SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

2 Bin 100 Konteynerde 10 Bin 500 Depremzede Barınacak

2 Bin 100 Konteynerde 10 Bin 500 Depremzede Barınacak
A- A+ PAYLAŞ

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük hasar alan Malatya'da depremzedeler için yapılan konteyner kent hizmete girdi.

Depremden sonra barınma sorununu çözmek için çalışmalarını sürdüren AFAD'ın İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki 180 bin metrekarelik alanda başlattığı konteyner kentte çalışmalar tamamlandı.

İş makineleri aracılığıyla elektrik ve su hattının döşendiği 25 futbol sahası büyüklüğündeki alana mevsim koşullarına uygun ve yalıtımlı konteynerler yerleştirildi.

Elektrikli ısıtıcı, ocak, termosifonlu sıcak su, mutfak ve banyonun yer aldığı konteynerlerde çalışmaların tamamlanmasıyla depremzedelerin taşınma süreci başladı.

- 2 bin 100 konteynerde 10 bin 500 depremzede barınacak

Depremde Malatya'daki evi hasar gören Ayhan Kalkan, AA muhabirine, eşi ve 3 çocuğuyla konteyner kentte yaşamaya başladıklarını söyledi.

Kalkan, depremde iki dairesi ve iş yerinin yıkıldığını ifade ederek, "Konteynerler çok güzel, buraya geldik rahatız. Yataklarımız, oturma yerlerimiz, buzdolabımız, ocağımız kurulu. Bütün ihtiyaçlarımız da karşılanıyor." dedi.

Konteyner kentte üç öğün yemek verildiğine değinen Kalkan, "Ayrıca çocuklarımızın da ihtiyaçları karşılanıyor, memnunuz. Bir ev gibi olmuyor ama çok rahatız. Burada olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum." ifadesini kullandı.

- "Çok zor depremi yaşamak"

Kalkan, kenti terk etmeyi düşünmediklerine de işaret ederek, "Şu an sadece bekliyoruz. Çok zor depremi yaşamak. Tabii Malatya'da bizi bağlayan şeyler var. Şu an kalmamız gerektiğini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Taha gündüz (1 yıl önce)
    Biz daha çadırdayız allah razi olsun devletimizde ama biran önce bizi de alsınlar çok zor çadırda yaşamak olmuyor geceleri çok soguk oluyor çocuklar çok perisan
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Çadır bile alamamisken konteyner hayal gibim bişey.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Aziz yavuz (1 yıl önce)
    Merhaba, kizim hemen karsisinda kampuste okula gidiyor, yerlestirme konusunda yardimci olur mu yetkili birileri.Biz Malatya disindayiz suan.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Uğur (1 yıl önce)
    Hükumet sahada evim ağır hasarlı ne acil ihtiyaç kredisi nede çadır daha devletin hiç bir yardımını alamadım 20 yıldır oy verdim artık inadına karşı tarafa vereceğim
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Halen bekliyoruz.E devletten konteyner talep ettik.Ses yok. Editör bilginiz varsa yardımcı olunuz.Ilimize dönmek istiyoruz.
    %91
    %9
    Yanıtla