SON DAKİKA
SON DEPREMLER

25 Milyonluk Kavga

A- A+ PAYLAŞ
15 yıl önce öldürülen ‘kumarhaneler kralı’ Ömer Lütfü Topal’ın iki eşinin çocukları arasında süren “25 Milyon TL’lik vergi borcu” kavgası ‘bilirkişi’ye teslim edildi. Son duruşmada konuşan Topal’ın eşi Birsu Hilal Altıntaş, Topal’ın imam nikahlı eşinden olan çocuklarından tehdit aldıklarını iddia etti
 
Öldürülen Kumarhaneler Kralı Malatyalı Ömer Lütfi Topal’ın imam nikahlı eşi Safiye Belli’den olan 3 çocuğu, resmi nikahlı eşi Birsu Hilal Altıntaş ve 2 çocuğu arasında süren, “25 milyon TL’lik vergi borcu” davasında sürpriz bir karar çıktı. Topal Ailesi’nin “iki kanadını” karşı karşıya getiren davanın görülmesine İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada, davalı Altıntaş, avukatı Ahmet Şenpeker ile birlikte hazır bulundu. Davacı Topallar’ı ise avukatları Hülya Özer ve Mehmet Oktar Aykut temsil etti. Davacı avukatları, davalı tarafın davayı uzatmaya yönelik talepleri bulunduğunu iddia ederek, dosyanın medeni hukuk ve hesap alanında uzman bir profesör bilirkişiye incelettirilmesi isteminde bulundu. Davalı vekili Şenpeker ise dava konusu borcun muris Ömer Lütfü Topal’a değil, şirketlere ait olduğunu öne sürdü.
 
Anlaşmaya yanaşmıyorlar!
 
Avukat Şenpeker, “Borç, şirketlerin borcu. Muris, şirketlerin sadece hissedarıdır. Davacılar, müvekkilimin zayıf durumundan yararlanıp, tehdit dahil her türlü zorlamayla istediklerini almaya çalışıyorlar” iddiasında bulundu. Avukatının sözlerini destekleyen Altıntaş da “Yüce mahkeme, dosyayı çok iyi incelesin. Araştırmalarım sonucunda davacıların bir takım usulsüzlüklerini buldum. Çünkü bor, kocamın borcu değil. Ben, kendime kalan şirketin borcunu ödemekle yükümlüyüm. Anlaşmaya çalışıyorum, yanaşmıyorlar. Bizim değil, şirketin mal varlıkları üzerine tedbir konulması gerekiyordu. Bizim malların üzerine konan tedbir kaldırılsın” dedi.
 
Sorunu bilirkişi çözecek!
 
Mahkeme, tedbirin kaldırılmasın yönündeki talebin reddine karar vererek, dosyanın, mahkemece seçilecek, hukuk fakültelerinin medeni hukuk ana bilim dalında görevli hukukçu bilirkişi ile hesap uzmanı bilirkişiye teslim edilmesine hükmetti. Mahkeme, seçilecek bilirkişilere, dava konusu şirketlerin defterlerini yerinde inceleme yetkisi de vererek, duruşmayı erteledi. Bilirkişilerden gelecek rapor, Topal Ailesi arasındaki 25 milyon TL’lik “vergi sorunu”nu çözecek.
 
Gayrimenkul zengini!
 
Mahkemenin üzerine tedbir koyduğu toplam 370 taşınmaz içerisinde oteller, villalar, daireler, dükkanlar, iş yerleri, fabrikalar ve arsalar yer alıyor. Taşınmazların 88’i İstanbul’da, 82’si Aydın’da, 77’si Adana’da, 45’i Antalya’da, 35’i Muğla’da, 33’ü İçel’de, 3’ü Kocaeli’de, 2’si İzmir’de, 2’si Malatya’da, 1’er tanesi de Ankara, Eskişehir ve Kırklareli’nde bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız