nin (53) kızı Z.G'yi (13) ev telefonundan arayarak kendini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheli, "anne ve babasının kimliklerinin soyguncuların eline geçtiğini, onlara operasyon yapacaklarını" söyleyerek evdeki altın ve paraları alıp dışarı çıkmasını istedi.

Z.G, evde bulunan 4 cumhuriyet altını, 2 çeyrek altın, 1 altın bilezik, 1 yarım altın, altın nazarlık, saat kayışı, gümüş yüzük, gümüş set (küpe ve kolye), altın bileklik, künye, saat, inci kolye ve küpe, gümüş yüzük, 2 altın kolye ucu ile 3 bin 500 lirayı, kendini polis savcı olarak tanıtan şüpheliye verdi.

Dolandırıldıklarını anlayan aile bireyleri, durumu polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada, çocuğun altınları ve parayı 20 yaşlarında 1,70 boylarında saçının ön tarafı sarı renkli sağ serce parmağı kınalı bir kişiye verdiğini belirtmesi üzerine takip başlattı.

Şüphelinin Şanlıurfa'ya gideceğini değerlendiren ekipler, Malatya-Adıyaman kara yolundaki uygulama noktasında durdurulan bir otobüste şüpheli A.T'yi (19) dolandırdığı altın ve paralarla yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

SİVAS'TA DOLANDIRDILAR, MALATYA'DA YAKALANDILAR

Bu arada Sivas'ta dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla aranan 4 şüpheli Malatya'da jandarma ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Sivas'ta dolandırıcık yaptığı iddiasıyla aranan şüphelilerin Malatya'ya gelebileceği ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Ekiler, Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Malatya-Adıyaman kara yolu üzerindeki Sürgü Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki yol kontrol noktasında, durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurdu.

Sorgulamada çalıntı olduğu belirlenen araçta bulunan dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen M.A, H.D, S.A, ve A.Ç. gözaltına alındı.

Araçta ve zanlıların üzerinde yapılan aramada ise 12 burma bilezik, 3 altın kolye ile 1 altın kaplama saat ele geçirildi.

Zanlılar işlemlerinin ardından Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

AA

FOTO: Malatya'da dolandırıcının 'çarptığı' para ve ziynet

FOTO: Sivas'ta dolandırıcılık yapanlar Malatya'da jandarma tarafından yakalandı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • isminiz (4 yıl önce)
    saat kayışı
    0
    0
    Yanıtla